Sme spolu s manzelom rok a mam za sebou uz potrat babatka,bolo v 6 tyzdni. Teraz sa pokusame o babo pol roka po potrate.Ja od potratu beriem kyselinu listovu. Chcem,aby ju uzival aj moj manzel,ale velmi sa k tomu nema. Hovorim mu,ze potrat nemusel byt mojou zalezitostou,ale mohla byt zla spermia,teda nekvalitna,preto mozno doslo k potratu. On vsak tvdri,ze ak je spermia dobra,tak dojde k oplodneniu. Co si myslite o tom ?
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
este som nepocula o kontrolovanej studii, kde by ukazali ze by mali aj muzi uzivat kyselinu listovu v prvych tyzdnoch, tak ako zeny. Nasla som ale clanok, ze vraj to pomaha predchadzat abnormalitam, ked to beru aj muzi http://www.whattoexpect.com/preconception/ask-h... No neuvadzaju link na zdroj tejto informacie, takze neviem nakolko je to doveryhodne. V zasade jedine co sa preukazalo pri kyseline listovej je ze to pomaha predchadzat napriklad razstepu chrbtice. Medzi 8-10 tyzdnom sa uzatvara neuralna trubica a kys. listova pomaha spravnemu uzatvoreniu. Myslim si ze kys. listova urcite neuskodi, ale nezabrani potratom. Mas kopec vselijakych defektov, na ktore kys. listova nema ziadny vplyv, geneticke abnormality pritomne napr. uz vo vajickach alebo vo vsetkych spermiach uz od nasho narodenia. A casto je velmi zlozite rozumiet tomu, preco potrat nastal, vo vacsine pripadov sa to ani nikdy nedozvieme, a mozno je to tak aj lepsie. Zelam vela uspechov!