Ako sa prestať snažiť o bábätko a byť v pohode?

3. júl 2023

Ktoré ste tu a snažili ste sa o bábätko dlhšie a nedočkali sa ani po rokoch (10 rokov +, potraty,...). Kedy nastal u vás ten moment, keď ste si povedali, že už stačí a nechcete sa viac týrať ďalšími pokusmi a ďalšími mesiacmi a rokmi bez úspechu? Čo vám pomohlo upratať si v hlave, aby vám nebolo tak úzko? Ja som skúsila všetko možné - koníčky, zvieratká, pokus o drobné podnikanie, zveľaďovanie bývania, ľahký šport,.... Ale nič, čo by ma dlhodobo bavilo a napĺňalo. Je to len také látanie smútku. Mohli by sme sa snažiť aj ďalších 10 rokov, mohli by sme ešte čo-to skúsiť, ale nemám energiu. Polovička mi síce povie, aby sme skúšali ďalej, ale jeho to už nebaví a prikývne 'áno' asi už len pre pokoj v dome. Adopciu sme skúsili tiež, ale pozastavili sme to v určitom náročnejšom období a nevrátili sme sa k tomu.

kiki68
3. júl 2023

A nechces robit s detmi? Mala som vela dobrolvolne bezdetnych kolegyn v skolke, ono to totiz je take, ze tam vidis bud len to pekne a viac menej s detmi si a potom ides po svojom. Mne to dost odlahcovalo situaciu, ked som este deti nemala.

autor
3. júl 2023

@kiki68 kiežby to bolo len o tom, že sa chvíľu zahrám s malými deťmi.

sense
3. júl 2023

Na prahu 40.ale teda ja už dieťa mam jedno. Potom som si povedala aspoň ušetríme na ochrane. Ale na chlapovi vidno každý mesiac ze ho túžba neprešla. On dieťa ešte nemá.

striga8658
3. júl 2023

Boli sme na dovolenke, tam sa uvoľnilo napätie a celá frustrácia z toho všetkého, porozprávali sme sa a na všetko vykašľali. Po príchode domov sme to uzavreli snaženie a užívali si život, po roku sme išli na úrad a začali riešiť adopciu, máme adoptované čoskoro dvojročné dvojičky, ako nie je to ružové.... dost makačka, malý má aj vážnejšie zdravotné problémy, ale keď vidím, ako príde manžel z práce a deti idú za ním a blaznia sa, pistia, pusinkuju sa, som šťastná.

alexach
3. júl 2023

Ono, to nie je jednoduche byt v pohode, ked po dietati tuzite. Ten pocit prazdnoty je tam stale. Niekedy viac, niekedy menej. My sme sa snazili dlho, vyse 13 rokov. Popravde moj manzel to vzdal a ja som stale dufala...ale casom, ked uz sa na to tak nezameriavate, tak sa s tym da zit. Ale my sme nakoniec nasli svoj happy end. Po 14 rokoch sme sa dockali. Niekedy tomu este sama neverim. Kazdopadne drzte sa, venujte sa vela sebe, uzivajte si. Tu prazdnotu to uplne neprekrije, ale aspon zmierni.

pet888
4. júl 2023

Mozno pomoze nehladat rozne aktivity vonku,ale zacat sa pozerat “do seba” a pracovat na sebe..co mi dava tato etapa zivota,preco mi dosla,co ma ma naucit..teraz ma clovek “dar” casu venovat ho sebe,tak to treba vyuzit pre svoj prospech..A s tou pracou na sebe pride aj ten pokoj na dusi,pochopenie a zmiernenie a dovera v procesy,ze vsetko pride do nasho zivota vtedy,ked ma..🍀

kiki68
4. júl 2023

Tak ono ked clovek utiera zadky a sople kazdych 10 minut, tak mu to da taku nejaku realnejsiu predstavu o tom celom, mne to dost pomahalo. Vediet, ze som s detmi a mozno ked nebude vlastne, tak stale mozem byt roky okolo deti do 3 rokov , pripadne si to potom zmenit na napr 5-6 rocne.

autor
4. júl 2023

@pet888 aj také obdobie, ako spomínaš, mám za sebou. ale stačilo málo a bola som v tom kolotoči opäť.
možno patrím k tým, čo ani význam nikdy nezistia. proste sa to stáva a som len ďalším človekom v poradí.

melany444
4. júl 2023

Ahoj,to je velmi ťažké co prezivate ako dlho sa trápite,mrzí ma to veľmi.
My sa snažíme zatiaľ len tri roky,ale nás to tak veľmi trápi,že sme sa uz rozprávali aj o adopcii.
Ja si tak predstavujem,že by som držala to malé bábätko v naruci..Nosila ho v satke,,alebo by sme za išli vonku hrat na ihrisko.
Ja viem smiešne predstavy ,ale keď si predstavím že by sme navždy mali byt bez deti,myslienky o adopcii mi dávajú takú nádej nad tým všetkým.
Verím že aj vám by to dalo nádej.
Stále aj v procese sa to dá ukončiť ak by ste to tak cítili. ❤️
Prosím ťa Bože z celého srdca pre tvoje veľké milosrdenstvo o uzdravenie týchto manzelov.
Prosím pozehnaj ich životy a uzdrav ich plodnost.

helen_167
5. júl 2023

Kludne napis, my cakame sice,, len,, roky, mozno ti pomoze to co mne😊

flora2511
5. júl 2023

Je to veľmi ťažké a individuálne. Tiez som prešla rôznymi aktivitami, začali sme podnikať, stsle zveladujeme firmu, baví má to aj som sa v tom na mnohé mesiace úplne stratila, ponorila a vôbec nemyslela na bábätko. Postupne som uzatvárala aj vsetky trable z minululosti, take to aktívne tvorenie si krajsej budúcnosti. Už som bola šťastná, že je to asi za mnou, že som to zvládla a nechýba mi. Skutočne som bola spokojná sama so sebou a svojim životom, nesledovala som menštruáciu a nevadilo mi keď prišla, nebola to vôbec téma v mojom živote. No úplne stačilo jedno meškanie, ktoré som zistila až po týždni, lebo som úspešne zabudla…jeden pozitívny test…a o niekto týždňov jeden další potrat a vsetko je zase v háji. Mam pocit že každým razom je to horšie. Neviem či sa dá skutočne pomôcť. Tam nejde len o terapie a nastavenie v hlave, tie hormóny veľmi účinne úplne zmenia psychiku a je veľmi ťažké sa znovu dostať do pohody. Este stále nie som.. Netuším čo ti poradiť. Neverím, že nieco okrem času môže dlhodobo fungovať. Možno naozaj až adopcia. Podľa mna niekde v hĺbke duše bude vždy ten kus bolesti ukrytý navždy.

blonde_bella
6. júl 2023

Ja som počúvala adelu Banášovu v podcaste...a tá toto riešila s psychológom. Záver bol v zmysle, že šťastie si musíš vytvoriť sama, dieťa ti ho neprinesie...a teda tá adopcia..
Držím ti palce 🙂

blonde_bella
6. júl 2023

Chcem sa spýtať ešte - bola si na všetkých vyšetreniach? V CAR sa ti nejako vyjadrili?

autor
6. júl 2023

@blonde_bella obaja už svoje diagnózy poznáme. vyskúšali sme toho dosť. s lekármi, aj alternatívne. ale nebolo zmyslom založenia tejto diskusie pátrať po príčinách neúspechu 🙂 len ako to nechať tak. ako sa nenechať zdeptať a byť aspoň kúsok v pohode v ďalšom živote 🙂

autor
6. júl 2023

@flora2511 adopcia je aj podľa mňa správny smer. hlavne je to nielen o pomoci sebe stať sa mamou, otcom, ale aj tomu malému, aby mal milujúcich rodičov. uvedomujem si však, aký náročný proces je to je a nechcem ísť do toho, keď som si ešte "nevylízala rany". takže pôjdem do toho, keď sa budem cítiť fajn 🙂

rol76
6. júl 2023

Mi sme sa s bývalou manželkou snažili o dieťa 11 rokov.Posledné dva roky bola hrôza s ňou.Už bola do toho chorá,že sa nám nedarí.ja som bol vyšetrený dva krát(spermiogram)a som bol v poriadku.Jej potom ochorely vaječníky,jeden jej museli vyoperovať,a druhým vaječňíkom mala stále problémyy,Ale nechcela sa dopustiť,že ona je chorá,a nie ja.Ja po 9-tých rokov,ked jej odstránily jeden vaječník,som sa vzdal.Prešla ma túžba po vlastnej dietati.Povedal som,že aj bez detí môžme mať pekný život,ved dom som už mal postavený,zariadený,ale ona nebola spokojná.To potom viedlo k tomu,že to potajomky skúšala s inímy mužmy,samozrejme bezúspešňe.Ked som na to došiel,podal som žiadosť o rozvod.Lebo už sa u nej začali prejavovať aj psychické problémy,tak túžila po dieťa...Lúbil som ju,ale som katolik,a neveru netolerujem.Viem predstaviť,ako Vám je teraz,je to veľmi ťažké.Adoptovať som ja nechcel,dôvod nechcem sem napísať.Mám už 47 rokov,novú partnerku,ona má dcéru,dospelú,to mi stačí.A mám štyry sestry,oni majú deťi,tak všetok svôj času trávím s nimi.Majú ma ko uja strašne radi,a ja som šťastný že to tak je.Asi toľko.

autor
7. júl 2023

@rol76 že ťa podvádzala, je neodpustiteľné. ale pred niečím takým, ako je nevera, je obvykle sklamanie druhou stranou. ak tvoja bývalá ešte chcela na bábätku pracovať a ty si sa obhájil tým, že ty končíš so snahou, lebo to bola jej vina, lebo "ona je chorá", tak to bolo od teba sprosté...

rol76
8. júl 2023

No ale vedeli sme obaja,že ona už v živoťe nemôže mať dieťa,tak načo by som sa akože snažil,a dúfal,že sa staňe zázrak?Vydala sa druhý krát,a ten istý problém majú.a už mi povedala,že ju chce muž nechať.

blonde_bella
8. júl 2023

Prečo by to bolo od neho sprosté? Žena mala ísť k psychologovi a liečiť sa- pochopiť sa. Prenášala to aj naňho ...môže byť rád, ,že sa tak toxickej ženy zbavil.

princess59
8. júl 2023

Nedá sa to vytesniť z hlavy vtedy keď si povieš....a ani žiaden koníček ti túžbu po dieťati nenahradí. My sme absolvovali niekoľkokrát umelé oplodnenie, x neúspechov a potraty ale v hlave som to mala stále, a okolie ktoré tvrdilo nemysli nato, príde to keď to nebudeš čakať....😅😅🤦🤦 To je na smiech a hlavne to hovoria ľudia ktorí majú deti a ani nevedia ako....po všetkom čo sme absolvovali doslova u mňa nastal zlom zo dňa na deň, a hlava sa mi prepla s tým že čo sa stane keď budeme len dvaja, a zrazu ma to prestalo štvať a to som ešte deň pred tým ronila krokodílie slzy, nakoniec sme absolvovali ešte jedno IVf ale to už len zo zotrvačnosti a podarilo sa, osobne si ale myslím že to bola náhoda a nie to že som mala inak nadstavené myslenie lebo aj keď som bola zmierená s tým že nič z toho podvedomé očakávanie tam je vždy. Držím palce 🤞🤞🤞

blonde_bella
8. júl 2023

A anonym ak svoje diagnózy poznáš aj ty aj muž, tak už len ty najlepšie vieš zhodnotiť aké máš možnosti.
Chcela som to racionálne zhodnotiť. Žiadne vplyvy emócií...
Čiže ak viete, že sa proste nedá - adopcia...
Ak ti z toho už šibe, psychológ.
Niektoré ženy sú tak posadnuté túžbou mať dieťa, že si zničia vzťah ako @rol76...
Nemáš velá moznosti.
Keď dieťa veľmi chcem - adopcia.

blonde_bella
8. júl 2023

@princess59 len taká zaujímavosť...poznám ženu, ktorá išla takto na umelé a išla viac x... A keďže nevedela dlho otehotnieť, tak si nedávali pozor ani po pôrode. Rozdiel medzi deťmi ma 10m. A tiež nevie, ,že či z toho že vypla hlavu, alebo sa jej hormóny nejako upravili....zrazu ma ..

princess59
8. júl 2023

@blonde_bella tak či to je tým že vypla hlavu nikto nevie 🤷 ale záleží aj akú majú diagnózu....

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre