Ako sa dá otehotnieť bez sexu?

5. jan 2021

Dobrý deň. Trochu na dlhšie čítanie, ale skúsim. Vo februári som absolvovala bežnú preventívnu prehliadku u gynekológa, kde mi zistili ľahšiu dyspláziu krčka maternice. Na radu lekára som takmer 4 mesiace užívala vaginálny gel, GeflaGyn. Pár týždňov po užívaní som dostala bežnú mykózu,ktorú som liečila Canestenom tabletami a krémom. O pár týždňov opäť, potom infekcia, užívala som tablety a krém Macmiror complex viackrát po sebe, asi 3 krát za necelé 3 mesiace. Medzitým zistil, že nemám dostatok laktobacilov, začala som užívať vaginálne probiotiká. Po pár tabl sa mi opäť vrátilo neskutočné svrbenie a výtok, opäť mi poradil Macmiror. Potom tablety Prokanazol-orálne, výplachy Rosalgyn a gynexid pena zvonku. Urobil mi stery a lekár tvrdí, že všetky výsledky sú ok. Nie sú to chlamýdie, ani ureaplazma, ani kvasinky, ani infekcia... Mojim najvaščím problémom ale je, že mám neskutočne bolesti pri styku aj napriek tomu, že už nemám ani svrbenie, ani výtok... Aj napriek dobrým výsledkom je styk pre mňa nereálny, mám pocit, akoby do mňa niekto vkladal žiletky... Lekár mi tvrdí, že máme použiť lubrikant, avšak nemám pocit suchosti a aj s lubrikantom je bolesť neznesiteľna. Vraj to nemám vzdávať a mám skúšať aj napriek bolesti. Nikdy predtým som tento problém nemala. Prosím, poraďte, ako postupovať... Sono zvnútra je tiež v poriadku. Chceli by sme bábätko, ale ako, ked sa ma manžel tam dole nemôže ani dotknuť... Bolest je hned na začiatku, dalej sa ani nedostane...

marvin1234
5. jan 2021

Ja som mala po sc takuto bolest...rok sme cakali ze to prejde. Neprešlo, tak naozaj pomaličky, extra citlivo po milimetroch a cez bolest sa to postupne uvoľnilo. Prve razy som plakala, muz skoro tiez. Ale skutocne to postupne zmizlo.

ernuska
5. jan 2021

skuste cvičenie podľa Mojžišovej...ako prvé mi našlo toto. ja sama som to cvičila na niečo iné. ale uvádzajú tu aj bolestivý pohlavný styk... https://rehabklinik.sk/c/metoda-ludmily-mojziso... alebo som raz pozerala video, kde riesili bolest pri sexe cez hormonalnu jogu. to som neskusala...

nika82
5. jan 2021

daj to do skiupiny Zdravotnici na mk ja tam dr gyn mozno poradi nieco ine

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
taga
5. jan 2021

A s manzelom ste predtym nemali problemy pri sexe a zrazu toto? A kedy to zacalo, resp co to spustilo?

missviolet
5. jan 2021

Kedze jedna uzivatelka ti odpisala ze skutocne stykom bolest postupne ustupovala - napadlo mi ze by si si zadovazila sadu dilatatorov. Zacala by si najmensou velkostou a postupne sa prepracovavala vyssie aby to nebolo hned ze manzel, ked mas bolesti take. Pouzivaju to zeny co maju vaginizmus cize styk je velmi bolestivy pre ne a toto pomoze navyknut svaly aby bol styk co mozno najmenej bolestivy... tak to mi len napadlo.

luccy89
5. jan 2021

Nemoze to byt uz z toho, ze sa proste bojis, ze znova nastanu tie problemy? Psychicky povod? Ja som to mala pocas tehotenstva, vobec sa nedalo, lebo som sa proste bala, ze sa nieco stane a potratim kvoli tomu. Takze sa do mna vobec nedostal a ani potom cvicit s anibalom sa nedalo, lebo som bola ztuhnuta cela a strasne som chcela a skusala niekolkokrat🤷‍♀️
Dalsia vec, preliecil sa aj partner? Aj to moze byt pricina. A tiez moze byt banalna pricina jeho sprchovaci gel, nech sa umyva tvojim intimnym gelom. Moj ked zmenil sprchac hned som to citila...

kubkovamama
5. jan 2021

Hormonálna joga,Gynex kúra,len biokozmetika alebo najlepšie čistá voda bez sprchacov,mydla,nie horúca sprcha ani kúpanie vo vani.Sliznica je tým všetkým v stave ako papier,aj keď dr.ti povie,že o.k.A vitamíny D,skupina B vitamínov na podporu hojenia nervových zakončení.

juliet86
5. jan 2021

katarina hanuliakova intim fyzio. pripadne kukni diagnozu vaginizmus... pripadne ja som isty caa pouzivala znecitlivujuci gel s lidokainom aj to sa da. drzim ti palce. tie bopesti su podla.mna z toho cim si telo preslom bolo toho dost

kikaaa444
5. jan 2021

Mozno odveci rada ale neskúsiš sa opiť ? Možno pri tom zabudnes na tu bolesť .. a možno to pôjde ľahšie aj tie ďalšie razy . A možno budeš mat veľa šťastia a otehotnies hneď na prvý raz , nejeden pár otehotnel v opilosti 🙂 je to divná rada ale za mna nie až taká hrozna ... inú nemám ..

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sonka_miro
6. jan 2021

Skus cipky a sprej cicatridina,, mala som tiez problem s krckom a mala som brat cipky, a taktiez po porode mi to velmi pomohlo, bola som velmi dotrhana, hodinu ma sili, sex je zatial stale bolestivy ale ako spominala babenka vyssie pomaly cez bolest este to nie je ono ale je to lepsie uz.

konikkon
6. jan 2021

Ak lekár aj sono tvrdia, že všetko je v poriadku, naozaj dôvodom môže byť hlava, tá dokáže narobiť divy. Treba skúsiť nejaký kvalitný neparfumovany na vodnej báze založený Gél, fľaša vína, dlhá predohra a skúšať.

bombulka1987
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bombulka1987
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre