Ako sa užíva Duphaston?

bessdonna
23. sep 2024

ahojte.ak ma zena malo progesteronu,tak sa duphaston uziva od ovu do konca cyklu?ono to ulahcuje uhniezdenie?alebo ma zmysel zacat az po vynechani ms,resp v pripade pozitivneho testu?ako moze pomoct pri otehotneni?mozem mat menej progesteronu aj v pripade,ze mam 13dnovu lutealnu fazu,avsak pred ms spinim 1den a mam 38rokov.ku gyn mam termin,na ktory som cakala dva mesiace,potom to preberieme tam,prosim zatial mi napiste nejake vase poznatky.dakujem

anjelicek26
23. sep 2024

Ak ti kekar nepovedal inak tak začneš 3 dni po ovulacii (aby si ju nezablokovala) proste keď sa ti už zmení hlien ešte tomu daj dva dni na istotu a nasad Progesteron, ber do 12-13dni po ovulacii (teda cca 9 dni) a potom si sprav tehotensky test. Ak je negatívne- vysadis ho a do dvoch dni prijde menstruacia,plus minus všetko samozrejme.. aspoň tak to predpisoval lekár mne, plus väčšina snaziliek brala podobne.. to ti predpisal lieky a nič k tomu nepovedal? To je nejaké divne inak..

cookie29
23. sep 2024

Neuzivaj! Podla vsetkeho Ti ho nepredpisal lekar, inak by si mala davkovanie. Duphaston sa da totiz pouzivar roznymi sposobmi, podla potreby a kludne Ti moze rozhadzat cyklus takze to urcite nestoji za to.

@anjelicek26 ja predpokladam, ze si ho zohnala sama :(

bessdonna
autor
23. sep 2024

@anjelicek26 dakujem ti.mam zopar kusov doma,je v platnosti do 2026,myslela som si ze je po(uzivala som pocas tehu),meriam si bt,tak viem,ze ovu bola 11dc,vtefy bol aj test pozitivny,no tahavy hlien som mala dva dni predtym,vyzera,ze sa mi zmeni na kremovy teda este pred ovu.uz som 6dpo.mam tolko tabletiek,ze keby dom uzivala 2tak mi nestaci do konca cyklu.k lekarovi mam termin,chcem to s nim prebrat,ale tak ratam podla ovu,ze budem 4dc vtedy,ak sa nezadarilo,tak mi daju urcite iny termin.toto je treti cyklus co sa snazime,ale nemam pocit,ze ak sa nezadarilo,nieco sa zmeni.ja neviem

bessdonna
autor
23. sep 2024

@cookie29 pisem nizsie.mam doma co sa mi zvysilo z predosleho tehu a vravim si aspon sa tu spytam.hlavne tych par kusov je asi k nicomu aj tak.max oddiali ms.rozmyslam nad vsetkym moznym.

cookie29
23. sep 2024

Snazite sa LEN treti cyklus, netlac na pilu, najma v Tvojom veku sice nie je cas na stracanie, ale zase to dlhsie trva. A Duphaston sa berie najma u snaziliek na predlzenie a podporu zlteho telieska, u zien co chodia do CAR na bloknutie ovulacie, u tehuliek na podporu... takze tam vazne ide o spravne davkovanie.

bessdonna
autor
23. sep 2024

@cookie29 ja som ho uzivala jedine na podporu tehu az po zisteni tehu.ale teraz myslis,ze by mi to nezvysilo sance?hlavne ako pises v mojom veku.nebolo by dobre vzdy po ovu nasadit ako pise anjelicek?a teraz to nema zmysel?podporilo by to zlte teliesko,ktore v mojom veku uz moze byt oslabene,ci?snazilkam to inak davaju az po hormonalnom profile?

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre