Ako otehotnieť?
Ahojte snažíme sa s partnerom o babetko ale furt nám to vychádza viete mi poradiť. Ďakujem
Podobne ako vyššie písané, malo informácií píšeš. Ako dlho je to už snaženie? Skusas ovulačné testy, merias si BT? Cyklus máš pravidelný, nijake problémy? Gynekológ to už vie, čo on na to?
@jasmin90 štítna žľaza môže mať veľký vplyv na otehotnenue, aj na donosenie a zdravie bábätka.. Aj užívaš lieky, alebo si iba sledovaná? Takže určite je dobré zájsť aj na endokrinologiu, nech máš aktuálne výsledky hormónov.
Ale je pravda, že 5 mesiacov je ešte relatívne krátka doba. No pre vlastny pokoj by som šla tou cestou endokrinologia, a gynda.
dolezite je aj kedy sa "snazite"... ak chces do toho ist naplno tak si treba robit pravidelne ovulacne testy aby si zistila okolo kt. dna v mesiaci mavas ovulaciu a potom sa treba "snazit" od ca 3-5. dna pred ocakavanou ovulaciou a najlepsie kazdy 2. az 3. den (niektori hovoria ze kazdy den, ini zas ze to je uz prilis casto a je to skor kontraproduktivne). Najvyssia sanca na otehotnenie je 1 a 2 dni pred dnom ovulacie a nie v den ovulacie takze urcite necakat na pozitivny test lebo to moze byt uz neskoro... no a podla veku, ak si nad 35 tak niektori odporucaju uz po pol roku neuspesneho snazenia dat si spravit testy (pre oboch partrnerov), pod 35 rokov az po roku.... inac 5 mesiacov je malo, aj rok cakania sa stale povazuje za normalne
no a samozrejme zivotny styl obidvoch ma na to tiez vplyv, takze najlepsie ziaden alkohol (obidvaja !), obmedzit kofein, vela pohybu atd...
Ďakujem za informácie
@jasmin90 ja len dodám, že tiež sa liečim na štítnu a pri snahe otehotnieť pri zníženej činnosti ma byt hodnota do 2,5 tak si to daj skontrolovať
@ninka99865 bola som u doktorky pred 2 mesiaci a mam všetko poriadku dala mi aj silnejšie lieky aby som mohla mať babo tak ja neviem

trosku malo informacii - ako dlho sa snazite, sledujes si ovulaciu, snazili ste sa aj pocas nej a nic, s lekarom si to riesila?