☹ dievčence ja som meškala skoro 2 týždne už som sa nesmierne tešila a v obchodoch tajne pokukovala po vecičkách pre bábätka (som 2,5 roka vydatá s manželom sme spolu 6 rokov), lebo doteraz som vždy mala pravidelnú M takže som tajne dúfala a BUM v deň keď som sa odhodlala robiť test ta mrcha opäť dorazila ☹ už som zúfalá!!!!!! Stále sa nám nedarí a mám podozrenie že manžel sa už ani nesnaží
@helka29 najskor si pohovor s manzelom, ak mas podozrenie, ze on nechce... po dalsie, neviem, ako dlho sa snazite, ale aj pri najlepsich podmienkach daj tomu 1 rok, do tej doby to nechaj len volne plynut... ak doba ubehla, pohovor si s gynekologom, co sa da robit... hlavne ziadnu paniku... 😉
Vies,mozno to uz manzela ani nebavi "snazit sa",mozno by sa radsej s tebou len tak miloval 🙂 ako sa starych cias,ked ste sa este nesnazili o babo.Verim tomu,ze by sa tesil z babetka rovnako ako ty a prajem vam,aby to skoro vyslo 😀 neskusali ste ist dovolenku?
treba ist k lekarovi, nech ti spravi vsetky mozne odbery a vysetrenia. Resp. rovno by som sla uz do centra asistovanej reprodukcie.., tam uz vedia čo hladať.. V prvom rade treba poslat muža na spermiogram..
ano suhlasim s papukou uplne, mne to tiez trvalo takmer 3 roky. Najlepsie je ked na to prestanes mysliet a budes si uzivat. Ono to pride prave vtedy, ked to budes najmenej cakat .... uvidis ... o to je to potom krajsie 🙂
Mňa by len zaujímalo, ako to vyzerá, keď sa manžel nesnaží. 😵 Otrepaná fráza "nemyslieť na to" skutočne platí, ale je ťažké ju uplatňovať v praxi. Moja sesternica sa snažila márne 4 roky. Lekári im moc šance nedávali, pobehali všetky možné vyšetrenia a nakoniec si povedali, že to vzdávajú. Zaplatili si exotickú dovolenku, takže zmenili vzduch. Skutočne si to tam užili a prišla domov tehotná 😵 10 mesiacov po pôrode prvého syna sa jej narodil druhý 😀 Alebo ešte jeden príklad nemyslenia na tehotenstvo. Kolegyňa si adoptovala dievčatko, pretože aj po mnohých umelých oplodneniach sa nič nedialo. A nakoniec otehotnela prirodzene v 38 rokoch. Takže má teraz dve detičky. 😉
..vymeniť manžela.. 😀
Aj ja doporucujem ako prve spermiogram manzela. Nedoporucujem cakat rok. Ak bude spermiogram ok, tak potom to mozte skusat ten rok ... vlastna skusenost 🙂
Ja si osobne myslim, ze treba ist priamo do centra pre asistovanu repodukciu a nestracat cas u klasickeho gynekologa alebo vseliakymi "overenymi metodami". Bohuzial, nam ten cas leti a cos a tyka plodnosti, cas je ten najvacsi nepriatel. Vysetreni sa netreba bat. 😉 Na SK odporucam Sanatorium Helios v Martine. Moc drzim palce. 😉
kompletné vyšetrenia,podla mna ako som absolvovala ja s mužom
na zázraky neverím...už sa asi dlho snažíte,či??
nemyslieť na to,,,hm,,,dá sa to vôbec??
Nezufaj, niekedy to trva 😉 Pride vacsinou vtedy, ked na to prestanes mysliet (viem, ze sa to lahko hovori 🙂) a ani nebudes nediet ako a kedy. Niekomu sa podari hned, niekomu po pol roku, niekomu do roka. Az ked by sa nedarilo viac ako rok, treba vyhladat odbornu pomoc.
Skus si o tom pohovorit aj s manzelom - a ak sa na to este neciti pripraveny, tak je zbytocne tlacit na pilu, lebo to moze byt este horsie. Chlapom zacinaju biologicke hodiny tikat trosku neskor... 😀 A mozno ma len obavy z toho, ci vas bude schopny uzivit...
My sme spolu 8 rokov, a budeme 4,5 roka manzelmi, ked sa nam narodi nase prve babo...a tiez som babo chcela uz ovela skor, aj som uz stracala nervy - ale bolo to este horsie, tak som to potom uz neriesila. Ale minuly rok sa to zmenilo tak, ze som ho musela krotit ja 😀 - po 3 mesiacoch snazenia ma uz posielal na vysetrenia, ci je vsetko OK 😀 Podarilo sa po 5 mesiacoch a teraz sa na malicku obaja velmi tesime 😵
Prestan byt v stresu či sa podarilo 🙂 a začni sa s mužom milovat ked budete mat na to chuť a nie ked príde ovulka 🙂
Ja som s prvým synom otehotnela presne ked som mala ovulku 🙂 , druhého sme počli tesne pred mrskou a tretieho 9dni po mrske 🙂
Tak vidíš že sa dá otehotnet aj ,aj 🙂
A to sme posledných dvoch neplanovali 🙂
Prvy bol plánovaný a aj som potratila a po 3 mesiacoch som bola tehu s Patkom 🙂
viem lahko sa povie, ale skuste na to nemysliet, neratat... spravit si romanticky vikend niekde, ale nie s umyslom a uz ideme na to... mozno ste len obaja v strese, preto sa nedari...a este, mne pomohlo dat si po nozicky pekne hore... 😉
Fakt sa to "skvele" cita - "nemysli na to", hlavne od zien, co otehotneli na prvy sup ci po par mesiacoch snazenia.
My sme mali za sebou 1,5 roka, ked sa zistilo, ze manzel ma 100% teratozoospermie (vsetky zleho tvaru) a ja endometriozu. V CAR-e nam po necelom 2,5 roku vyslo I.IVF. Od narodenia syna vsetk zasa bnechavame prirodzene plynut, nebranime sa, bola som ochotna byt znova tehotna 2 mesiace po porode - menzes som mala hned od zaciatku. No a tehotna stale nie som hoci upynulo zasa cca 1,5 roka. Proste niekedy su zdravotne dovody, preco to nejde. Moja sestra ma s muzom uplne tie iste diagnozy ako my a snazia sa 3,5 roka a stale nic. Takze navstivit lekara a riesit. Inak taketo problemy s otehotnenim su aj skuskou vtahu...
Tri roky som sa snazila na to nemysliet (ak sa to teda vobec da), absolvovala som xy romantickych vikendov a xy dovoleniek. Nemala som ziadny stres (ani pracovny)ani nic co by otehu psychicky branilo. Nastastie, okrem toho som pobehala s mm aj rozne vysetrenia. A vysledok? Mm spermosky sa vsetky hybali len na mieste a morfologia bola otrasna (po opakovanych spermiogramoch, ked sme brali rozne vitaminy, bol vysledok stale rovnaky). Takze rada, nemysliet na to by nam osobne vobec nepomohla (spermose , skor naopak zbytocne by sme stracali drahocenny cas. Nam sa nakoniec podarilo az 3IVF. Rozhodne si myslim, ze nezaskodi spravit zakladne vysetrenia (teda spg, hormonalny profil a bezne gyndo vysetrenie). Hormonalny a palpacne vysetrenie spravi ochotny gyndos aj sam a mas to zadara. Ak takeho gyndosa nemas sup do CAR. A na spg by som mm poslala do CAR (robia ho podrobnejsi ako u urologa a stoji cca 10 Eur).
frazu, ze "hlavne na to nemysli" mam fakt rada. 😀 😀 😀 ako radu takto zfleku bez zamyslenia to moze povedat len zena bez stipky empatie, ktorej sa podarilo otehotniet hned, resp. aj ked to chvilku trvalo, tak boli s partnerom v poriadku (resp. viac menej v poriadku - lebo znizenu plodnost ma dnes pomaly kazdy druhy par, ale nakoniec drviva vacsina otehotnie bez problemov).
pokial sa nedari otehotniet vyse roka, pripadne v ako pise zakladatelka ze sa snazia 2,5 roka, tak haloooo treba sa zobudit a dat si spravit vsetky potrebne vysetrenia. a to:
1. odber krvi u zeny - hormonalny profil - idealne cca v 2.-3. den cyklu, potom v 14.-15. den cyklu, a este ku koncu cyklu pred menzesom. najlepsie to zopakovat 2-3 cykly po sebe.
2. paralelne s odbermi hormonov by zena mala v cca tyzdennych intervaloch chodit na UZV vajecnikov. aby sa zacalo sledovat ci vobec ovuluje. ak neovuluje, tak tam je pes zakopany a skusila by som na to liecbu (stimulacia clostylom, alebo pripadne prirodna metoda - isoflavonmi soje). aj tieto UZV vysetrenie je dobre zopakovat par cyklov po sebe.
3. muz by mal ist na spermiogram
4. odber krvi u zeny na hormony stitnej zlazy. plus UZV vysetrenie stitnej zlazy.
5. HSG vyysetrenie (vstrek kontrastnej latky do vajcovodov, ci su priechodne. ak su nepriechodne, vajicko sa nema ako z vajecnikov dostat do maternice a spermie sa nemaju ako dostat k vajicku). pripadne ist rovno na laparoskopiu - pozru vajcovody, vajecniky, maternicu (ci nemas PCO, endometriozu, nestandadrny tvar maternice).
5. isla by som aj na imunologicke vysetrenia. moze totiz byt, ze vajicko sa oplodni, ale nemoze sa v maternici usadit, lebo tvoje telo ho zabija. pripadne ze zabija spermie tvojho muza.
pokial by doslo na to, ze pojdete na umele oplodnenie, tak su este dalsie rozne vysetrenia, ktorymi treba prejst a ty sama si to musis sledovat a ziadat ich. lebo centra asistovanej reprodukcie su schopne hned ist na vec bez toho aby sa zistili priciny. lebo vsak poistovna im kazdy pokus preplati. a zena potom place, ked to 2-3 krat nevyjde, alebo pride o dietatko po par tyzdnoch (z nejakej banalnej priciny, ktoru mohli vysetrenia odhalit)
Dalej, co dievcata pisali, zacni si merat bazalnu teplotu. zistis tym velmi vela o svojom tele - ci ovulujes, dokonca mozes zistit aj ci nahodou nie je riziko ze nemas ok stitnu zlazu...
pohladaj tu na fore, je na to aj specialna tema. tam ti dievcata aj poradia kadejake babske tipy - kedy sa snazit, ake su vitaminove pripravky ktorymi si vies pomoct...
2,5 roka je totiz dost. podla mna je pravdepodobne ze niekde mate problem, ci uz na strane tvojej alebo partnera. treba ho najst. ak zistite, ze problem nie je, tak potom pride na rad odporucanie " nemysli na to". lebo mozno naozaj psychikou sa dostavas do stresu a telo nevie otehotniet. ale urcite by som sa touto "mudrou radou" neriadila bez toho aby som si overila, ze nie su ziadne fyzicke prekazky tela, ktore brania otehotneniu.
a ak sa aj nejake najdu, tak prosim nezufaj, ale hlavu hore. vacsina z nich je uplne bezvyznamna a hormonalnym doladenim, alebo inymi liekmi lekari vedia pomoct. a ak je aj pricina vaznejsia, tak dnes medicina dokaze zazraky a dokaze pomoct aj v takychto pripadoch a 99% zien sa babatka docka. hlavne sa netreba dostat do abnormalneho stresu. treba si uzivat zivot aky je, aj bez deti ma svoje krasno a vyhody. 🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
hlavne na to prestan mysliet, aj ja som to chcela hned a zaraz, zakaždým si robila testy a dufala, potom som prestala privelmi chcieť a prišlo to ani neviem ako 🙂 a teraz som v 18t.t.