Ahojte baby, ano viem, ze je tu milión diskusii na túto tému, pozrela som ich. Som začiatočníka a chcela by som laické vysvetlenie ako fungujú. Momentálne čakám menštruáciu a chcela by som začať testovať ovulaciu, nakoľko mám cyklus 28-35 ako kedy, niekedy aj dlhší... netuším kedy ovulujem.
Ako testu fungujú? Kedy začať testovať? Hneď po menzese každý deň v tu istú hodinu? Kedy je pozitívny test? Keď je pozitívny co to znamená ze v ten daný deň je ovulácia a "treba" vtedy skočiť na to alebo? Za všetky Vaše rady ďakujem vopred. Pekný večer ❤️
@zuzana111984 mozte mi poradit prosim 😕CD 20 som mala pozitivny test na ovulaciu a aj CD 21 vtedy sme sa pokusili dva dni za sebou o babetko…som pred menstruacio 6 dni …ciklus mam 27 dni …podla vas mohlasom otehotniet ??? 🥺
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ak ti takto kolíše cyklus, budeš mať ovuláciu každý mesiac inak, možno aj anovulačné cykly, lebo luteálna fáza je vždy rovnaká (to je fáza od ovu po ms, je to cca 12-16 dní).
Začni tak na 10 deň cyklu, každý deň v rovnakú hodinu (2 hodiny pred nepiť a necikať, ja som napr. testovala o 10:00). Ak začne čiarka tmavnúť môžes aj 2x denne, napr. ešte podvečer (testuje sa medzi 10:00 a 20:00, ráno ani v noci nie).
Pozitívny je, keď sú obe čiarky rovnako silné, prípadne testovacia je dokonca tmavšia.
Nie, netreba na to hneď skočiť, ovu nastáva tak 12-48 hod po pozit. teste. (Osobne by som ale toľko nečakala, max 24h., lepšie keď si spermia počká na vajíčko).