Ako sa vám podarilo prestať myslieť na otehotnenie?

17. jún 2020

Dobrý večer, snažíme sa o bábätko vyše troch rokov a stále sa nám nepodarilo. Boli sme aj v CAR,ale na žiaden vážnejší problém nám neprišli. U mňa teda zistili ľahké PCO,ale ovulku mám aj napriek tomu. Bola som na dvoch insemináciách,ktoré mi boli veľmi nepríjemné a na IVF sa zatiaľ necítim. Neviem to nijako vyhodiť z hlavy. Každý mesiac dúfam,že už sa zadarí a stále nič. Vždy keď príde MS ,tak ma prepadne ,,depka"či sa to vôbec niekedy zadarí. Všade čítam ako na to treba prestať myslieť. Ale mne to vôbec nejde. Skúšala som šport,zariaďovanie domu,psa...ale pri všetkom myslím len na dieťa. Čo vám pomohlo na otehotnenie nemyslieť ako si pomôcť sa od toho odpútať? Manžela tým už toľko nechcem zaťažovať,aby sa nám kôli tomu nerozpadol vzťah. Tiež je na ňom vidieť ,že bábätko veľmi chce a moje depresívne nálady alebo potreba sa o tom rozprávať mu moc na nálade nepridávajú..

bibkapipka
17. jún 2020

Bohužial ja som zatiaľ neprišla nato, ako nemysliet na otehotnenie, ked túžba je obrovská. Cítim, že mi z toho už úplne prepína, môj mesiac sa delí na dni pred ovu a po ovu. Keď príde ms, som totálne hotová, každý mesiac ma to položí. Budem rada ak niekto poradí, ako sa od toho trochu "odtrhnúť".

balalea
17. jún 2020

To nie je možné 🙂 jedine že by si našla niečo čo ta viac pohltí ako túžba po bábätku.. je to raz tak a je to prirodzene pre každú jednu ženu ktorá túži byt tehotná.. 🤷‍♀️ Jedine sa zmieriť s tým že je to tak ako to má byt, a všetko má svoj čas .. možno ten tvoj je na budúci rok , tej druhej o 5 rokov a tej ďalšej tento mesiac.. prijat to ako to je a tešiť sa z každého dňa, že môžeš mat sex kedy chces a kde chces lebo ti nemrnka dieta a máte s mužom pre seba stále všetok svoj čas.. toto je podľa mna jediná cesta ako na to “nemyslieť” , že vlastne si uzivas to čo máš a nemáš pocit nedostatku z toho že nie si tehotná 🙂
A pre vysvetlenie : deti nemám , som v procese IVF, mám za sebou nevydarené iui a tak isto aj vklad... toto je len moja rada, na ktorú som tak neak sám prišla.. cítim sa slobodnejšie 🙂

barus26
17. jún 2020

ja som na to nikdy neprestala myslieť, stále som sa sledovala a stále merala aj bazalnu teplotu, bralam vitamíny a pila čaje, po 2,5 roku sa nám prirodzene podarilo

alzbetka71
17. jún 2020

Dostala som novú prácu a začali sme stavať , nedá sa na to prestať myslieť, ešte mi pomohlo, že som si vravela, že si mám vážiť to čo mám zdravie, muža a dcéru. Lebo ich som zanedbavalae bola permanentne smutná a teraz mám 4 deti , no 2 už dospelé 🙏

mariska1989
17. jún 2020

Vždy ide o to ako máš usporiadané myšlienky .plus treba tomu aj dopomôcť vedieť presne kedy je ovulácia .nemyslieť pri sexe na to že plodite ale si to užívať ako to len pôjde..horšie je keď by si chcela čím skôr otehotnieť aby si sa vyrovnala napr s potratom ..ja som pri prvom pokusu 3 dieťa aj myslela aj nemyslela plus obuv testy .podarilo na prvý x pritom 2 tehu nám trvalo 8 mesiacov ...čo čert nechcel o bábo som prišla v 12 tt chcela som byť znova čím skôr tehotná aj stalo aj odišlo medzi tým merala bt plus ovu test a v čase kedy podarilo som použila aj lubrikačný na podporu otehotnenia a podarilo hneď

autor
17. jún 2020

@balalea Pekne si to napisala. Ja si stále vravím,že príroda vie,čo robí a všetko je tak ako to má byť. A neprestala som veriť ,že dieťatko raz budeme mať. Ale aj napriek tomu,že si toto neustále pripomínam ,tak na to bábätko stále myslím. Každý mesiac si hovorím,že tento sa tie // už ukážu. A o to väčšie je potom sklamanie. Sú mesiace kedy merám BT,mesiace kedy nemeriam. Aby to nebol stále len ovusex. Ale aj tak mám pocit presne ako písala @bibkapipka že sa delia dní na pred ovu a po ovu. A najhoršie je práve to čakanie po nej.

@barus26 Kiežby to takto aj u nás bolo 🙂

@alzbetka71 Tak ako vám to spočiatku nešlo,tak vám potom bolo dopriate 🙂 Je to povzbudivé si to prečítať. Ďakujem 🙂

amelie2017
17. jún 2020

Podla mna sa na to neda nemysliet. My sme sa snazili len 8 mesiacov, z toho 2 biochemicke, ktore len podporili chcenie a moznost otehotnenia. Ale mali sme mesiace naplanovanu exoticku dovolenku a nechcela som ist na nu v prvom trimestri. Tak sme si povedalo, ze zvolnime a dame si do dovolenky pozor. Konecne som sa uvolnila, uzila si riadnu tequila party a na Kubu som sla v 6. tyzdni.

tomikejt
17. jún 2020

No nám sa zadarilo až po 4 rokoch. Prvé dva roky som sa aj trápila že prečo stále niesom tehotná keď máme sex často, ale potom som sa zamerala na iné veci, šport, postup v práci atď.. A teraz pred mesiacom som si našla dve čiarky, po 4 rokoch nechráneneho sexu. Celkom sok, samozrejme príjemný, už som ani nedufala že sa zadari prirodzene. Držím palce aj tebe.

lucilaines
17. jún 2020

My sme sa snazili o druhe len nejakych 8 mesiacov, ale myslela som na to stale ked sa nedarilo. Robila som ovulacne testy, toez sa moj mesiac delil na dni pred a po, ked prisla MS depky. Zakazovala som si na to mysliet a hnevala som sa sama na seba. Potom som si uvedomila, ze sa to proste neda prestat na to mysliet. Aj ked sme boli na dovolenke, aj ked som zacala sportovat, aby som prisla na ine myslienky, vzdy som na to myslela. Tak som to proste prijala ako fakt, ze takto to je, velmi to chcem, tak je to prirodzene, ze sa sledujem. Tiez som to neriesila s manzelom, lebo jemu uz to liezlo na nervy, ale proste sama pred sebou som to akceptovala a povedala som si no a co. No a co, ze sa sledujem pred kazdou MS, no a co ze na to stale myslim, ze si robim tehotenske testy pomaly tyzden prwd MS, ze si robim ovu testy a ze som smutna ked pride MS. Sak ma nikto nevidi. Proste som si to dovolila a prestala som sa tym trapenim trapit a slobodne citit to, co som naozaj citila. Momentalne som v 7tt, verim, ze nam vsetko dobre dopadne 🙂

pseudomonas87
18. jún 2020

Zmenila som prácu, vybavovačky okolo, noví kolegovia, práce vyše hlavy....

ckatka
6. júl 2020

Nedá sa na to nemyslieť. Mne pomohla až adopcia. Nepomohol pes, stahovanie ani nová práca. Tri neúspešne IVF.. Dve neúspešne IUI a x oplakanych menštruácii..

Po adopcii som nemala čas na nič...ani myslieť 😂😂😂 vyhodila som z telefónu všetky aplikácie...prestala sa sledovať, merať, zapisovať...sex bol vtedy kedy bola chuť...no a dva roky po adopcii som ako 35rocna spontánne otehotnela 😂😂😂 na Vianoce čakáme chalana.
Aj sam lekár sa ma pýtal co sa zmenilo....
Dva mesiace pred tým ako som otehotnela sme aj s manželom brali špeciálny kolagén s vitamínmi...možno ten pomohol. Vraj je aj na plodnosť. Berieme ho stále a napríklad ja ako stará prvorodicka mam ukážkové výsledky zatiaľ stále.
Držím palce.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre