Ahojte baby potrebujem sa vyrozprávať a hlavne názor či som,, normálna '' ide o to. : minulý rok som otehotnela veľmi som sme sa tešili žiaľ to skončilo potratom
. V deň keď som bola na kyrete a prišla s nemocnice domov mi moja naj naj kamoška poslala fotku tehotenského testu že je tehotna. No a ja jednoducho od vtedy sa s ňou nedokážem stretnúť mam chvíľky že by som jej zavolala napísala a vzápätí blok neurobím to pretože sa jednoducho s nou nedokážeme tešiť a pozerať sa ako jej rastie bruško. Nie som zla milujem deti som učiteľka v MŠ no trápi ma to a mne sa teraz nedarí otehotnieť som s toho smutná. A veľmi. Chce to čas? Alebo co mam robiť? 🤷♀️🤷♀️🤷♀️😪
@jaruska_12 napísala by som určite sa poteší.Ved to napis v tom zmysle ako píšeš sem😀za pocity sa nehanbi, ak ste kamarátky určite vie, že to je pre teba ťažké a o to viac si to bude vážiť.
Ja som jej to napísala a sama uznala ako mi zavidela tehotenstvo a pochopila to no ide o to ze aj napriek tomu mam proste v sebe taky smútok a toho všetkého
@jaruska_12 nemozes zavidiet inym zenam ze su tehotne alebo maju deticky tiez nemozes vediet kolko si na ne pockali a ako to znasali...ja som sice nikdy nepotratila ale ani som nebola nikdy tehotna tiez sa uz dlho snazime....a okolo mna same brucha alebo babence ....mozno ja nikdy mat nebudem niekedy si poplacem hlavne ked pride ms ale idem dalej stale verim ze aj na mna pride rad...
Tu nejde ani o závisť len jednoducho také sklamanie trápenie cez ktoré sa neviem a nedokážem teraz preniesť.. Doprajem každému mat zdravé dieťatko. No možno ťa psychika ma brzdí a tým ze sa nedarí tak o to viac.
@jaruska_12 no neviem či je normálne že naj naj kamoška ti pošle v deň tvojho veľkého smútku správu že je tehotná. Ak o tom vedela čo práve robíš v tom čase bolo to od nej veeeeeelmi ale veeeeeeelmi sebecke!!!!! Mohla aspoň počkať týždeň alebo aj 2....
@ssandyy áno vedela o tom, neviem sa cez to preniesť možno by sa to zmenilo mojim tehotenstvom žeby som sa dokázala viac tešiť pozitívnejšie myslieť. Navonok nedávam nič najavo ale cítim takú ťažobu na srdci 😪
Ja tiež učím v škôlke, a nedarilo sa nám 5 rokov, 7 x IVF a nič, bolo mi ťažko že učím a svojím spôsobom ľúbim cudzie deti a ja nič. Zlom prišiel keď som si povedala, že dosť, nebláznim sa a o dva mesiace som spontánne otehotnela a keď mal malý pol roka otehotnela som znova, takže mám dve deti ani neviem ako. Všetko dobré prajem 🍀
@jaruska_12 uplne ti rozumiem viem ako to citis... sanca to mam tak isto..ja som sa tiez dlho vyhybala kontaktu a nevedela to prehltnut..casom tu ustane 🍀✊✊
@gir @evita2176 ďakujem baby za porozumenie a podporu. Ja jej určite neprajem nič zlé len sa s ňou jednoducho nedokážem tešiť a momentálne ani nijako kontaktovať 🤷♀️🤷♀️možno to chce viac času 🤷♀️ a ja verím ze možno vďaka môjmu tehotenstvu to nejako ustúpi, tak snáď sa podarí čím skôr a v zdraví ♥️
@jaruska_12 urcite to bude lepsie chce to len cas neboj😊 drzim silno palce aby sa cim skor zas podarilo a aby ste to dotiahli cim skor do konca🤰
@jaruska_12 no tak bud aspon seriozna k svojej kamoske a vysvetli jej to normalne po lopate ako to citis. Mne urobila to iste najlepsia kamoska, ktoru poznam skoro 30 rokov, prezili sme spolu kadeco a ona skoro zo dna na den utala kontakt a zacala ma ignorovat bez nejakeho vysvetlenia, brala som to ako neskutocny podraz a strasne ma to mrzelo. Az po 3 rokoch z nej vyliezlo, ze mala problem mat dieta, ale pri tom tvrdila, ze dieta nechce.mne nedoslo, ze to iba kamufluje, lebo bola presvedciva a este videla ake problemy som mala s dcerou ja, mali sme tazsi start do zivota. Tak nejak som si spojila az po tych rokoch, ze vlastne mala problem pocuvat a pozerat sa na mna ako na matku. Keby som to vedela, neobtazovala by som ju s tym, resp. by som sa k tomu inak postavila. Ja som tiez prezila parkrat potrat a tiez som mala problem potom chvilu chodit okolo hrackarstiev a pod. Kamoska bola krstna mojjej dcere a ked to len tak utala, brala som to, ze ju to skratka obtazuje pocuvat moje reci o malej a chce travit spolocnost s ludmi, ktori maju temy spolocnejsie s jej zivotnym pracovnym bezdetnym zivotnym stylom.nase priatelstvo sa uz neobnovilo
@evitka83 vďaka za názor ja som jej to samozrejme vysvetlila vie o tom, napísala som jej ze jednoducho potrebujem čas a nedokážem sa s ňou stretnúť aspoň momentálnej pochopila to tak 50 na 50. Viem ze potrebujem čas, čas lieči. Každá nastávajúca mamička snažilka ktorej sa nedarí pochopí, ja ju určite neodsudzujem je to naďalej moja kamoška, len by jej možno aj v situácii ktorá bola nezaškodilaa empatia.
@jaruska_12 ale to má teraz tajiť pred tebou lebo empatia ? Myslím , že takto priateľstvo nefunguje
Teš sa s ňou a keď ti závidela aj tak sa s ňou teš. Jej pocity ti nemôžu ublížiť 🙂 ruku na srdce aj ty závidíš kadekomu kadečo 🙂 to je naše ľudské
@gir ako si dokázala v podstate z mesiaca na mesiac zmeniť myslenie? Ja si koľko krát poviem, že už dosť, že sa idem sústrediť na iné krásy života, našla som si dokonca činnosť ktorá mi zaberá volny čas a aj výrazný priestor v hlave, tak že naozaj už tak veľa nemyslím na to zúfalstvo že sa nedarí, ale potom príde 8. -10. deň po ovulacii a je to tu zase. Chcela by som sama sebe úprimne povedať, že už na to nemyslím, že som sa zmierila, ale sú to len slova, no pocit vo mne je v podstate rovnaký. Ako si to dokázala? Čo si zmenila? Ďakujem 🙂
@flora2511 už som bola po 7 neúspešných IVF fyzicky aj psychicky hotová. Že nevyšlo ani siedme IVF som sa dozvedela na Silvestra, muž na Nový rok robil, chodí na 24 ky. Takže ja sama 🏡 som sa krásne vyplakala. Povedala som si, že na lekárov už kašlem, už som fakt nevládala. A nastavila som sa, že budem tehotná aj bez nich. Kúpila som si moje vysnívané plemeno psa. Muž povedal, samozrejme s nadsazkou, že keď nebudeme mať deti, kúpime si Harley a budeme cestovať po 🌏. Neriešila som žiadne ovulácie a pod. Keďže s diagnózou PCO som mala menzes nepravidelný, ani som sa nepozastavila keď som nedostala. Spozornela som, keď som si raz dala buchty na pare a zajedala som to kyslou kapustou 🤦♀️. Spravila som test a 💥 🤰.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@jaruska_12 dopraj jej to , aj tebe bude potom dopriate. Chápem ako sa cítiš , ale povznes sa nad to. Skús sa vcítiť do jej kože 🙂 každá minca má dve strany