Ako odbiť blbé otázky "Kedy budete mať dieťa?"

beckynka07
20. sep 2018

Ahojte, mate nejake dobre odpovede na tu bolestivu otazku, kedy uz budeme mat dieta?:( fakt ma uz nebavia tie narazky okolia, ze uz by sme nemali cakat, uz by sa patrilo, preco este nemame atd...boli to, kedze sa nam nedari...mozte poradit vtipne, hocjake...najma pre taku, ktora otehotnie, len jak luskne prstami a je s tou otazkou na nas fakt otravna uz. To ze nam to nejde, nechcem hovorit. Aspon sa odreagujeme v tejto diskusii🙂

sandra151
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mrkvicka060
20. sep 2018

@beckynka07 tak ak sa ta to opyta nejaka znama, co ma male deti: "vies co, neponahlame sa s tym, este sa chcem chvilu vyspat. Vidim, ze ty mas dost kruhy pod ocami a celkovo, nevyzeras zrovna čulo..." hahaha hihihi. Ked sa ta opyta niekto starsi, kto ma uz dospele deti alebo nema deti, tetusky, babky, dedkovia: "ved mame este kopu casu, este sme mladi, viete ako, teraz si uzivame, muckame sa, mojkame sa (žmurk jednym očkom)...ked budu deti uz na to tolko casu nebude..." alebo povedz hocikomu: "dieta? Viete, my nechceme deti..." a odvratis ohovaranie inym smerom 😄

ivec16
20. sep 2018

nust tazko, ked Boh da, asi najlepsie zaklamat a povedat ze sa na dieta necitis alebo
ze az potom ako budes mat dobru karieru, ked zarobim prvy milion alebo nieco podobne potom daju na cas pokoj alebo zas budu mudrovat ze peniaze a kariera nie su vsetko, ked povies ze sa snazite tak furt da pytaju... ma tak nahnevali ze som povedala aj ze nikdy... alebo vtipne sa spytat “ a vy spolu ako casto spite” pretoze otazka kedy budete mat dieta je vlastne nepriama otazka na to ci spolu spite a ci dost casto ;) popripade ina intimna protiotazka ;) podla situacie... ak je to starsi par tak mozno a vy spolu este spavate ? :D

gabika128
20. sep 2018

@beckynka07 narovinu povedať, že je neslušné sa na to stále vypytovať. Dieťa momentálne ešte neriešite a basta. Skús to povedať a úsmevom a pokojne 🙂 vtipnými odpoveďami som odbila ľudí iba na chvíľočku, keď sa nedarí pár rokov, ako nám, tak už to nie je vtipné 🙄

sisala
20. sep 2018

To sa pytaju iba dementni ludia, podobne ako : Kedy bude druhe? A kedy tretie? Aj stvrte chcete? A to tretie ste plánovali? A co keby ste si konecne dievca spravili?

ivec16
20. sep 2018

jo tiez mi lezu na nervy, konecne mame to jendo a potom sa stale na druhe pytaju aj ti co vedia ze to prve nebolo len tak jendoducho... tak asi keby to slo mam aj 3 uz

merickat
20. sep 2018

Nam hrozilo, ze druhe mat nebudeme kvoli mojmu zdraviu. A povedala som narovinu ked sa niekto spytal kedy bude druhe, ze mozno aj nikdy kedze mam zdravotne tazkosti. Tolko zahanbenych ksichtov som v zivote pred tym nevidela

mircalla
20. sep 2018

@beckynka07 Tak asi zavisi, akymi ludmi si obklopena. Mne sa tiez nedarilo, deti nakoniec velmi neskoro, ale toto sa ma nikdy neopytal. keby sa ma to spytal, tak mu rovno poviem, ze ho do toho nic nie je

katrin21
20. sep 2018

@beckynka07 ja som extrovert, ja by som povedala normalne, ze nedari sa nam, ked pan BOh da, bude.. uz by potom pochopili a prestali sa vypytovat

beckynka07
autor
20. sep 2018

Ta odpoved, ze a vy ako casto sexujete? Je super😀

eva112014
20. sep 2018

Kedy?Kedy? Veď o 9 mesiacov! A to bude kedy? Čo, o 9 mesiacov?Nie, bábätko. Veď o 9 mesiacov!.

monane
20. sep 2018

normálne odignoruj alebo surovo povedz, že je to vaša vec. to ja mám z osobnej skúsenosti, že proste vtipné odpovede nezaberajú, len sa v tom ľudia zbytočne ďalej vŕtajú

baaambulkaa
20. sep 2018

Ja kebyže som v takej situácii vies co urobim? Poviem pravdu, pretože kebyze ja sa toto opytam a niekto mi to vychrstne ze sa mu nedari, citila by som sa zle a trapne... Takze ja by som reagovala surovo pravdivo

siasis
20. sep 2018

@baaambulkaa suhlasim 🙂 myslim ze potom by sa dotycny najlepsie v riti videl....

ganymedea
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
osky
21. sep 2018

Uz tu bola podobna tema.
Nedaj sa öudmi vytacat.
Ja som zo zaciatku tiez prehadzovala na srandu.
Ale cim diplomatickejsia som sa snazila byt,zym protivnejsi boli dotieravci.

Dnes uz kazdemu na rovinu poviem ze mi je to neprijemne a k tejto teme im nemam co povedat.
A este dodam ze mna i mojho muza taketo blbe narazky urazaju!nie sme male deti...
Kazdy predsa musi vediet ze ak sa par rokov v manzelstve nedari otehu,asi je dakde problem-tak neteeba rypat.

alasea
21. sep 2018

@beckynka07 ja som zvykla hovorit - dobra otazka, to by som aj ja chcela vediet. Zvycajne uz dalsia otazka neprisla. Zazila som si to, je to neprijemne, ale ludia su netaktni a neslusni. Teraz sa zvycajne pytaju - a podarilo sa vam normalne? Proste vzdy sa najdu otazky, ktore ta budu vytacat a so slusnym vychovanim nemaju nic spolocne.

3petka
21. sep 2018

@beckynka07 ja by som tiež nárovinu povedala že je ti to nepríjemne pre teba aby sa ta to nepýtali nakoľko by ste veľmi radi ale nedarí sa tak nech Vám len potichu držia palce.

1982zuzka
21. sep 2018

@beckynka07 ja som všetkým povedala "az ked sa nas prestanetene vypytovat" alebo som odpovedala otazkou "a vy?" casom ich to prestalo bavit. Mojej mame som povedala ze nebudem k nej chodit ak sa ma to bude pytat. Nakoniec sa nikto nepýtal a ked sme prišli s tym ze som tehotná nikto nam nechcel verit 🙂

nadazdi
21. sep 2018

Ja nikdy nepochopím prečo to akože niekomu vadí, keď sa druhý pýta.. podľa mňa je to normálna vec, cely život sa niekto pýta na deti, pretože keď žiadne nemáš, tak sa ťa nemôžu opýtať ako sa deti majú.. ja som pred dvomi mesiacmi potratila, každému sme samozrejme stihli povedať že čakáme druhé a dostala som tým pádom asi milión otázok že čo sa stalo a ty nie si tehotná?? Jasne že ma to zabolelo, ale nechápem dôvod, prečo by som mala niekoho za to odbíjať.. aj take veci sa deju a oveľa viac rešpektujem známu ktorá mi povedala že už 3x potratila ako známu čo reaguje jak sterilná fena za to že sa teraz ešte nedarí..

momoika
21. sep 2018

@beckynka07 ja sa tento typ otazky nikdy nepytam. Je to neinteligentne a sproste.
Ale k veci: dosť často mi bola kladena. Ja som len odpovedala, že ked budeme mať strechu nad hlavou a zabezpečeni, potom. Či ho mam vychovavať na ulici...

mircalla
21. sep 2018

@nadazdi Pretoze napriklad mojej kolegyni zomrel 3 mesacny chlapcek na syndrom nahleho umrtia. Cize ak sa jej o rok osoba, co nevie toto spyta (ma po 35ke)....no neviem. Taka otazka maximalne zaboli. Nikdy nevies, co sa deje a co je za tym, take otazky mozu vypalit velmi zle

terezka1947
21. sep 2018

Ked Pan Boh da....zase,nie kazdy tuto otazku dava so zlym umyslom

cervenaruza123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dskjhfdlkdjhl
21. sep 2018

@beckynka07 niektori ludia citia potrebu vypytovat sa taketo otazky. Ked porodis, tak sa budu pytat, ci kojis/nekojis, po case sa zacnu pytat na druhe dieta, tretie dieta. Su netaktni, mnohym vobec nedochadza, ze niekto take tazky moze tazsie prijimat. V podstate je to velmi podobna otazka, ako keby sa Ta pytali, ci mas pravidelny cyklus, ale zrejme si to neuvedomuju. Tazko Ti niekto poradi, ako ich odpalkovat, lebo na kazdeho plati nieco ine. Ja by som s usmevom odpovedala, ze neviem a zmenila temu. Chapem, ze je to pre Teba citliva tema, ale rozculovanie Ti nepomoze a niektori ludia sa budu pytat vzdy, aj ked ich rovno posles do teplych krajin, lebo ani nevedia, co by sa mali spytat.

beckynka07
autor
21. sep 2018

Dakujem dievcata🙂)

wurka
21. sep 2018

@beckynka07 Ja by som este poradila povedat nieco ako: nebojte, dozviete sa to medzi prvymi, a hned zmenila temu nejakou protiotazkou😉.

kika86
21. sep 2018

@beckynka07 my mame skoro 10-rocnu dceru, a preto sa nas kazdy vypytoval kedy budeme mat druhe...aj ked sme sa 2 roky snazili, kazdemu sme vraveli, ze uz druhe neplanujeme... vyhli sme sa dalsim zbytocnym otazkam 🙂 Dnes som v 19tt - aspon bolo prekvapenie 🙂

radu_lienka
21. sep 2018

v sobotu ked nebudeme murovat...

skatulienka_sk
21. sep 2018

@merickat presne tak isto ☹ , keď sa nás niekto opýta, poviem len, že už nikdy, zo zdravotných dôvodov
ja sa nikoho (ani tých najbližších) nepýtam takúto tupú otázku, nič ma do toho nie je, je to ich rozhodnutie, ich život

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre