Ako je to s hormónom na tehotenskom teste po potrate?

veselalentilka
17. júl 2014

Ahojte. Bola som asi 4 tyzdne tehotna, ked som zacala krvacat, dostavila sa klasicka menstruacia, dnes som si 3 dni po skonceni krvacania spravila test a stale mi ukazuje, ze som 1-2 tyzdne tehotna. Kedy vyprcha ten hormon, aby uz neukazoval falosnu druhu ciarku? Mate s tym niekto skusenost?

jaya47
17. júl 2014

Bola si u lekara? Bolo by dobre sa pozriet, ci sa ti vycistilo vsetko.
Zavisi od toho, aky vysoky si mala hormon. Ja som naposledy potratila na zaciatku 6tt (t.j. 3-4 tyzdne tehotna po ovulke) a hormon mi klesal tak, ze za 4 dni z 1600 na 300, t.j. kazde dva dni o polovicu. Takze aby ti to test nedetekoval, tak by to malo trvat tak 1.5 tyzdna, ak spravne pocitam.

cuculik1
17. júl 2014

Zalezi....mne po kyrete ukazoval veru este najmenej tyzden a to iste aj po spontanom potrate...

vege1
17. júl 2014

@veselalentilka ja som si sice po potrate v ramci zachovania psychickeho zdravia test nerobila, ale na kontrole po 2 tyzdnoch mi znovu brali krv na hcg a uz bolo cca 0.. Urcite skoc k lekarovi, mali by ti zobrat krv, aby si mala istotu, ze je vsetko ok.

ludinka
18. júl 2014

PO skonceni menstruacie by si uz nemala mat zvysene hcg, baby maju pravdu chod k lekarovi nech ti zoberie radsej krv

sunny15
23. júl 2014

treba ist k lekarovi,mozno si ani nepotratila len si mala klasicku mrchu..obcas sa to stava..

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre