Včera večer som mala pozitívny test, v noci som sa rozkrvácala ale ráno test bol stále pozitívny. Dnes poobede už úplne negatívny. Môže hcg klesať takto rýchlo? Alebo som mala len vadné testy?
@marhulka13 včera večer
@marhulka13 dnes
@marhulka13 dnes
Ano moze klesat ak k tomu pripocitam krvacani,pravdepodobne sa neujalo…
@pribinak súhlasím s tebou, toto by som za pozitivne určite nepokladala
@marhulka13 žienky je to jednoznačne pozitívne, teda bolo. Z takéhoto mám dieťa. Pozitívny test je i slabá čiarka, stačí naštudovať
@emma2782 a stačí naštudovať, že čiarka silnie postupne a až vtedy to je jednoznačne tehotenstvo. Nie vyvolavanie duchov a fotenie pod uhlom aby bolo vôbec niečo vidiet
@emma2782 áno, aj slabá čiarka je tehotenstvo. No musí jednoznačne hcg stúpať a čiarka silniet.
Ale v tomto prípade u teba šlo o biochemické tehotenstvo, test ti to zachytil, lebo už to bolo na tých 10mmol,ako je citlivosť testu, ale zrejme to fakt bolo len veľmi málo nad tou hranicou, možno iba tesne.
No a jednoducho keď hcg kleslo, začala si krvácať tak už to bolo pod hranicou zachytitelnosti testu. A to je naozaj možné aj z večera do rána, keďže prvá čiarka bola skutočne veľmi slabá.
@emma2782 zial taketo testy maju mnohe zeny a niektore maju aj v labaku kontrolne HCG a negativne, testy casto duchuju. vyzeraju ako tie tvoje a nejedna sa o tehu. cize toto by som povazovala za vlemi neisty vysledok.
a samozrejme moze ist aj o biochemicke tehu a kedze HCG je velmi nizke, moze klesnut rychlo.
Tiez ak testujes velmi skoro (co zjavne ano) tak isto vies aj to, ze sa ma testovat z ranneho mocu.
Takze ak vies vsetko tak ako prezentujes, nepytaj rady ale pockaj si kym mozes otestovat z ranneho mocu a normalnom termine tj ked meska ms a podla vysledku sa zariad. Drzim palce.
V návode testov je písané, že intenzita čiarky nie je rozhodujúca, tu je druhá čiarka slabá, ale viditeľná, kto nevidí, buď má slabé oči alebo jas a rozlíšenie obrazovky 🙂
Každopádne, asi to bolo testované dosť skoro, hcg ešte bolo nízke, nejde asi ani o klasický potrat, len o neúspešné tehotenstvo a keby si netestovala skôr, ani by si nevedela, takže za mňa áno, môže to tak rýchlo klesnúť.
A vidim ze to testujes na 10 dpo, to fakt nie je den kedy je hodnoverny vysledok z poobedneho testovania, vtedy mozes byt rada ak budes mat slabulinku ciarku vobec rano.
Tak si pockaj do ms ci pride...
@thoughtfulweirdo presne, pozitívny test je vtedy keď nemusím nastavovať jas ani kontrast na telefóne. Takže takúto blbosť by som tu ani nepisala
@thoughtfulweirdo to je sice pravda, ale denodenne tu su taketo testy a casto sa o tehu nejedna. ako som pisala, neiktore zeny maju tehu vylucene vysetrenim hcg v labaku, co je ovela presnejsie.
netusim preco to tak je, na co tieto testy reaguju. no fakt je, ze sa to stava, ze test ukaze takto ciarku aj mimo tehu.
@marhulka13 Ja nič nenastavujem, prelistovala som diskusiu, lebo som chcela vedieť, či je to tá včerajšia, ktorú hľadám a túto čiarku som videla hneď pri preletení pohľadom 🤷🏻♀️
Tak táto fotka je dokonca fotená veľmi zle 😃 nie to ešte nastavená pod správnym uhľom. Áno, chápem, že niektoré jednoducho toto berú ako negatívny test keďže pre nich pozitívny sú koľajnice avšak snažilky, ktoré testujú vedia, že ak majú takýto test (a nestane sa to čo mne) tak sú tehotné.
Tiež pravda, že testy často duchujú no tento mne osobne ani raz neduchoval a vôbec nie takto, všetko je však prvý krát takže môže byť. Zároveň naozaj ak sú testy takéto slabé, môže byť, že som len viac pila a preto sa neukázala ani slabá čiarka.
No pravdepodobne sa jednalo o potrat, keďže negatívny test a krvácanie napriek tomu úspešne tehotenstvo je neracionálne.
Ďakujem za názory 🙂 našťastie krvácanie bolo bez bolestí a už ustúpilo (som vďačná, že som netrpela v bolestiach a dlho)
@emma2782 tu ani nejde o to, ako test kto berie, za aky ho povazuje.
ide o to, ze takyto test jednoducho nei je relevantny, neda sa to povazovat ani za tehu, ani ze o tehu nejde. jednoducho takyto test je neisty a jedine co treba, pockat, ako to bdue dalej pokracovat. nema vyznam upinat sa na hednu,c i druhu moznost.
teraz citam. pises, ze ti tento test nikdy neduchoval.
to nei je o tom,c i ti duchoval,a lebo nie. to je o tom, ako ho vyrobca urobi. jednoducho testy duchuju ovela castejsie ako v minulosti.
ak si krvacala, ci krvacas a nei ej to nijak velke krvacanie, ani enmas bolesti, tak je skor pravdepodobne, ze ide o ms a tehu si nebola.
neviem ci to ma vyznam, asi nie, jedine tak pre info, ak by si chcela vediet, mozes si dat odobrat HCG v labaku.
v krvi je HCG zvysene nad 5,a le an to aby ti test ukazal pozitivitu, v krvi musis mat HCG zvysene niekolkonasobne. cize nie ked mas 10, ale mala by si mat ovela viac. netusim kolko, ale raz som to niekde hladala viem ze to bola niekolkonasobne vyssia hodnota.
cize ak by islo o biochem tehu a test ti uz pozitivitu neukazuje, v krvi by este nejake zostakvoe HCG byt malo. len kusok nad normu.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@emma2782 fotku testov nemas?