Ako nemyslieť na bábo?

monusik73
21. apr 2015

Babenky a snazilky co sa snazite o babo ako byt pozitivne naladena ze raz sa podari babo a aby som nato nemyslela kazdy den? ☹

lyli5
21. apr 2015

@monusik73 🙂 asi nijak, reči typu odblokuj sa, nemyslí na to a podobne.... u mňa nefungujú už dva roky. Násilne som sa snažila preskakovať stránky o bábatkach, kočíkoch a podobne a hlavne NEMYSLIEŤ NA TO... Boli sme na dovolenke, a aj dosť pracujem a stále nič. Tak som si dala cieľ, že ak to nepojde do 26 r. prirodzene že to začnem riešiť doktorom. Takže mám presne ešte rok. Plodné dni si stále počítam, no keď nie je chuť na láskanie tak to neznásilňujem. Po detských kočíkoch si aj tak pomrkávam a aj po všelijakých vychytávkach. pri každej mrche som smutná ale idem ďalej. Raz keď túžiš po bábatku tak sa na to len tak nedá nemyslieť. Ako dlho sa snažíš? 😉

monusik73
autor
21. apr 2015

@lyli5 ja ani nepozeram po strankach s kocikmi ale ked zbadam v obchode kocik s dietatkom pride mi to moc luto niekedy sa rozplacem kvoli tomu preco je osud taky kruty kolki by chceli mat babo a nedari sa im a takym co nechcu maju hned

nikola599
21. apr 2015

@monusik73 ahoj keď sme sa s manzelom snazili o prvú dcerku tak tiež som stále na to myslela nedarilo sa nam prešiel mesiac nič potom som nemyslela na to a otehotnela som po dvoch mesiacoch . Proste zabudni ze chceš otehotnieť a rob iné veci co ta zamestnaju a budú zabávať a potom sa to podari drzim palceky 🙂

iviiike
21. apr 2015

Pridávam sa, je to jasné ze sa na to neda nemysliet, ked clovek po niecom tuzi, tak sa to neda. Ved povedzme si pravdu, aky zmysel ma tuzit a nemysliet na to, my sa snazime uz viac nez rok a stale na to myslime, taktiez si pozriem kociky a vselico ine a ano aj ja sa rozplacem ked vidim male dieta, hlavne u takych ludi, ze ...... 🙂. Ved chapete. Ja to uz riesim aj s lekarmi, vypisal mi inofolic. Ved berme tento priklad - mam na to nemysliet a kazde rano a kazdy vecer ho musim pit, ako sa na to neda mysliet ked viem preco to pijem....ach, inym sa to lahko hovori, hlavne takym ludom, ktori uz deti maju

monusik73
autor
21. apr 2015

@iviiike to ano niektorym sa to velmi lahko hovori ze nemysli nato ale niekedy sa to neda staci ked vyjdes von a same kociky alebo male dieta a ked nie to tak tehotne s bruškami ☹ moja sestrenica otehotnela hned po svadbe po 2 mesiacoch a o rok cakala druhe uz ma dve deti a my nic a mne hovori nemysli nato vypni uzivaj si a pride to len nie je to take lahke ako si niekto mysli 😢

iviiike
21. apr 2015

@monusik73 presne, ved aj sa som uz asi u tretieho gynekologa, on robi aj spermiogram pre muzov, my sme isli s priatelom na spermiogram hned rano o osmej, idem dnu a 6tehotnych mamiciek, ja ze odpadnem, musela som odist z cakarne lebo mi prislo tak zle. Takze odvtedy som zacala chodit k nemu a uz nam dal spolocny termin s priatelom aby nam porozpraval o tom, ze ake mame moznosti ( on robi aj umele oplodnenie), tak dufam ze uz daco bude

monusik73
autor
21. apr 2015

@iviiike tak drzim palceky nech sa cim skor podari babo, my by sme na umele oplodnenie nesli to je strasne velka palka

iviiike
21. apr 2015

Dakujeme, aj my vam drzime palceky 🙂 mozno ani my nepojdeme lebo min 1500 eur a neviem ci si to mozme dovolit, vela stastia 🙂.

lyli5
21. apr 2015

@monusik73 ak zo zdravotných dôvodov nemôžeš otehotnieť tak prvé 3 pokusy umelého oplodnenia prepláca poisťovňa.

Mojej tete sa teraz narodil krásny syn a snažili sa asi 2 roky a vraj to neznásilňovala, vraj že už jedno dieťa má. Tak mi toho tiež prišlo ľúto. Na druhej strane mám švagrinú ktorá po tridsiatke porodila 5 detí a každé jedno akoby bol jedináčik, tak keď ich vidím tak ma aj chuť prejde.

Ja by som aj na umelé op, šla ale zase svokrovci sú ortodoxný katolíci a umelé oplodnenie neuznávaju... Takže tak.... A babo raď ako na to. 😒

Každopádne držím pršteky nech sa podarí. 🙂

monusik73
autor
21. apr 2015

@lyli5 ja by som kaslala na tvojom mieste na tvojich svokrovcov ved umele oplodnenie dnesnej dobe je tiez vec ktora velmi vela parom pomohla splnit si sen aby mali babo a mnohi ludia ani nevedia ze babo cakaju z umeleho oplodnenia ked to nejde prirodzene treba pomoct babatku inak aj ja drzim palceky🙂

lina129
21. apr 2015

Ahojte, aj ja sa pripajam... absolutne sa neda nemysliet, podla mna... najma ak ste v takej situacii ako ja, mam uz svoj vek, cize je prirodzene, ze vsetky kamosky momentalne maju babo, resp. bud su tehotne alebo uz maju deticky... nemam si s kym ani zavolat, ani vyjst na kavu, pretoze bud idem s kamoskami, co maju brusko a riesia vysetrenia a porodnice a tehotenske veci alebo idem s kamoskami, co beru so sebou deti, cize vacsinou ideme na dajake ihrisko, kde su opat len deti... Ine aktivity sa mi uz v mojom veku hladat nechce a taktiez samej sa mi nikam chodit nechce... ☹ a najhorsie je, ked sme sa s niektorymi tymi kamoskami zacali pokusat o babo rovnako a oni uz su tehotne alebo niektore uz aj porodene... to je fakt o nervy... 😔

monusik73
autor
21. apr 2015

@lina129 ja uz ani von nechodim a ked tak len do mesta sem tam na nakup a to je vsetko najviac nenanvidim vetu a vsak kam sa ponahlas mas cas na babo mozno pre niekoho mam cas ale ja sa citim mat babo a nechcem rodit po 30 ani 40 to je neskoro u mna

lina129
21. apr 2015

@monusik73 no ja uz mam 33 😒 o to vacsi stres... s manzelom sa snazime uz cca. 1,5 roka, vraj sme obaja v poriadku, tak preto akosi neponahlame do umeleho... ale zasa nemysliet na to v takomto veku sa asi tiez velmi neda ☹

monusik73
autor
21. apr 2015

@lina129 tak to ta plne chapem ze chces mat cim skor babo moja sestrenica rodila prve 32 a 33 rokoch druhe uz ma dve deti a tiez si myslela ze nebude mat uz deti ani partnera kedze nemala stastie v laske a potom nakoniec sa vydala aj ma rodinu a zadarilo sa im hned po svadbe a my nic snazime sa vyse 2 rokov

lyli5
21. apr 2015

@monusik73 Tak to sa snažíte ako i my. Niekedy začiatkom roka 2013. A už si bola u doktora? ja som mala iba zistenie či ovulujem a to že mám v poriadku a ak chcem ďalšie vyšetrenia tak najprv musí mať chlap spermogram :( lenže tu na urológii je hrôza ľudí a mm sa tam nechce. tak preto ta hranica 26 a dosť idem stým niečo robiť.

monusik73
autor
21. apr 2015

@lyli5 ano boli sme manzel nesiel na spermiogram ale dobre ze som isla ja urologovi lebo by sa nezistila pricina manzel ma znizeny pocet spermii a mne gynekologicka robila folikumetriu a hormonalny profil hovorila ze mi nemusia dozrievat folikuly tak mi predpisala hormony clostyl, duphaston, inofolic a nic nezabralo aj manzel bral vitaminy a nezabrali teraz neberieme nic este pojdeme za bylinkarkou pri vrbovom pomohla vela zenam nech nam poradi nejake bylinky 😉

lyli5
21. apr 2015

@monusik73 Ta bylinkárka znie zaujímavo, to je pre mňa asi lepšie riešenie ako všetky možné hormóny. 😉

monusik73
autor
21. apr 2015

@lyli5 bylinkarka sa vola anna kopacova byva pri piestanoch smer vrbove a je tu o nej aj tema vela zien za nou chodi lebo lieci neplodnost a ine veci a pomohla vela zenam s otehotnenim ordinuje utorky stvrtky staci ked jej clovek zavola a ci moze prist a pride sa ku nej a caka sa v rade a potom sa ta spyta ake mas problemy ty alebo muz a podla toho poradi bylinky a zabaly na brucho a si to napises a robis podla toho dokedy nezostanes tehotna 😉 neberie ani peniaze staci ked sa jej da bonboniera alebo cokolada

lyli5
21. apr 2015

@monusik73 wau tak to je paráda. to sa mi velmi páči.

monusik73
autor
21. apr 2015

@lyli5 muz moj sa ma pytal cez vikend ci tam pojdeme za nou hovorim ze pojdeme za nou urcite lebo cez vikend sme isli okolo piestan ja som bola pozriet mamu lebo ja pochadzam z trencianskeho kraja ale vydala som sa za nitrou len musim najst cas ist ku nej ked bude mat aj manzel volno

lenhag
21. apr 2015

@monusik73 vy sa aspon snazite...my este ani to a to uz na babo myslim 2 roky, manzel sa stale boji, ze nie sme dost zabezpeceni..ja mam 26 a manzel 29...ak raz bude manzel tuzit po babatku tak ako ja alebo aspon tuzit, tak budem stastna 🙂 drzim palce, nech to vyjde cim skor!!!! 🙂

monusik73
autor
21. apr 2015

@lenhag treba sa porozprávať s tvojim a povedať mu na rovinu že sa chceš snažiť o babo a chceš mať babo čím skôr ja ti poviem pravdu vydavala som ako 21 ročná a už 22 som zatuzila sa stat mamou manžel mal vtedy po svadbe 24 rokov a keď som mu začala hovorit o babatku že chcem tak mi povedal máme čas stavu keď budeme mať babo o 6 rokov prislo mi vtedy dosť ľúto keď mi to povedal teraz už mam 25 manžel 28 bude mať a už mi hovorí teraz že by sa velmi potesil keby čakáme babo nechce to na dlhšie odkladat😉 ďakujem aj ja drzim palce

koka231
21. apr 2015

Ahojte no ja som na tom presne tak isto tiez na to neviem prestat mysliet som tri tyzdne po laparoskopii po prefuku vajecnikou sice mi spriechodnili len lavy ale uz sa naviem dockat kedy budem mat ovu mam 25 mm 31zobraty sme 5r na babo neviem prestat mysliet je to fakt tazke snazime sa uz dost dlho a tiez ked vidim tehulky babatka je mi do placu 😕
@monusik73 kam za nitru si sa prestahovala bo ja som tiez od nr

monusik73
autor
21. apr 2015

Byvam za vrablami na dedine cifare

janka2509
21. apr 2015

Ahojte, ja tiež počúvam samé ako "veď máte ešte čas" a "nemysli na to a ono to príde" ale ako mám na to nemyslieť keď som po dvoch zamĺknutých potratoch ☹ Ten druhý bol minulý rok v auguste. Hneď v septembri sme navštívili pani Kopáčovú vo Vrbovom, ktorá mi odporúčala čaj Gynastan, jeden ráno a jeden večer. Poctivo pijem až dodnes. Medzitým sme absolvovali množstvo vyšetrení a nič nezistili. V mnohých diskusiách baby vychvaľovali Inofolic, tak som ho od februára pila aj ja, ale namiesto pomoci mi iba uškodil, menštruácie mi meškali niekoľko dní, nafúknuté brucho akoby som zjedla melón, bolesti ako des a neuveriteľné akné na tvári a krku. Tak som ho včera zahodila do koša. V marci som zmenila gynekológa a robil mi folikolumetriu a že žiadne vajíčka. Skoro ma vykotilo. Dosť že sa mi plody prestali vyvíjať, ešte aj vajíčka žiadne. Predpísal mi Clostilbegyt, zrovna zajtra s ním začínam. Tak som zvedavá. Ale opäť som navštívila pani Kopáčovú a odporúčala mi vitex jahňací na dozrievanie vajíčok, tak tiež poctivo pijem.
Tak ako človek nemá na to myslieť, keď prídem do kuchyne a tam čaje, vitamíny, tabletky. A potom tiež samé kočíky s bábätkami, už ma nebaví ani chodiť von, úplná depresia z toho všetkého a plačem skoro stále. Niektoré majú toľko detí, že ani ich nechcú a my tak veľmi túžime aspoň po jednom jedinom.

iviiike
21. apr 2015

@janka2509 ahoj, ja som brala tiez clostilbegyt spolu s duphastonom a plusz inofolic a nic, je pravda ze mi narastli folikuly a mala som ovulaciu ako sa ma aj ms prisla ako ma, lenze otehotniet som nevedela este stale, ale kazda sme ina takze drzim palceky nech sa krasne zadari 🙂

janka2509
22. apr 2015

@iviiike ďakujem pekne, boli by sme najšťastnejší na svete keby sa nám konečne podarilo, kiež by sa nám všetkých čo tak veľmi túžime zadarilo

eri28
22. apr 2015

ja som jeden mesiac myslela len na svadbu a veci okolo a podarilo sa vtedy ale o dva mesiace prestalo byt srdiecko no a teraz tuzim velmi po babu ale asi na to nemyslim neviem ako sa to da ale zatial sa mi dari.

miaanna1
22. apr 2015

@eri28 ja som na tom upne rovnako, tiež som sa naháňala okolo svadby ale o bábätko sme sa uz začali snažiť asi nejaký mesiac pred svadbou, teda nebránili sme sa tomu ale ani som tomu nevenovala pozornosť a hneď v svadobnú noc som otehotnela ale ako rýchlo prišlo tak rýchlo aj odišlo. Prestalo mu byt srdiečko v 9tt a teraz sa mi nedá na to nemyslieť, žiaľ zatiaľ výsledok žiadny 😒

helenanovakova
22. apr 2015

mne pomohlo, že sme to neriešili. dieťa sme chceli, ale brali sme to tak, že bude bude, nebude nebude. nechodili sme po doktoroch, nezisťovali v ktorom z nás je chyba. snažili sme sa dva roky. a potom to raz prišlo. možno teda pomôže zmieriť sa s faktom, že budete bezdetný. nebudete prvý ani posledný. a možno sa po uvoľnení napätia niečo podarí

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre