Ahojte. S manzelom sme sa zacali pokusat o babatko. Druhy mesiac. Prvy nevyslo, zrejme sme netrafili ovulku, a zase sme to nejak neprrhanali. Menzes som mala 3.10, mam cca 33 dnovy cyklus. Zacinaju má pobolievat prsia, teda neze zacinaju, bplia dost. Krcok so hmatat nemienim. Pred mrchov raz za cas bolia. No test si spravim buduci tyzden. Ale k veci, bojim sa, ze kvoli psychike sa to nepodari, ze presne to, co viem, ze cim viac sa tlaci na pilu, tym menej sa dari. Ako sa dat do tej psychickej pohody, a riadot sa tym, ze pride kedy ma? Tepreticku cast ovladam, len sisi to natrepat dp tej hlavy. Nempzem ppvedat, ze patrime k parom, cl sa dlhodobo snaziaa a nic. Ibaze stale castejsir na to myslim, ze cp ak nebude a podpbne. Hpc nahlas ppviem, ze ved sa uvidi, netlacime ma to, v hlave velmi tuzim.
Tu je ťažko niečo poradiť. Jednoducho zakaždým keď ti to príde na rozum tak to zažeň, začni myslieť na niečo iné. Samozrejme ak si máš kontrolovať ovulku a podobné veci tak to nepôjde bez toho aby si na to aspoň raz za čas nemyslela ale presne ako píšeš, treba zabrániť tomu aby ťa to úplne ovládlo
@ujaju presne to som myslela, aby ma to neovladlo. Aby sa cas sex nezmenil na robenie dietata a vytrati sa radpst z neho
Myslím, že žiaden návod neexistuje. Snáď len nejaká snaha sa ustriehnuť.
My sa snažíme už vyše roka a striedajú sa u mňa obdobia, kedy som v "pohode" viac a potom menej. Tento mesiac je ten "blbý" - plný stresu, sex poriadne nebol, lebo sme obaja únavou padali doslova na hubu, ani ovuláciu som si tentokrát nevedela odsledovať, dnes mám dostať MS, posledné tri dni cítim silné kŕče a predsa stále dúfam, že nepríde...
Ale mám i mesiace, keď síce stále dúfam, ale žijem si svoj bežný život a vstávam a zaspávam bez myšlienok na tehotenstvo. Plánujem si aktivity a dovolenky bez toho, aby som špekulovala "a čo ak už o 6 mesiacov budem tehotná? To už na raft nepôjdem!"
Sex je stále super a je primárne o našom vzájomnom potešení. Ja si síce viem, kedy mám ovuláciu (mužovi to na nos vešať nemusím), ale nebývam k mužovi prítulná len raz, dvakrát do mesiaca.
Tiež som sa veľmi bála, že ma tá túžba po dieťati úplne pohltí. A ako som spomínala sú mesiace, kedy sa tak stane. Tehotenské testy si síce nerobím, ale napr. počítam keby že tento mesiac otehotniem, kedy sa dieťa narodí... a pod. Ale celkovo si myslím, že si vediem ešte dobre.
Nemysliet na to nie je jednoduche, myslim, ze tymto sme si presli vsetky. Ked nieco velmi chces a este aj intenzivne na to myslis, tak sa to vzdialuje. Preto ja som sa snazila uzivat si kazdu volnu chvilu, nasla som si nove konicky, ked sme sa snazili, zamestnala som si mysel, aby som robila nejake veci, cinnosti pri ktorych vypnem a podarilo sa 🙂
@alex_zalez u nás sa zadarilo po roku aj pol, keď som sa rozhodla ísť na VŠ a zabudnúť na deti..
Dobre je, že si to uvedomujes rada tu nie je len, že môže to byť aj rok, dva nečakaj, že o mesiac, dva to bude.Kazda žena skĺzne do počítania PD, plánovaného sexu je to biologicky podmienené len radšej sa drž na uzde pred muzom, že dnes by sme mali, čo, keď a pod...
nevenuj sa tolko tomu, zacni sa venovat nejakym cinnostiam aby si nemyslela na to, ze sa snazite, snaz sa si naplanovat nejako efektivne dni, aby si neustale nieco mala, aby si si uzivala zivot a popri tom sa snazte, ale nebudes aspon tak na to tlacit 🙂
@eliska13 muzi toto dost citlivo vnimaju, najma ked zacneme privelmi pocitat, tlacit :-/
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@alex_zalez chápem ta a žiaľ recept na to neexistuje. Ja som rada že som skoro stále otehotnela na prvý šup, lebo keď tu čítam o bankách ktoré sa snažia roky, musí to byť veľmi náročné na psychiku. Držím palce aby sa vám to podarilo čo najskôr.