Ahoj ;)
12ty cyklus sa snažíme o bábätko, no žiaľ zatiaľ márne. Začal sa kolotoč vyšetrení - absolvovala som už 2x hormonálny profil - ten mám v poriadku. Taktiež chodím na folikulometriu. Zatiaľ aj tieto merania ukazujú dobré hodnoty - folikuly dorastajú pekne, ovulacia prebieha. Jeden mesiac som mala však nejaké “výkyvy” - špinenie uprostred cyklu, bolesti pŕs, podbruška a ovulacia nakoniec 22DC pri cykle 28 dní - čiže krátka LF.
Trošku bočím od mojej otázky takže späť k veci. S Dr. sme sa dohodli že do konca roka bude sledovať folikuly a potom sa uvidí.
Chcem sa ale opýtať na Vaše skúsenosti :
- Sedí Vám termín ovulácie na základe BT s potvrdením ovu od Dr?
- Ako pokračoval proces riešenia “neplodnosti” po tom, ak sa u ženy nevyskytoval žiadny vážny zdravotný problém? Aké vyšetrenia ste ešte absolvovali ?
PS: začínam byť z toho zúfalá 🤦🏼♀️
@system fb nemám 🙂
@lauritkatesty muž ešte nie... ja som bola zatiaľ na folikulometrii 2 cykly - z toho jeden mesiac folikul 24,5 na 13DC (ovu 14DC) čo je podľa slov Dr. ukážkové a na druhý mesiac len 14mm na 10DC a ovulacia nastala 22DC .. Dr. to nejde do hlavy keďže cyklus mám pravidelný 28 dní a takto to “skáče” 🤷♀️
Toto je posledný cyklus, čo ide sledovať moje folikuly a povedala že sa dohodneme .. len neviem čo bude nasledovať ďalej .. či pošle muža na vyšetrenie alebo podstúpim ja nejaké hĺbkové vyšetrenie ..
@marinecka95 myomy, zrasty, endometrioza nie su?Ak je vsetko v poriadku aj, ked endo sa da zistit len laparoskopicky, tak vacsinou robia prefuk vajecnikov a popritom pozru endometricke loziska.
Muz urolog, pohyblivost spermii....
@luccija ani myomy ani cysty nemám .. laparo zatiaľ Dr. nespomenula tak čakám čo navrhne .. na folikulometriu idem 2.12 tak asi sa dozviem další postup
@marinecka95 muz uz mal byt u urologa na spermiogram.Skakalo Ti to len jeden mesiac to je nic
@marinecka95 ak si v poho tak nech ide muz na spermiogram, mozno je tam problem ... Najprv vyluc to a potom nechaj robit na sebe vysetrenia ... Ak bude aj to ok tak mozno skusit imunologiu 😉
@marinecka95 mozes mat endometriozu aj bez bolesti, priznakov na sone to nevidiet iba laparka.Ale to by Ti robili az po muzovom spg.
@luccija áno viem ... 2.12 idem na folikulometriu tak asi muža odporučí Dr na spermiogram (minule už mala zmienku o tom) ... no som zvedavá ako to celé dopadne
jasne. najpr muža, on ma menej vyšetreni 😉
Urcite nech ide manzel na spermiogram ale odporucam skor niekam do centra ako k urologovi, lebo v centre robia podrobnejsi spermiogram. Nasledne budu tebe odporucene vysetrenia dalsie, teda mali by byt.
Baby a viete mi povedať v akej cenovej relácii sa pohybuje vyšetrenie spermiogramu ako samoplatcu?
@marinecka95 na Sliači v Gynpore samoplatci platili 50 e za spermiogram. Ale zavolaj do najblizsieho centra určite Ti dajú Info. Držím palce!
@ericaromy peniaze nehrajú rolu - len ma to zaujíma, že v akej cene sa to pohybuje. Ďakujeme.
Baby neviete mi poradiť niekoho na MK, kto predáva ovulačné testy?
Skus si pozriet Naprotechnology.
@marinecka95 ahoj,jednoznačne mal by ísť tvoj muž na spermiogram. Načo budeš ty podstupovať ďalšie bolestivé vyšetrenia keď je možno problém v ňom. Možno potom stačí iba nasadiť nejake vitamíny,bylinky a hotovo. Muž má výhodu,že sa mu spermie tvoria priebežne a veľa veci je dobre napraviteľných neinvazívne😉 Tak neotáľajte a pošli ho na spg,na druhý deň máte výsledok. Odporúčam nasadiť jemu folandrol a bylinkový extrak Kotvičník plus takú bylinnú tinktúru Herakles, tebe tinktúru Afrodita a alchemilku do ovulky a po nej skús Vitex,prípadne nejaké bylinné zmesy čajov na podporu plodnosti a pod. Ja som skúsila všetko možné aj s mužom,snažili sme sa 11mesiacov a mala som kopec problémov-pomohla príroda,bylinky a hormonálna jóga. Skús všetko kým sa necháš ukecávať v centre na nezmyselné zásahy✊🏼 Držím ti prsty🍀Veľa šťastia
@marinecka95 pisala som ip
@marinecka95 mne folikul sám od seba nepraskne a treba ho podporit. Mne pri takomto rozmere folikulu tuším povedali že prerastený, že už mal prasknúť. Ja tam chodím vyše pol roka a chodím v druhej fáze na 7. Deň po ov. Na hormonálny odber. Pretože mám aj nízky progesterón v druhej fáze, čo musím dopĺňať.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
ahoj a muž už bol na vyšetrení?