Ahojte, píšem anonymne, lebo to pre mňa nie je ľahké hovoriť o tejto téme. Potrebujem radu, ako sa vyrovnať s tým, že partner (3 roky spolu) ešte nie ie zrelý na potomstvo, ale ja po dieťati neskutočne túžim. Obaja máme okolo 30, máme obaja všetko potrebné- prácu, bývanie, financie, to nie je problém.
Ja viem že ho nemôžem dotlačiť do niečoho, čo nechce a ani by som to nespravila.
Na podrazy typu "antikoncepcia zlyhala" nie som, ani žiadnu neberiem, praktizujeme prerušovanú a ide nám to vynikajúco. Rozhovory, dohody, plače, to už prebehlo, nemalo to účinok, potom som sa spamätala, že nemôžem sa predsa chovať ako fúria, on má rovnaké právo na to, čo chce, ako ja...
Skôr by som potrebovala radu, ako na to "nemyslieť", lebo aktuálne mám pocit, že všetky moje myšlienky sú len na tehotenstvo. Začala som sa sledovať, lebo som mala problém so špinením pred a po MS, dostala som lieky, posledné dva mesiace som podla ovu testov a BT zrejme nemala ovuláciu. Zajtra- pozajtra mám dostať MS, dnes som začala špiniť a už som zasa v pi*i, nemám náladu lebo zas to nevyšlo.
Baby poraďte mi, ako sa nezblázniť? Ako sa vysporiadať s tým, že to možno príde až o rok- dva a nenerváčiť sa? Rozmýšľala som nad psychológom, ale podľa mňa nie som chorá pre to, že v 30 chcem dieťa, len nemám trpezlivosť čakať, kým drahý príde do štádia, že aj on to chce.
Mám pocit, že keď konečne zvolí, tak mi prepne a upnem sa na tehotensvo tak, že si vytvorím psychologický blok a nebudem vedieť otehotneť. Chcela by som z tohto kruhu von, ale neviem ako😞
Kamarátky nejako nemám, športovať kvôli zdraviu nemôžem, prakticky všetko, čo na držalo nad vodou už buď nemôžem robiť, alebo nemám s kým..
Nie som sama smutná, ale nechcem sa zblázniť, vidím, že mi trošku vyhráva v tomto smere. A kompenzujem si to alloholom a to už nie je dobré vôbec. Ďakujem za názory❤️
Tak ak mas okolo 30, a ste spolu 3 roky, je tvoja tuzba po dietati uplne pochopitelna. Ak partner nevie, kedy (a ci vobec) na dieta dozreje, tak ja sama za seba hovorim - pre mna by to bol dovod na rozchod.
My sme sa brali s tym, ze chceme mat velku rodinu, idealne aspon 4 deti, obaja sme vlastne do vztahu sli s tym, ze to vidime a citime rovnako.
Pre mna by bolo nemyslitelne byt s chlapom, ktory by v mojej 30 stale nebol zrely na dieta.
Ja by som necakala, lebo stat sa moze, ze on na to dieta nedozreje nikdy.
A ty mozno budes cakat, cakat...az zrazu zistis ze mas 35..37...a dieta stale nie je..a otehotniet nemusi ist uplne lahko...
Neviem no.. ja by som s takym chlapom, ktory vidi zivot diametralne odlisne ako ja, nestracala cas. Toto je prilis dolezita vec, v ktorej ked sa nezhodnete, tak je to sakra velky problem.
Ja sa tiež prikláňam k tomu, že je to dôvod na rozchod. Aj keď ľahko sa píše, ťažko robí. 🙂 Nepíšeš PREČO dieťa vlastne ešte nechce. Ono je rozdiel, či túžbu po dieťati nemá teraz vôbec (a tam je fakt otázne, či a kedy ju bude mať.. to nie je samozrejmosť.. kľudne sa môže stať, že po 5 rokoch zistí, že on vlastne dieťa nechce vôbec) alebo je to napr. o tom, že aj by dieťa chcel, ale zatiaľ čo ty máš pocit, že už máte "všetko" (prácu, bývanie,...) tak on chce ešte niečo konkrétne, a potom šup kľudne zakladať rodinu...
Túžbu na dieťa sa dá potlačiť... Zamestnať si hlavu inak.. Začať kresliť, hrať na gitare, venovať sa záhradke, chodiť venčiť psíkov do útulku, zaobstarať si vlastné šteniatko,.. Čokoľvek.. Ak nájdeš niečo čo ťa naozaj nadchne a stane sa to vášňou, vytesníš tak z hlavy dieťa a pozornosť presmeruješ inde.. Len je otázne, či je to správne 🤔 Aby si sa nezbadala po rokoch, že si vlastne kvôli jednému chlapovi potláčala to po čom naozaj túžiš a dieťa v nedohľadne... Ale to si musíte hlavne vy vydiskutovať... Ja by som aspoň potrebovala mať istotu, že to raz príde.. že to potláčam na nejakú konkrétnu dobu z konkrétneho dôvodu....
Na podrazy typu "antikoncepcia zlyhala" nie som, ani žiadnu neberiem, praktizujeme prerušovanú a ide nám to vynikajúco. Rozhovory, dohody, plače, to už prebehlo, nemalo to účinok, potom som sa spamätala, že nemôžem sa predsa chovať ako fúria, on má rovnaké právo na to, čo chce, ako ja... // Takisto máš ty právo chcieť niečo, čo nechce on.
Ja som bola na tom podobne-priateľ ma syna z byvaleho vztahu a nebol uplne nakloneny mat dieta najblizsich 5-6 rokov. Rozpravali sme sa o tom, aj sme sa rozisli ale po tyzdni prisiel a spravili sme dohodu-ak o rok bude stabilnejsia situacia v praci aj s byvalou a s jeho synom tak sa mozeme zacat snazit. Snazit sme źsa zacali cca po 10 mesiacoch, zrazu ani ten rok nepotreboval😂u nas ale bola naozaj narocna situacia, bal sa ze sa zopakuje to co s byvalou a do toho v praci bolo extremne narocne obdobie a korona cize nikto nevedel co a ako. Pre mna bolo 5 rokov extremne vela, tiez som tuzila po dietati a aj ked bol ten vztah inak perfektny, bol to pre mna dovod na rozchod
A partner povedal, že kedy bude zrelý na otcovstvo? Alebo je možné, že aj nikdy? Lebo jedna vec, ak sa dvaja ľudia dohodnu, že teda ok, teraz študujeme, pripadne šetríme na bývanie, či ešte chceme niekde cestovať a potom "ideme na to" a úplne dačo iné, ak jeden z nich po rokoch ani netuší, či vôbec bude chcieť niekedy mat dieťa.
Toto si musíte ujasniť. Aby nebolo tak, že ty budeš tolerantné a trpezlivo čakať čakať a čakať, len aby on chudáčik nebol do ničoho tlačený, budeš mat 32,35,38 a odrazu zistíš, že 40 pred tebou a "dite nikde"
Mne sa až protivia takí "chlapcekochlapi" ktorí na nič nie si nikdy pripravení a žena ich ešte ofukuje, veď oni sú ešte mladí, tak nebudem ich naháňať
. Nie takým by som plesla panvicu o hlavu, lebo chlap v 30 už minimálne ma vedieť co od života chce. Ak to nevie, pre mňa je to len nevyzrety chlapec a s tým by som čas nestracala
Skúsila by som sa sním ešte raz o tom porozprávať a vysvetliť mu, že u žien to nie je ako u chlapov, čo sa týka veku a tiež, že sa to nemusí podariť na prvýkrát.... A ak nezaberu rozumne argumenty, pre mňa by to bol dôvod na rozchod.
A ešte jedna vec-chceš na to nemyslieť tak mne najviac pomohlo cestovať. Keď mas booknutu letenku alebo nejaky pobyt v exotike tak nemozes otehotniet lebo ved prve tri mesiace sa neodporuca atd. Tak zacnite spolu cestovat, spoznavat svet, robit nejaky adrenalinovy sport alebo zacni cvicit v posilke alebo chod na box, ked ta to chyti tak na dieta urcite mysliet nebudes.
Tito novodobi chlapi (chlapci)….ked niekedy pocuvam ich nazory som som rada,ze s nimi nemusim nic riesit…
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Máš nejaké indície k domnienke že sa to skutočne o rok o dva zlomí?