Ahojte, mám takú teoretickú otázku, týkajúcu sa najmä žien s nízkym AMH. Vieme, že AMH sa znižuje postupne vekom ako sa míňa ovarialna zásoba, keď sa postupne každou ovuláciou uvoľňuje vajíčko kým nedôjde k oplodneniu (pri IVF sa ovariálna zásoba vyčerpáva o to viac). Naopak, keď sa už podarí otehotnieť, za celých 9 mesiacov tehotenstva samozrejme k žiadnej ovulácii nedôjde a žiadne vajíčko sa neuvoľní, logicky mi z toho vychádza, že AMH (a ovariálna zásoba) sa v tomto období ďalej neznižuje, rovnako tak aj počas dojčenia ak žena dojčí - je to tak? Máte niekto pomeranú hladinu AMH pred otehotnením verzus po pôrode príp. po ukončení dojčenia? Ostalo vám AMH na plus mínus rovnakej úrovni? Vopred ďakujem za odpovede.
@roztlieskavacka aha, takto ma nenapadlo sa na to takto dívať, to dáva tiež zmysel, uf no veru asi sa to nedá zastaviť
@frida1990 Skus sa spýtať na poradni tu na MK a potom má tagni prosím ak budeš mat odpoved, tiež by má to zaujimalo 🙂
@roztlieskavacka skúsim, ale asi dostanem rovnakú odpoveď, no neprečurkám to asi nijako
Nic sa neusetri, vajicka starnu kazdym dnom a je jedno ci je zena tehotna koji alebo nekoji
V tomto hra rolu cas ktory sa nezastavi tym ze niekto je tehotny alebo koji alebo berie hak
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ja si myslim že v tehotenstve a pri kojeni máš stále folikularne vaječníky ale folikuly nedozrievaju a postupne tiež zanikajú, takze asi neušetriš nič, môj názor.. Ja som bola merať po roku teraz, AMH z 3,15 mi kleslo o pár desatín a to som kojila 7 mesiacov z toho roku.. A to som ešte aj brala HAK a to je to iste, folikuly sú ale nedozreju