Ako pomôcť kamarátke, ktorá potratila?

olivia410
17. dec 2019

AHojte, prosím mamičky poradte a pomozte mi co a ako strava, chovanie k mojej kamaratke, ktorá potratila svoje vytuzene babatko 6tt. Skoro 1 rok a pol sa snazili a teraz sa stalo co sa stalo. Ja jej chcem pomoct , ak ako sa k nej správat kde ju mam zobrat alebo co jej kupit aku stravu a vitaminky, aby znova zazila co predtym a samozrejme uspesne... 🙂 Dakujem.

interpelacia
17. dec 2019

@olivia410 nijako, len pocuvaj. Ked place, plac aj ty. Ked sa smeje, smej sa s nou. Len ju neutesuj a netrep ze vies ako sa citi. Pokial si nezazila to iste. Vytiahni ju von, na prechadzky, do kina... Ak ma manzela, nechaj to na nich.

janula3000
17. dec 2019

@olivia410 musíš ju ty poznať aká je povaha a čo na ňu platí... ja ti poviem za seba že som chcela mat od všetkých pokoj, preniesť sa cez to len s manželom až potom ako som sa s tým vysporiadala sama som bola schopná o tom hovoriť s kamarátkami a vtedy som už od nich v podstate nič nepotrebovala len sme zhodnotili z to bolo na h.... ale nie každý je taká povaha ako ja a teda ty musíš vedieť čo jej pomôže

korunka1
17. dec 2019

@olivia410 no nie je to zavideniahodna situacia, ale nechapem preco jej mas ty kupovat stravu a vitaminy. Doteraz si to robila tiez?Snad sa o nu ma postarať partner.
Chovať sa k nej treba ako predtym

hennyinnsbruck
17. dec 2019

Povedz jej :keď sa chce o tom porozprávat, vyplakat sa ti na ramene, si tu kedykoľvek pre ňu. A to stačí...

Keď som ja potratila (2x) bola som rada ze sa nikto do toho nerype ale vedela som keby ma chytila slabá chvíľka je tu kamoška pre mňa.

hennyinnsbruck
17. dec 2019

... A nič jej nekupuj.. Nechaj to nanu (môj názor)

tanyan
17. dec 2019

ale veď to nie je tragédia v tomto štádiu, je to skôr dôvod na oslavu.
predsa majú dôkaz, že sa to dá, že sú s partnerom kompatibilní.
mne povedal jeden lekár, že to sa len nestretla tá správna spermia s tým správnym vajíčkom, tak to príroda zariadila ľahšou cestou. a naozaj už potom to ide oveľa rýchlejšie a jednoduchšie.

miadi
18. dec 2019

Nic jej nekupuj ziadne vitaminky a nerieš to. Menej je viac. Chovaj sa k nej rovnako ako pred tym. Zazila som v 5tt a rodila v 18tt tak ti poviem ze ked to priroda zariadila v prvom trimestri je to tak lepšie ako neskor. .nerob z toho tragediu. Maximalne jej skus dat pozitivne povzbudenie ze nabuduce to dobre dopadneJa uz musim vydrzat len 35dni čakania na moje rainbow baby 😍

anniii
19. dec 2019

@olivia410 Ak si sama potrat nezažila, povedz jej, že síce nevieš, ako sa cíti, ale si tu pre ňu, keby sa chcela vyrozprávať alebo potrebovala s niečím pomôcť. Potom túto tému neotváraj, kým nezačne ona sama. Iniciatívne nič nekupuj a určite sa vyhni prázdným frázami typu “bude to dobré”, “nabudúce sa to podarí”, “určite to malo zmysel” - nezávisí to od teba ani od nej, takže nesľubuj nič, čo nemôžeš splniť. Ak ju chceš nejako slovne podporiť, radšej si pozisťuj fakty. Ako už niekto písal vyššie, je na tom všetko jedna jediná pozitívna vec - má dôkaz, že dokáže otehotnieť. Potrat v prvých týždňoch tehotenstva je bohužiaľ veľmi bežný, ale opakované potraty nie. Niektoré ženy ich síce zažijú, ale väčšina po jednom potrate donosí zdravé dieťa. Samozrejme, ani toto jej nemôžeš zaručiť, ale podľa vedeckých výskumov má veľkú šancu.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre