Ahojte, možno blba otazka ale veľmi by ma zaujimalo ako to asi funguje. Ovulaciu som mala 27.6 - 25.6,26 a 27 som mala sex. Tie spermie sú “v rade” čiže od najstarších po najnovšie alebo ?😅 ja to neviem vysvetlit uplne presne, kazdopadne či sa uchytí starsia spermia alebo až ta najnovsia…
No dnes asi najvtipnejsia otazka... kazdopadne vajicko si "vyberie" pre neho tu najvhodnejsiu spermiu, podla coho si vajicko vybera dodnes nie je uplne jasne... lebo na miesto dorazia casto naraz desiatky az stovky spermii a prepusti len jednu... kazdopadne plati - kto je tam prvy, ma najlepsiu sancu byt vybraty, ze ano...
@anjelicek26 dakujem ani som sa nesnazila😂
Vajíčko si vyberie jednu alebo žiadnu a najväčšiu šancu majú logicky prvý zákazníci 😁
@viestta a najsilnejsia. co prekuse obal vajca 🙂
Autorka, kto nevie ako to funguje ma si pozriet prvych 5 minut filmu Pozri kto to hovori. Najlepsie spracovana biologia oplodnenia aku som kedy videla
Keďže sa pýtate anonymne, tak sa osmelím spýtať sa Vás: pýtate sa kvôli tomu, že ste mali sex s dvoma rôznymi mužmi počas dvoch dní? Alebo kvôli čomu sa presne pýtate? Ak je to tento prípad, tak situácia je komplikovanejšia, nedá sa iba podľa dňa určiť, ktorá spermia oplodnila vajíčko, ak je medzi nimi tak krátky čas.
@sara288 nieee🙈 pýtam sa na margo temy ohľadne pohlavia kde pani písala že keď sú spermie “starsie” môže to byt dievca s väčšou pravdepodobnosťou .. tak mi napadla moja otazka
Skor je to tak (alebo sa vravi)ze zenske „vydrzia dlhsie „ nie?
My sme skusili tak pred ovulaciou a je to baba (ma uz 2 synov)ale samozrejme to moze byt nahoda😄
My sme prve splodili pocas ovulky, takze chlapec, teraz sme mali viackrat 4dni,2dni pred ovu a v case ovu, tak som zvedava co z toho bude, mozno sa uz o mesiac dozvieme pohlavie. Ale myslim, ze to nakoniec bude z toho posledneho a chlapec :D
U mojej mamky čiže mňa to tak bolo že otehotnela neskôr a som baba 🙂 ale zase my sme hneď na prvý deň čo som mala ovuláciu mali sex a mám tiež babu :D ..ale ja som veľmi šťastná že čakám dievčatko ❤️❤️❤️
Ahoj a kedy si teda mala tu ovulaciu
Ono je to tak, ak si mala ovu 27.6., tak z 25.6. mužské spermie rýchlo dobehli, vajce nikde, tak zahynuli, ženské si este pomaly vykračujú, 26.6. rovnaký scénar, 27.6. mužské rýchle dobehli tie ženské z predchádzajucich dní, tak sa k vajičku dostali vlastne obe pohlavia, teraz je to hop alebo trop, ktoré tam boli skôr alebo ktoré si vajíčko vyberie 🤷♀️
A inak aj to je zaujímavé že vajíčko si vyberie tú najsilnejšiu spermiu ale potom keď ma na výber ako je možné že si môže vybrať poškodenu spermiu a vzniká biochemické?
@mimuska328 ak sa tak stane, tak aj v tom vajicku je nejaka chyba v programe. Nemyslime si, ze len spermie mozu byt vadne, ani vajicka nemusia byt zakazdym premiova akost
@viestta áno viem že buď spermia alebo vajíčko je chybné. Ale tak myslím že keď je jedno z nich chybné že aj tak sa dokážu oplodniť
Ohladom tvojej otazky, spermia si vie v zenskom lone pockat na vajicko 3-5 dni. Takze najprv sex a potom ovulka a je vacsia pravdepodobnost ze bude baba, muzske su rychle no dlho nevydrzia cakat. To " zenske" su pomalsie ale pockaju a oplodnia vajicko. Nam to vyslo presne. Najprv chlapec, potom sme chceli dievku( chceli sme parik), a neskor som chcela pre dceru sestricku - a vyslo.
@hennyinnsbruck my sme tiez skusali pred ovulaciou a teda hodne skoro pred ovulaciou, a bum, mame chlapca😁. Tie sme ratali s tym, ze XX prezije dlhsie a budeme mat dievcatko 😁.
@pettom19 🙈🙈😂
Tak nakoniec je to dievca🤣🤣 asi vyhrali tie “starsie” 😂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Uchyti sa najrychlejsia