Ako prírodne zvýšiť hormón hCG?

lydia1995
13. aug 2021

Ahojte baby idem si k vám po radu, u gynekológycky mi zistili ze som mala mierne znížený hormón HCG a že budem brat také lieky na zvýšenie, ale až od ďalšieho cyklu co je dlho a dovtedy som rozmýšľala ci nepoznáte nejaké doplnky vitamíny na zvýšenie alebo potraviny ktoré vám v tomto probléme pomohly. Ďakujem za vaše rady a skúsenosti ♥️

sisa_s
13. aug 2021

Urcite HCG?

lydia1995
autor
13. aug 2021

@sisa_s 😱😱😱 no teraz si ma dostala AMH to môže byť? Skvor sama som sa dostala 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

mey8
13. aug 2021

@lydia1995 hcg, je tehotenský hormón. Jeho hladina sa zvyšuje nástupom tehotenstva a potom stúpa až kým nezačne v 12 tt klesať... A ak si myslela AMH, nuž na to neexistujú žiadne prípravky, ktoré by ti reálne a dokázateľne vedeli pomôcť (je to ukazovateľ toho, koľko vajíčok žena v tele má-akú zásobu) je to dané už v maternici (čiže keď ťa mamka pod ♥️ nosila, bola ti daná hodnota a množstvo vajíčok, a to klesalo a klesalo po každej ovulácií, každom cykle...) akú hodnotu AMH máš??

luccija
13. aug 2021

@lydia1995 do ďalšieho cyklu je ďaleko?AMH je zásoba vajíčok ver lekárke...akú liečbu odporúča.Nemas polycysticke vaječníky?

luccija
13. aug 2021
mey8
13. aug 2021

@luccija keby to boli polycistické, tak by nepotrebovala zvýšiť, ale znížiť tú hodnotu, ja mám pcos a amh 6.04. Takže vlastná skúsenosť. 🙄

lydia1995
autor
13. aug 2021

Áno prepáčte baby sa mi to poplietlo v hlave AMH hormon mam trocha znížení a chcela mi dat nejaké tabletky na to to je všetko co mi povedala

mikasz
13. aug 2021

@lydia1995 neviem ci ti kontrolovala aj hladinu vit.D, vela krat je nizka hladina AMH sposobena deficitom.vit.D

mey8
13. aug 2021

@lydia1995 čo presne je trocha znížený??
@luccija ti tu pridala sken, podľa ktorého by si to teoreticky vedela vylepšiť, ale asi ťa nepotrším... Tak ako som vyššie písala: hodnotu AMH- množstvo vajíčok máš geneticky danú, ona sa nedá zvýšiť... Znížiť áno, je to na dlhú trať, ale dá sa... Pomaly sa znižuje po každej ovulác>í po každom cykle, ale ide to ako v lete na saniach... Ale zvýšiť nie... Ono sa občas stáva, že ženy nasadia vitamíny a hodnoty sa mierne upravia... ODBORNÍCI K TOMU VŠAK MAJÚ JASNÉ STANOVISKO: stačí pokiaľ výsledky hodnotí iné (alebo aj zo isté) laboratórium, len majú prednastavené prístroje, a zachytáva to tir hodnot, trochu inak.... Ak máš nízke AMH a chceš mať bábo, najvyšší čas navštíviť centrum a začať trochu tlačiť na pílu....
@mikasz o tom dosť pochybujem (opäť vlastná skúsenosť) ja som mala vit D takmer na nule neviem ci nnir 9-11? Alebo také to smiešne čísielko (kde najmenej v norme bolo 30) a AMH som mala 6,04...

luccija
13. aug 2021

@lydia1995 čo je mierne znížený vieš hodnotu?ja som minule našla na webe tabuľku asi aká hodnota by mala byť v ktorom vekovom rozmedzí...

mikasz
13. aug 2021

@mey8 hore pisem, ze vela krat,nie vzdy. Samozrejme pco je samo o sebe specificka diagnoza.
Ale deficit vitaminu D je spojeny so snizenou plodnostou zien (je k tomu vela studii), cize ked sa upravi to, moze trochu stupnut aj AMH. AMH je hormon, ktory hovori o ovarialnej rezerve, to je pravda, ale jeho hladina moze mierne kolisat aj v zavislosti na inych parametroch.

luccija
13. aug 2021
mey8
13. aug 2021

@mikasz netvrdím, že nie... Napísala som len to s čím mam skúsenosť. A teda k tým vitamínom-samo o sebe je lepšie keď žena, muž dieťa, dopĺňa to, čoho je v tele nedostatok... Ale či to reálne má vplyv na AMH pochybujem,... Nevyvraciam, no moc tomu neverím...

dejna_
14. aug 2021

@lydia1995 ahoj ja mám 33 rokov a ahm som mala naposledy 0.67 alebo 0.65 presne si nepamätám ale moja lekárka povedala že Dolná hranica ..mám znížený vitamín D a povedala mi že to môže spôsobovať aj vitamin D ale aj skrytý zápal v tele ...paradox je že tri krát som otehotnela na prvý krát ale dve tehotenstva nedopadli dobre ..je tu veľa žien čo mali ahm žalostne nízke 0.12 a pod. A otehotneli prirodzene nezabúdaj že stačí jedno zdravé vajíčko ...doplň D cko a inozitol/ prípadne inofolic a ako tu už spomínali vyššie aj laboratórium môže vyhodnotit výsledky všelijak 🤷

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre