Ahojte, ako je podľa vás najlepšie reagovať na vety typu “no už by ste mali mať dieťa”, “posnažte sa trochu” a podobne? Snažíme sa, nejde to tak jednoducho. Nemám však chuť sa o tom baviť, ale ani situáciu dramatizovať viac ako je nutné. Rodina túto tému začne vždy len, ak nie je manžel v miestnosti. Už som im aj na rovinu povedala, že sa snažíme, ale nie je to tak jednoduché.. a nič. Teraz to už zahrám do stratena, ale nebavia ma už tieto situácie. Nezafungovalo vám niečo, aby prestali a pochopili? Ďakujem
Áno zafungovalo, keď sme im z mosta do prosta povedali, že sme neplodný pár a to či vôbec budeme mať deti je otánzne
Ja som nič nikomu nevysvetlovala, len som sa usmiala a otočila. Ono to časom prestane.
Každý pochopil hneď keď som povedala, že sa nedarí dlhšiu dobu.Občas si rýpli s vekom, ale uzemnila som ich.
Povedz im to narovinu.
to je taky folklor - kedy si najdes priatela, kedy sa vezmete, kedy bude dieta, kedy bude druhe...ja osobne som to ignorovala 🤷♀️ ak bol niekto velmi otravny, tak som mu otvorene povedala, ci im to nepride nevhodne sa pytat, ze niekto moze mat problem otehotniet alebo ma problem udrzat tehotenstvo a akurat im je to luto pri takychto otazkach a navyse je to aj absolutne nevhodne sa vypytovat taketo veci
Kamoška povedala, že bocian nevie nájsť ichu adresu, všetci pochopili, viac neriešili. Ja osobne by som ale normálne, otvorene povedala, že by sme chceli, ale nedarí sa a je to pre mňa citlivá téma, tak aby to neriešili.
Bohužiaľ niektorým ľuďom nedopne, preto treba na rovinu bez nejakého extra tónu v hlase a s pokojom Angličana. Mám problém otehotnieť je to naša súkromná vec prosím rešpektujte to a viac nerozoberajte. Ďakujem.
Narovinu. Ja som bola chora, liecba mi znicila vajecniky, ked ma niekto kecy, tak poviem, ze deti po chorobe uz mat nemozem. Ver mi, ze kazdy okamzite sklapne.
Povedala som že sme po 4 rokoch snaženia zostali odkázaní na umelé oplodnenie. A keďže je táto téma v niektorých kruhoch stále tabu, to by si mala vidieť ako všetci zostali cumiet. Viackrát sa už nepýtali.
My sme sa naučili s manželom rozprávať, že deti nechceme (netušia, cim si prechadzame), ale touto odpoveďou každého uzemnime a mame svätý pokoj.
za mňa žiadne vysvetľovanie. 🚩Je to vaša intímna záležitosť! Ale chápem ťa. Ľudia sú neskutoční neokrôchanci 🐷 bez taktu a slušnosti. My deti nemáme napriek tomu, že ich môžme mať. Na debilné otázky s piskľavou fistulou v hlase: A detičky kedy??? Odpoviem : A vy ste kde na to prišli, že chceme deti??? Keď chcem byť ešte dôraznejšia dodám= Ak máte svojich málo, tak šup šup, do toho, nerobte si o nás starosť! 😄 Táto odpoveď je záruka ovusnitej gamby pýtajúceho sa. Zaklincuje. Top otázka v hitparáde debility prišla po odpovedi, že dieťa nemáme (vek 45) ... : A adoptovať si nechcete? My zborovo: NIE NECHCEME! Potom nastáva hrobové ticho a zahanbenie sa pýtajúceho.
Ja by som bola uprimna ale strucna: Chceme, snazime sa ale nadari sa nam,,riesime to. Prosim, je to citliva a osobna vec nas oboch, tak to prosim respektujte. Pochopte, ze sa otom nechceme bavit. Dakujem.
Ano, budu sa otom bavit poza vas chrbat, ale to casom prestane... nieje nic horsie ako situacie riesit formulkou No comment, lebo nielenze budu sa stale pytat ale budu analyzovat a konspirovat a to predsa nechces, navyse taketo reci neustanu ...
Bože, takíto ľudia 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️ "možno deti ani nechceme, je to NAŠA vec a zariadime sa podľa NÁS a NAŠICH možností." A pápá. ✌🏻
Ahoj, viem že je to ťažké povedať na rovinu... Ja to nedokážem povedať priamo a asi ani nechcem aby o tom niekto vedel.. predsa je to vec iba moja a manželova.. nechcem aby niekto riešil moje problémy a trápenia a nebodaj ma ľutoval... Mna vždy keď sa niekto opýta ,,kedy budeš mať bábätko" odpoviem ,,neviem a ty?" ... Čakáš bábätko? - Nie a ty? ... Už plánujete? - Nie a vy? ... Už ti vidno bruško. - Ďakujem, aj tebe. ... Myslela som, že už nechodiš do práce, že si na materskej. - Ja som si myslela to isté o tebe... Každú otázku otočím na daného človeka ...
Mám skúsenosť, že po takejto odpovedi už od človeka druhý krát túto otázku nedostanem... Mala som kolegyňu v preddôchodkovom veku, ktorá sa ma to pýtala minimálne 2x do týždňa v priebehu niekoľkých mesiacov (hrozne obdobie). Nikdy nepomohlo keď som jej slušne odpovedala. Až pokým som neodpovedala ,,ešte nečakám a vy Vierka už čakáte?" ... Odvtedy to používam, odporúčam.
Je mi ľúto, že týmto prechadzas, ale raz v jednom rozhovore psychológ povedal, že ak je niekto takto dôverný s nemiestne otázkami, treba sa ho spýtať tiež niečo zahanbujuce, napr prečo ho to zaujíma, či prispeje na vysokú školu, alebo a kedy už konečne absolvuje plastiku, alebo kefy pôjde na kurz slušného správania, aby vedel, ktoré otázky sú nevhodné.
Ahoj,možno trošičku odbočím od témy oslovil ma pre mňa známy manželský pár(pár z rodiny sesternica manželky),že ak sa nenahnevám,nakoľko mám tri krásne a zdravučke detičky,či by som im vedel poskytnúť biologicky materiál,nakoľko manžel toho páru má dosť ,,lenivé,, spermie.Prosim o radu,oslovili iba mňa,manželku nie,dokonca má aj poprosili aby som pred ňou o danej veci nič nehovoril.Ako mám zareagovať,vravel somnim,že potrebujem čas na rozhodnutie.Ale ani si to neviem predstaviť,ako to má prebehnúť a činjento vôbec správne a čo manželka,ďakujem za akúkoľvek radu.
Vieš čo, možno by som povedala, že som žiaľ už 5x o bábätko prišla vo veľmi skorom štádiu tehotenstva, tak bola by som rada, keby sa nás na to nepýtali, že to riešime s lekármi už dlhšie a sami dáme vedieť, keď bude "vhodný čas" to oznámiť... Možno sa zbadajú, že to nemusí byť úplne príjemné sa na to vypytovať.
@severus23 ledva som čakala kedy z teba toto vypadne... Stačilo mi na posúdenie ako sa veci majú a úprimne ti moc ani neverím ....
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
ja by som asi na rovinu povedala že je to od nich hnusné a necitlivé... a viac sa o tejto veci s nimi nemienim baviť.