Ako psychicky zvládať neplodnosť?

30. júl 2023

Ahojte,

Zacinam mat uz depresiu z toho. Snazime sa 2 roky. Dost dobre som to zvladala do teraz. Aj to ked prisla ms. Neriesila som….

Tersz to uz dost zle zvladam. Placem po veceroch. A ked sa dozviem ze kto zas je tehotny z okolia tak som smutna za nas ze preco my nie.

Nechapte ma zle, ja vsetkym prajem kto chce mat babatko ale je to ako dyka do srdca.

Co vam pomohlo zvladat to ze sa nedari???? Ved sa zblaznim ked to takto pojde dalej.

colsami
30. júl 2023

Ahoj, boli ste uz na vsetkych vysetreniach (ty aj muz) ze preco sa nedari? Ak nie, treba ist. Niekedy to moze byt vec ktora sa da zvladnut a zlepsit, aby ste sa k babu dopracovali.
Ak nemate toto vsetko za sebou co sa tyka vysetreni a obaja, zacala by som tam. A budes sa lepsie citit ze nieco pre to robis a budes mat nadej ze sa to posunie.

autor
30. júl 2023

@colsami chcela som este dopisat. Mame za sebou vsetky vysetrenia, sme zdraví. Odporucaju iui ale zatial muz chce prirodzene. Ale to je jedno. Rady, triky, vysetrenia mame za sebou…. Chcela som ze ako to mam davat psychicky…..

autor
30. júl 2023

@colsami ja inac aj pravidelne ovulujem, vsetko ukazkové, ziadny problem… ak to takto pojde dalej budem vnutri uplne zatrpknuta…

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janewithane
30. júl 2023

Vahala som ci napisat tak snad to bude vhodne. Smrt blizkeho cloveka mi priniesla vela pokory pred zivotom, jeho krehkostou, uz viem ze to skutocne nemam pod kontrolou a je to tak v poriadku. Snazim sa pozerat na to co mam a nie na to co nemam. Ak dieta nepride, zivot s mojim manzelom, rodinou, priatelmi je krasny zivot.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
30. júl 2023

@monsterablue Boli sme v centre takze urobili vsetky vysetrenia co mohli. Ja viem je na iui chcem ist. Ale musi chciet aj muz vies… ja som mladá. Podla tabuliek v najlepsom veku otehotniet.

autor
30. júl 2023

@janewithane to ma velmi mrzi. A mas uplnu pravdu..zivot je krehky a rychlo ti ubehne…

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veselo_neveselo
30. júl 2023

Musis si vyplnit zivot inymi krasnymi vecami. Cestujte, planujte, zlepsujte svet. Ak milujes deti, je ich tolko na svete, co by potrebovali pomoct; nemyslim tym adopciu, ale rozne inak, aktivity, pomoc, doucanie, hry. Aj tak sa da naplnit, a navyse si vyberies, ktore zivotne obdobie mas najradsej. Skolkarov? Skolakov? Adolescentov?
Pridaj do zivota nieco ine, zmysluplne, a uvidis ze nebudes aspon tolko na to tehotnenie mysliet. Ale zaboli to vzdy.

Ale inak, je normalne ai poplakat, je ti to luto, je to mozno zivotne sklamanie, tak je normalne za tym smutit.

Ja napriklad premyslam casto, aky budeme mat, zivot ked nebudeme mat deti. Co budeme robit? Ako budeme zit? Je to velmi zaujimave mentalne cvicenie.

poopsie
30. júl 2023

Vitamíny a zmenu stravy už máte za sebou?

zuzuliatko18
30. júl 2023

Nemyslím, že je na to recept, ktorý pomôže, na dve čiarky na teste sme čakali vyše 5 rokov, vyšetrenia absolvovane, boli tam drobné odchýlky, ale lekári to nejako nepotrebovali riešiť, že to je všetko ok.
U nás zabralo to povestne prestať riešiť, otehotnela som, keď sme sa rozhodli kúpiť pozemok a mali stres zo všetkých transakcií a vybavovania, takže sme nad bábätkom v tom mesiaci nerozmyslali. A teda par týždňov pred tým sme.zavali študovať adopcny proces, a veľmi zvažovali, či do toho ideme (obaja sme boli už po 30).
A áno, veľmi bolelo, že súrodenci mali za ten čas po dve deti, bez problémov a niekedy aj celkom bez plánovania. Iste, zo všetkých neteriek a synovcov som sa tešila, ale neskutočne to bolelo.
Boli však na tej ceste lepšie aj horšie dní, keď som to zvládala a potom dní, keď som plakala a hnevala sa na celý svet, prečo nám táto túžba nie je naplnená.
Držím palce neupinat sa na túto túžbu, neriešiť testy, ovuláciu a podobne. A nech bábätko príde čoskoro

daniela2202
30. júl 2023

Umývajte sa iba čistou vodou a sexujte aj vonku.... veľa šťastia 👍👉

meduzzzka
30. júl 2023

Neporadim Vám ale prajem veľa síl, ja už som tiež v koncoch, mám zdravotné problémy, ktoré spôsobujú že som dosť pribrala a mám nenormálne nafúknuté brucho v niektorých dňoch. Po dieťatku túžim tiež, ale nič nie je horšie ako to, keď sa Vás každý druhý deň pýtajú jeeeej ty si tehotná, alebo ti v supermarkete doslova pichajú do brucha, či si tehotná a ak odpoviem nie, dostanem pár zaručených rád ako schnúť, mňa by zaujímalo čo ženy motivuje k takýmto počinom, prečo sa každá stará do tej najcitlivejšej veci ktorá pre ženu je? A najlepšie je, že keď tú drzaňu inteligentne pošlete niekam, tak ešte ja som zlá lebo sa neviem chovať. Viacej empatie lásky a hlavne rozumu do našich životov 🙏
Ps. S ex priateľom sme sa tiež snažili asi 2 roky, aj som otehotnehla ale nemalo to šťastný koniec. To bolo pred 5 rokmi, a aj keď som bola tie roky sklamania, dnes viem, že to malo všetko význam.
Aaa tiež mi tvrdili že som v poriadku, cítila som sa ako najneschopnejšia žena na zemeguli. Zmenila som gynekológa a v poriadku nebolo absolútne nič. Skúste názor iného odbornika, za to nič nedáte. Veľmi VÁM držím palce 🙏❤️

poopsie
30. júl 2023

@meduzzzka ja som mala tiež strašne nafúknuté brucho asi 6 ľudí mi gratulovalo v rôznom čase k tehotenstvu... Nakoniec som zistila, že mám alergiu na kravsku bielkovinu.. Tak si myslím, že aj vďaka tej vtedy ešte nezistenej a neriesenej alergii som mala 2 krát mimomaternicove tehotenstvo..

stellarstar
30. júl 2023

Keď máte naozaj všetky vyšetrenia aj endo, hemato, genetiku atď v poriadku tak to bude psychická blokáda z tvojej strany

autor
30. júl 2023

@stellarstar endo, hemato máme. Tu genetiku asi nie. Nikto nas tam neposlal. Ako si to dat urobit?

autor
30. júl 2023

@meduzzzka ďakujem za spravu. Mne zmena gyn nepomoze uz som bola pri viacerych. Kazdy jeden hovorí ze som ok.

meduzzzka
30. júl 2023

@poopsie u mňa je to zatiaľ výlučne gynekologického pôvodu, čakám na operáciu, keď všetko dobre dopadne, tiež sa chcem zamerať na tieto intolerancie. Ja som mala mimomaternicové tiež, uf ďakujem krásne za Tip

autor
30. júl 2023

@poopsie vitaminy ano a stravujeme sa obaja velmi pestro a zdravo. Neviem co by som mala v tomto iné este urobit

stellarstar
30. júl 2023

Nám robili v car tak skúste sa tam opýtať. Lebo môže byť že nie ste " kompatibilný " a preto sa vám nedarí

poopsie
30. júl 2023

@meduzzzka nemáš začo, dúfam že ti to aspoň trochu pomôže

janage
30. júl 2023

Ja som poznala pár. Spolu to nijak nešlo. Rozviedli sa a obaja už majú vlastné deti s novými partnermi.
Je to veľmi ťažké.

dievca_z_hor
30. júl 2023

Ja som nemohla otehotniet 7 rokov (a to som sa zacala snazit skoro, v 21) zdravotne zo vsetkych stran vsetko v poriadku. Ja som IUI ani IVF nechcela, viem aky to moze mat dopad na psychiku a mala som pocit ze to by som vo svojom rozpolozeni nezvladla. Nepomohlo mi NIC kym som chcela mat vlastne babatko, bola som psychicky na tom hrozne. Plakavala som velmi casto, skusala som vselico mozne aby som sa od toho ze chcem dieta odputala ale to proste nie je mozne.

Potom som zacala jazdit na konoch (dlho som chcela znovu zacat a povedala som si, ze je dobry cas, velmi ma to bavi a tesila som sa ze ak by som bola tehotna, nemohla by som jazdit). A tak som sa snazila najst vselijake pozitiva na tom ze tehotna nejsom - uzivala som si pohar vinka vecer, opravovala chalupu...).

Adopciu som si nikdy nevedela predstavit, ale cca po 6 rokoch snazenia som zrazu mala pocit ze to je ta cesta ktorou mam ist. Zacala som sa na to velmi tesit, vsetko si o tom studovat, boli sme s muzom na prvom stretnuti pred adopciou, citala som o tom vsemozne knihy, chystala som sa vypisovat papiere a bola z toho celeho procesu nadsena! No a prave ked som chcela podavat ziadost o adopciu som zistila ze som tehotna... 🤷🏻‍♀️

Takze pomohlo mi robit veci, ktore by som ako tehotna/s babom robit nemohla a zacala som sa sustredit a tesit na adopciu. To ma vytrhlo z toho zacarovaneho kruhu. Ake to musi prist same, mne to trvalo 6 rokov a bolo to hrozne trapenie...nikdy by som to nikomu nepriala.

domcatko1811
30. júl 2023

To nehovor, že budeš zatrpknuta. My sme sa s manželom snažili 4 roky, z toho 2x potrat, zistili genetickú chybu vo mne, ale nakoniec, aj po tomto trápení máme už rok krásnu zdravú dcérku 😊 a tiež som bola nahnevaná, keď sa niekomu podarilo, a nám nie, ale tak, čo narobíš. Len sa zmier s tými emóciám. Poplac si, daj si víno, kašli na režim s ovulacnymi testami a počítaním, nájdi si kamošku, ktorej sa vyrozprávaš, miluj sa s manželom - veľa a z lásky, naplánujte si nejaké spoločné aktivity (pretože s bábom je to náročné a už nebudete mať na seba a na svoje záujmy toľko času), nikoho neobvinuj a ono to príde 🙂

gir
30. júl 2023

Ja som otehotnela po piatich rokoch, 7x neúspešné IVF. Manžel povedal, že keď nebudeme mať deti, kúpime si Harley Davidson a budeme cestovať po svete. Zahodila som za hlavu všetky 💉,💊 , kúpila som psa a začala som žiť. A o dva mesiace som otehotnela prirodzene a keď mal malý pol roka, otehotnela som znova, takže mám dve deti,ani neviem ako. Nikdy sa nevzdávaj... všetko dobré ti želám 🍀

zuzkaa1991
30. júl 2023

Ked vsetko mate oka ako muz a zena ze ste boli obaja tak to len psychika robi ;)
Kamoska bola na 2 ci 3 umelych nic sa nechytilo o dieta sa snazili 8rokov nakoniec po 8 rokoch sa podarilo prirodzene ked vypustila vsetko z hlavy mne tiez tak pomohlo ale je tazko vypustit podvedome......ist do centra tam spravia ine vysetrenia ak ste tam.neboli a presne povedia kedy co a ako...moja gynda vidi na usg a povedala mi kedy sa mozeme sa snazit mala som akurát ovulaciu ale ja to vidim.od porodu na sebe predtym som take priznaky nemala....alebo ako zeny radia merat si bazalnu teplotu atd ;)

Alebo vyskúšať ak ste neskúšali oba tehu (prve MA 12tt) sa podarili pri maratone ako sme to nazvali s muzom kazdy druhy den sme mali vecer sex s tym ze som sa vobec nepostavila hned som zaspala;) alebo len pozerala tv z postele pod sebou uterak som.mala 😇

autor
30. júl 2023

@zuzkaa1991 to sa snazim aj ja. Mat vecer sex a neist na wc potom. Vsetko sa snazit udrzat dnu, a nech makaju k vajicku……

zuzkaa1991
30. júl 2023

Este vypustit z hlavy uzivat si sex ;) nejake vitamíny brat obaja my sme mali inofolic ci jak sa vola aj ja aj manzel ;)

janewithane
30. júl 2023

💜 zaroven musim povedat, ze stale mam vela nádeje, ktomu mi dopomohlo aj to, ze citam aj tu na MK pribehy mamiciek,ktore otehotneli aj v neskorsom veku, ja som totiz na seba vela tlacila, se ak to nebude cim skor tak uz nikdy... takze teraz aj napriek 2 potratom citim trosku ľahkosť. A velmi mi pomaha byt s manzelom, chodit na vylety, prechadzky, rande, vecere, dovolenky...

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre