Ako najlepšie spravidelniť cyklus?

17. mar 2024

Ako najlepšie spravidelnit cyklus ? Nejaké tipy ? Cyklus mávam 40-60 dňový
Výsledky mám v poriadku ukážkové

zuza265
17. mar 2024

Chces ho spravidelnit, lebo chcete babatko?🙂

autor
17. mar 2024

@zuza265 áno 🙂

nika11103
17. mar 2024

Mne moj doktor ponúkol na riešenie len dve možnosti - antikoncepciu čo som logicky nechcela keďže sme chceli babo alebo pekne na injekcie vždy keď mi dva týždne meškal menzes . Jedno aj druhé otras . Tak je to take klišé alw prestala som sa na to upínať sexovali sme kedy chceli a nie za účelom plodenia a takto skoro pred dvomi
Rokmi
Som si našla dve čiarky
Na teste. Držím palce dúfam že tebe lepsie pomôžu

zuzanaete
17. mar 2024

Nepravidelny menzes nie je problem na otehotnenie, pokial prebieha ovulacia a je dostatocne dlha lutealna faza. Len ta ovulacia pride proste neskor ako pri 28 dnovom cykle.

snugglingduckling
17. mar 2024

nehovorím z vlastnej skúsenosti - ale velmi dobrá kamoška riešila nepravidelný cyklus a jej na to pomohli kvapky Gynex - samozrejme nie je to asi všeliek - ale myslím že uškodiť to nemôže 🙂

pet888
17. mar 2024

Ak mas vysledky v poriadku,moze byt za tym nedostatocna vyziva alebo primarne stres..vtedy narasta v tele kortizol a ten vyblokuje ovulaciu..v konecnom dosledku psychika nam najviac brani v potencialnom otehotneni..

zuza265
17. mar 2024

Suhlasim s kockou hore (aj preto som sa opytala ci chcete babatko) - nepravidelny cyklus vobec nie je prekazka pokial prebieha ovulacia. Odsledovala by som si testom a meranim teploty kedy prebieha 🤗 a aku mas dlhu lutealnu fazu atd.

ailiba
17. mar 2024

Vyskusaj Femigard. Mala som z neho ukazkovy cyklus.

nevenka
17. mar 2024

@zuzanaete som toho dokazom, 4 deti a nepravidelny cyklus cely zivot, najcastejsie od 33 do 42 dni, bolo aj 52.
Ovulacia, cim neskor prisla, tym neskor aj MS.
Ale je to otrava. To chapem. Ale najcastejsie daju progesteron na 15-16-ty den cyklu, a to u mna este sa len chystala ovu, tak progesteronom som ju tak akurat zablokovala. Co z toho, ked potom MS sice prisla nacas, ale ovulacia neprebehla 🙄.

luccija
17. mar 2024

Hormonálny profil máš dobrý?podporiť hormonmi čo navrhuje gynekológ?máš aj endokrinologiu všetko spravené?

majulka098
17. mar 2024

Nejaký problém tam ale bude, keď sú cykly nepravidelné a dlhé... Že výsledky sú ukážkové, výsledky ale čoho? ... Takéto dlhé cykly môžu znamenať PCOS ... Ja som mávala cykly od 28, skôr 30-37, občas 43, a 2x sa mi stalo že 60 ... PCOS ale nemám ... Potom som brala 3 roky HAK a po vysadení, keďže sme sa chceli posnažiť o bábo, som sa bála, že budem mať šialené cykly a ono sa stalo to, že sa mi striedal 30 s 32dňovým, do 7 mesiacov som bola tehotná s tým, že som tomu pomohla aj doplnkami a s fertipronou (brala som ju iba do ovulácie od 1dc) som mala ukážkový 28dňový cyklus, ale len jeden, lebo druhý už som bola tehu, ale tiež by bol 28, možno 29dní, lebo viem , že ovu som mala na 14dc a mám 15dňovú luteálnu fázu ... Merala som BT

zuza265
17. mar 2024

@nevenka preto by mal lekar odporucat prave sledovat si ovulaciu a az na 3 den po ovulacii nasadit progesteron. Casto ale lekari idu tabulkovo a zabudaju, ze zeny nemaju cyklus kazda rovnalo. A preto je tam takato chyba

autor
17. mar 2024

Hormonálny profil je v poriadku pco Dr vylúčil .. navrhuje duphaston od 16dc na 10 dni ale neviem no on tvrdí že to ovulaciu neblokuje

majulka098
18. mar 2024

Vyslovene blokovať nemusí, ale po vysadení progesterónu príde väčšinou do 2 dní ms ... Takže 16+10+2=28 dní by trval cyklus ... A k čomu by to bolo dobré, ak by ovulácia prebehla až na 25dc (ak vy vôbec stihla do 28dní prebehnúť)... Oplodnené vajíčko by sa prakticky vylúčilo s ms ... Takže nezmysel ... Luteálna fáza by mala trvať aspoň 12 dní pre optimálne uhniezdenie vajíčka a vajíčko migruje aspoň 5 dní, kým sa začne uhniezďovať ... Tu by ten progesterón mal zmysel, ak by ovulácia bola na 14dc

autor
18. mar 2024

@majulka098 zevraj keď sa oplodni tak sa ms nespustí ani po vysadení lebo telo produkuje vlastný progesteron tak mi to teda vysvetlil

falbala132
18. mar 2024

mne to spravidelnil Duphaston. najprv som mala 50 dnove cykly, potom pre zmenu 19 dnove a teraz mam uz zopar mesiacov, klop klop, 28 dnove - a to uz ho neuzivam.

majulka098
18. mar 2024

Áno produkuje, po ovulácii a nie je ho hneď veľa....pochopila by som, keby navrhol folikulometriu a potom progesterón ... Keďže pri týchto dlhých cykloch ovulácia môže prebehnúť až omnoho neskôr ako je 28dc .... Ale jednoducho ak pri tom umelom progesteróne prebehne ovu na konci cyklu, tak to ružovo nevidím

majulka098
18. mar 2024

Ešte otázka, robil HP v rôznych fázach cyklu, alebo len v jednej? Keďže v rôznych fázach sú potrebné rôzne hormóny

mareka49
18. mar 2024

Ak chces otehotnieť nemusíš mať pravidelný cyklus ani dlzkovo štandardný.
Len sleduj svoje telo.
Duf neodporúčam.
Ja som mala cykly 50 - 60 dňove a ovu bola zhruba okolo 35 dňa.
Len sleduj svoje telo.
Dá ti odpoveď.

mareka49
18. mar 2024

Z vlastnej skúsenosti (dve deti) odporúčam sledovať svoje plodné dni a naučiť sa rozlišovať ovuláciu.
Bolesť v podbrušku, hlien, záujem o sex,..
Prípadne keď si nie si istá tak ovulacne testy.
S duf som len strácala čas ( z môjho pohľadu)

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre