Ahojte, veľmi by ma zaujimalo, ako sa dá otehotnieť bez toho, aby som to chcela aj ja aj partner. Totižto mám priateľa, s ktorým spolu pravidelne spávame bez akejkoľvek formy antikoncepcie a nikdy sa nám nič také nestalo. Aj predtým, ako som s ním začala chodiť som spala s pár mužmi tiež bez antikoncepcie, čiže aj bez kondomu a nikdy nič. (proste vždy len vytiahli v správnu chvíľu). Preto ma zaujíma, ako sa to môže stať keď si niekto dáva pozor? Či je chyba vo mne a som neplodná ?
@lentilka640 Ani mne sa to za pár rokov bez antikoncepcie neplánovane "nepodarilo". Plánovane na prvýkrát, takže neznamená to, že by si bola neplodná. 🙂
Tak keď vytiahne v správnu chvíľu tak ako by si chcela? Ja som napr. antikoncepciu nebrala nikdy a otehotnela som 3x na prvý krát keď sme si povedali, že by sme chceli bábätko.
Alebo myslíš tak, že aj keď sa absolútne nechránite a idete až do konca naplno a aj tak nie si tehotná? Tak tam už môže ísť o nejaký problém.
@lentilka640 Neplánovane sa otehotneje väčšinou pri potuzeni alkoholu, keď ľudia nie sú až tak pozorní,, alebo keď sa zabudne vziať tbl, alebo ak praskne kondóm.
Inak asi nie.
ja som otehotnela neplanovane a teraz mi tu pobehuje 3,5 rocne sidlo 😀
uz pred ejakulaciou sa moze dostat von zopar spermii a teda na oplodnenie staci jedna. toto kolko sa ich von dostane a aj to ci zena z tohonotehotni, je asi individulane, urcite je mensia sanca, ako ked iich je vela., druha vec, vytiahnut v spravny cas, tretia vec, musis mat ovulaciu. nemusis na ovulaciu natrafit, stvrta vec- chlap nemusi vytiahnut vobec, v tej chvili im to je jedno,a j mozno koli alkoholu, pripadne sa spoliehaju na neplodne dni a pod.
ked sa to tak vezme, su zeny, ktore otehotneju planovane prvy cyklus ( stalo sa m to 2x ) a su zeny, ktore planuju aj rok, nez sa im to podari. cize nie vzdy jsa da tak rychlo a bez problemov otehotniet. a to samozrejme pisem o zdravych ludoch.
@lentilka640 Nemusis byt neplodna, vsetky sposoby ochrany su do istej miery ucinne a vela zien si musi vyslovene naplanovat sex na plodne dni aby otehotneli. No a potom su opacne pripady, ziada ochrana nie je 100% spolahliva, takze statisticky sa musi stat, ze raz za cas niekto otehotnie napriek ochrane. Vacsinou je to ale nejakou chybou pri pouziti
@zuzkanr1234 a ako sa vám to stalo? Urobili ste nejakú chybu alebo ako?
@lentilka640 Je to biológia 7. ročník. Neviem, prečo sa tak čuduješ, že je možné tak otehotnieť a ani k tomu nepotrebuješ žiadnu "chybu". Prerušovaná súlož NIE JE antikoncepcia. V predejakulačnej tekutine totiž môžu byť spermie a ako vieme, jedna stačí na oplodnenie. Stačí, ak má žena práve ovuláciu, bumm. Áno, štatisticky je menšia šanca, ale menšia šanca neznamená žiadna šanca.
@lentilka640 skor prisla ovulacia nakolko kazdy mesiac mi nechodili kramy ako hodinky ze presne v ten den ako som si vypocitala a kedze s priatelom som byvala len raz za tyzden (len cez vikendy) tak sa stalo a plodne dni som mala mat az od utorka cize mala som ich skor
@lentilka640 tiež si myslím ze je to nesikovnostou chlapa.
@lentilka640 ja napr na tu tzv predejekulacnu tekutinu neverím..pýtala som sa na to online mudr španka ktorý mal online poradňu a aj svojej gynekologicky a hovorila že proste tak sa otehotnieť nedá...ja cca 7 rokov fungujem na prerušovanej sulozi a aktuálne som tehotná keďže sme dieťa chceli..mám tri kamarátky ktoré fungujú rovnako aj dlhšie obdobie ako ja a všetky majú deti kedy ich plánovali..podľa mna neplánovane otehotnieť sa dá keď sa proste niekto opije a chlap to nemá pod kontrolou, keď žena užíva hak pri kombinacii s inými liekmi, ktoré znižujú účinok napr niektoré atb, roztrhne sa kondom alebo proste chlap to nemá pod kontrolou a ujde mu
No ja mám pocit že ty by si skôr chcela "neplánovane" otehotnieť, ale najprv by si si to fakt mala vyjasniť s partnerom
@lentilka640 no.. ani my sme nejak kondom.nepouzivali, ani pri byvalom, ani pri tomto. Davali sme si pozor. Len raz mojmu uslo. To "uslo" bude mat o par mesiacov 11 rokov. Dcera uz bola planovana, na 2.pokus vysla.
A ty nemusis byt neplodna, len ak vzdy vytiahne vcas, tak je minimalne riziko, ze sa to stane. Ak chcete babo, treba ist do toho poriadne, nie davanim si pozor. A vtedy idealne kazdy 2-3 dni sa snazit a stale.
Nám sa tak stalo po 4 rokoch, ale preto ze sa mi predĺžil cyklus a ovulácia bola neskôr, ale zase už sme si to aj trochu želali len sme mali pocit, že stále nie je správny čas 😊
s manž. si sex užívame , deti sme nikdy neplánovali, ja som rátala len plodné a neplodné dni - ale to je nepresná metóda ...a po dome nám behajú spoločné 3 deti... Všetky 3 sa nám podarili do 4 rokov.... Ant. som nikdy nebrala. Veľakrát žena ostane tehu keď to najmenej očakáva...😉
@lentilka640 podľa mňa si len mala šťastie. My sme sa rok fakt snažili a neotehotnela som, tiež by som mohla povedať že manžel si zjavne vie dávať pozor ale samozrejme to nie je pravda. Nemusíš byť neplodna ale schopnosť otehotniet v danej chvíli záleží na milión faktoroch.
Ja co si vsimam,tak vacsinou neplanovane (teda pri prerusovanej sulozi) otehotnie ta zena,pre ktoru je to naozaj problem..zena,ktora funguje roky na prerusovanej s tym,ze pripadne tehotenstvo by nebolo problem ako naschval neotehotnie..na prerusovanu suloz ako antikoncepciu treba chlapa,ktory sa vie ovladnut..a samozrejme dodrziavat iste pravidla ako napr. ist sa umyt pred dalsim kolom atd. podla mna je to velmi spolahliva metoda pri dodrzani horeuvedeneho..
@lentilka640 si chýbala v škole keď sa tieto veci preberali či ako? Ja zas nechápem, ako sa priemerne inteligentná žena môže opýtať takúto hlúposť 🤦🏻♀️
“Dám si pozor” nič neznamená. Schopné spermie sa môžu vyskytnúť aj v predejakulačnej tekutine, prípadne zostávajú u chlapa v močovej trubici a pri druhom kole sa dostanú tam kam (ne)majú. Potom tu máme prípady, kedy to chlap až tak dobre neodhadol alebo zlyhanie atk (či už zlyhal ľudský faktor alebo zaúradoval Pearl index). No a samozrejme treba rátať aj s možnosťou, že niečo nie je v poriadku a otehotnieť u teba bude problém aj keď budeš chcieť.
Ja ti ani neviem ja som toto nikdy neriešila s bývalým priateľom som tiež nepoužívala žiadnu antikoncepciu a neotehotnela som lebo si dával pozor ale samozrejme sa stať mohlo našťastie sa nestalo no 🙂 a s terajším už snúbencom sme chceli babo tak sme si povedali že dnes pôjdeme “na plno” mala som dva dni pred ovuláciou tak som ani neverila že by sa mohlo podariť a na prvý šup sa podarilo a ostala som tehotná 😄
Prerusovana suloz je taka loteria.. mnohym to vychadza cely zivot, dalsim niekolko rokov a potom bum, niekomu to nevyjde na prvy krat..
Nie je o "sikovnosti" muza, skor na to vplyva viac faktorov.. aj.zdrave pary sa mozu pokusat o dieta dlho... a staci suhra nahod (plodne dni, spermie v predejakulacnej tekutine a pod.) a aj par, co dieta prave neplanoval ho.zrazu ma..
Nikdy som nebrala antiku,nepouzivali kondom,nikdy som neostala tehotna,ked sme nechceli babatko,ani s prvym muzom ani s druhym,uz mam 50r.
@lentilka640 nikdy som nepouzivala ochranu, fungovala prerusovana suloz, ked sme planovali deti tak prve aj druhé sa podarilo hneď.
cisto len od šikovnosti muza a ovládania sa, plus jednoduche pravidla a neni sanca otehotniet... ked ide s neumytym k**tom tak samozrejme je sanca ovela ovela vyssia
@deti95060810 mna by vystrelo nemat pocas plodnych dni sex ako formu antikoncepcie, ked hormony biju na poplach si dat pauzu :D ako si to dala? akoze v tom case proste prerusovana suloz, alebo ziadna?
@nela6 vieš, manžel mi povedal ,že nemusím žiadnu ant. brať, že mám sa na neho spoľahnúť, že on to má všetko pevne v rukách... No výsledok - 3 deti... 😉
@deti95060810 😄 statistika v jeho prospech, veru
No nikdy nehovor nikdy...dopadne s ako ja 😂😂😂prvé dieťa z umelého oplodnenia pretože naše šance na prirodzené otehotnenie boli pár percent ...tak sme sa stým zmierili a supali si jak sa.nem.chxelo. A ahaho som v 5 mesiaci 🤦😂😂😂...ale priznávam že manželovi sa zlepšilo psyxhycke zdravie a vlastne aj fyzické keďže začal. cvičiť ( nie nebol obezny ani pri tele ) hlavne to robila asi tá psychyka keďže doma zažíval teror podľa mňa a keď sme sa odsťahovali pol roka na to som.otejotnela ,🤭
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@lentilka640 podla mna to ti chlapi neustriehnu.... a tak sa to stane... ze nieco vojde aj dnu.