Snazilky, idem si k vám po radu. Som po potrate, bábo ešte nemáme, snažíme sa cez 2 roky.... Kamarátky, ktoré má stretávajú sa vždy pýtajú, či ešte necakame a vždy podotknu, že bábo treba plánovať...vysvetlite mi niektorá, ako sa plánuje bábo? :D Keď sa snažíme to už plánujeme, či ako to je? Pre niekoho smiešna otázka ale mňa to vždy zarazí, že asi robíme niečo zle v plánovaní ak bábo ešte nemáme....či čo, mám si povedať že
v októbri otehotniem - tak sa chápe plánovanie? :D Ďakujem za objasnenie 🙂
Tak pravdepodobne myslia rátanie plodných a neplodnych dní,v rámci jedného mesiaca je vlastne iba 24-48 hodín vajíčko nachystané na oplodnenie.meria sa bazalka teplota ,sú na to testy atd,ale namakane to nemám ,my sme na to.parkrat skocili a bolo bábo🙂
nechceli skor povedat ze "neplanuje"? to by mi davalo vacsi zmysel
Ja som dieta "plánovala " a trvalo to 4 roky kým sa podarilo ... o strese a všetko okolo toho radsej ani nehovorím ... a druhé som "neplánovala" a bum ani neviem ako som k nemu prisla ... tj v mojom života nikdy nič čo som plánovala nevyšlo podľa toho môjho plánu, skôr presne naopak 😜
@katka435 haha no prvý bol plánovaný asi štýlom nebude bábo a kto by povedal že na druhý cyklus sa podarilo a boli sme v šoku :D druhé bolo plánované ..už pol roka pre otehotnením sme zmenili stravu na zdravšiu ja som vysadila kofeín a alkohol ..ani jedno mi nechýba doteraz 🙂 brala som vitamíny multy a kyselinu listovú . Otehotnela som na druhý cyklus opäť ale tento krát to nebola sokova terapia :D
.....,,Keď chceš Boha rozosmiať..povedz mu o svojich plánoch "........😊
no ja som si naozaj dieta naplanovala obe tehotenstva mi vysli podla hodiniek. lenze ja som zdrava a mam ukazkovy cyklus, ovulaciu presnu na hodinu a viem presne ze teraz ked budeme mat sex budem tehotna... lenze to sa stava velmi zriedkavo. ani ovulacia v tejto dobe nezaruci tehotenstvo. chvala panu bohu ja som bola hned tehotna ako som sa rozhodla. som za to vdacna 🙏🙏🙏
Tak kamarátky asi len nevedia, že sa snažíte a ako dlho. Dieťa sa inak plánuje tak, že si vopred rozmysliš, či sa o dieťa budeš snažiť do veku napr. 28 rokov, alebo to risknes neskôr s vedomím, že šanca otehotnieť sa štatisticky zníži, a tiež, ako už bolo napísané, tak, že zistujes/vieš kedy máš plodné dní a pod., nefajčíš, nepiješ, rozumne sa stravuješ, hýbeš sa a zodpovedne posudzujes potenciálneho otca. To všetko s tým, že predpokladas, že ste obaja zdraví. Ak plánuješ a nic a následne zisťujes, že celkom zdraví nie ste, plan proste nevyšiel a treba ho nahradiť inými alternatívami, liečba, umelé oplodnenie, adopcia a pod. Plánovanie nie je nič zlé, netreba ním pohŕdať.
prosím ťa nerieš, to je taká fráza, ktorú poznám už asi 40 rokov. Neber to doslovne. To asi len v dnešnej dobe, keď počať dieťa je problém,nabrala na význame. Kedysi to bola úplne normálna otázka a nikto za tým nič nehladal.
@katka435 dieťa sa nedá naplánovať
Baby ďakujem za Vaše skúsenosti 🙂 v mojom prípade sa bábo nedá naplánovať, popravde neviem si to ani predstaviť, príde mi to veľmi trúfalé a sebavedomé keďže som toho názoru, že život nedáva človek ale Boh (príroda, atď...kto už čomu verí 🙂 ) tíško závidím tým, ktorí to majú ako si naplánujú... každopádne podľa Vašich príspevkov som prisla na to, že aj my s manželom plánujeme :D keďže sa pripravujeme na bábo, a to, či príde alebo nie, to už ide akosi mimo nás. Toto je jediná vec, ktorú nedokážeme ovplyvniť. Ďakujem za Vaše skúsenosti 🙂
Tak napr. ja si veci v živote plánujem a snažím sa ich robiť v správnom poradí. Vždy mi príde také vtipné, keď mi niekto povie, že sa už idú brať. už? Veď majú už dve deti. Ja som si v živote naplánovala, že urobím strednú, potom vysokú školu, potom si urobím doktorát, potom nájdem dobrú prácu, pár rokov kariéra, potom, tesne po 30ke dve tehotenstvá s Max. 3 ročným odstupom, krátke materské a šup naspäť kariéra. Zatiaľ mi to vychádza, ale treba povedať, že s Božou pomocou a s výdatnou pomocou mojich skvelých rodičov, ktorí pomáhajú s deťmi. A mám skvelého, zodpovedného a milujúceho manžela, takže nie je o čom. Viem však, že v živote sú aj situácie, ktoré sa naplánovať nedajú - choroba, strata práce atď. a s tými treba len tak podprahovo počítať, nechávať si zadné dvierka, ale nepripúšťa ťa si ich. Na druhej strane, ja tu na koňovi neviem pochopiť jednu vec - mám pocit, že mnohé ženy tu pristupujú k materstvu veľmi nezodpovedne. Keď viem, že nemám zázemie, prácu a zodpovedného chlapa, tak si nenarobím x detí, resp. dávam si pozor. Napr. my sa s mojím mužom nemáme zle, ale vždy pred otehotnením sme si sadli a porátali si, ako finančne utiahneme to obdobie, keď budem na materskej - koľko mi vyjde materská, koľko manželovi, ako dlho si môžem dovoliť byť Max. doma s dieťatkom. Až potom sme na to "vlítli". Ja mám tiež taký spoľahlivý cyklus, že sa 2x podarilo na prvý šup. Dokonca sa mi to podarilo naplánovať tak, že prvého máme chalana, druhú sme chceli babu, tak som našprtala zo zahraničných zdrojov ako splodiť dievča a - podarilo sa.
@extempore aj ja som taky planovac ako ty. ja mam dopredu naplanovane aky dom chcem, ake okna, aku sedacku, aky nabytok, kedy dieta, kedy druhe, kde co robit, kam na dovolenku... no proste ja planujem uplne vsetko a ked neplanujem mam chaos v zivote a stracam stabilitu. musim mat tiez stale rezervu nejaku, plan B...
a moj druh uplny opak mna... spontalny typ, ktory nerozmysla dopredu, vsetko robi na poslednu chvilu, respektive vazne rozhodnutia len ked “prsi do topanok” je casto nahnevany, ze ja som taky planovac, a mne zase ide na nervy jeho spontalnost, nezodpovednost. on nieco urobi nerozmysla, ja uz viem do predu ako to dopadne, a presne potom po par mesiacoch, som mala pravdu a on to riesi az potom... su aj taky aj taky ludia. on nechape mna moje planovanie a ja jeho neplanovanie, robenie veci len tak ako citim. ale je pravda ze on je uvolnenejsi a ja som stale v napati, ked nieco nevychadza podla planov, ale zase on ma stres ked sa problemy nahromania a potom to musi riesit naraz.
katka435 planovanie dietata znamena mat financne zazemie, harmonicke rodinne zazemie, byt zdravi, a pokusanie sa aby si otehotnela, a ked sa to nepodari tak ist na odborne vysetrenia.
ale ako moj gynekolog povedal “ problemy budu a su aj problemy s peniazmi vzdy budu, naco odkladat tehotenstvo...” podla mna mlada zena tehotenstvo lahsie zvlada a je tam aj menej komplikacii ako zena po 30 a viac.. sama som prekvapena ake rozne komplikacie mozu nastat pri tehotenstve a aj pri otehotneni. nikde nie je zaruka, ze sa vam to podari na prvi raz a moze sa stat, ze aj 6 rokov nebudete mat dieta a budete sa milovat denno denne...
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
😀 kamosky sú múdre...neviem tiež,co to je plánovať?! Priklad...dvaja sa zalubia,svadba,rok dva chcu byt len dvaja,a potom sa rozhodnu mat babo,a neni problem bum a o 9 mesiacov,su traja...ale ak je problem s pocatim,pripadne je to ako u Vas,co mi je velmi veľmi ľúto, je planovanie o niečom úplne inom.
Daj sa do pohody, psychickej aj fyzickej, vsetko bude ako ma byt. Drzim palce.