Ako fungujú ovulačné testy?

emv
8. feb 2021

Ahojte. Mohla by ste mi niektorá priblížiť, ako vlastne fungujú ovulačné testy? Snažíme sa o bábo, tak by som to rada vyskúšala, ale vôbec neviem kedy ich začať robiť, či ich treba robiť viac dní po sebe, alebo akú značku testu vlastne zvoliť. Vôbec sa v tom nevyznám. Až je ovulacny test pozitívny, znamená to, že ovulácia už je, ale ako zistím, že je to vlastne ten deň D? ďakujem za každú odpoveď. Pekný večer

mariska1989
8. feb 2021

Jednoznačne jednu značku v lekárni sú 6/7 ks za 7/7,50€ a ako a kedy začať ..naj aby si si bola istá tak napr od 10/12 dňa ciklu a do vtedy kým ti z 2 poriadnych koľajníc nezačne byť zas druhá čiarka slabšia to že sa ti na teste ukážu 2 čiarky neznamená nič oby dve čiarky musia byť tmavé naj tá druhá aby bola tmavšia ako kontrolná ale nieje pravidlom ..keď test ukáže že máš ovu tak ovulácia by mala prebehnúť najbližších hodinách a Max tak do 72 hodín

any_soj
9. feb 2021

@emv pokiaľ viem, ukazuje to len, že telo sa na ovulaciu pripravuje. Teda nie že prebehla a či vôbec. Ukazuje zvyšovanie hormónov, ktoré sa v tele smerom k ovulácií zvyšujú. Zatiaľčo bazalna teplota ukazuje, že ovulácia prebehla (progesterón, ktorý sa vylučuje po ovu a blokuje nástup ďalšej, zvyšuje teplotu)

emv
autor
9. feb 2021

@mariska1989 veľmi pekne ďakujem za odpoveď, už mám kúpené

lienka_9
9. feb 2021

@emv ja som tiež začala tento mesiac s ovulacnymi testami a mam uz 5 deň pozitívny ovu test... nechápem tomu

luciachh
9. feb 2021

@lienka_9 nemyslím ze ho máš pozitívny. Ovu testy takmer vždy ukážu dve čiarky. Testovania musí byť silnejšia ako kontrolna. Nemá fotku?

lienka_9
9. feb 2021

@luciachh tu sú...ten jeden je tehotenský ale to je asi ovplyvnené OVITRELLOM...aj ked som citala ze OVITRELLE neovplyvňuje testy ako pregnyl

luciachh
9. feb 2021

@lienka_9 jaj takto toto sú testy tesne pred očakávanou MS? Pretože ak áno, tak hladina LH sa zvyšuje aj tehotenstvom a teda ak si tehotná preto môžeš mať pozitívne testy 🙂

lienka_9
9. feb 2021

@luciachh MS by som mala dostať az za 15 dní

luciachh
9. feb 2021

@lienka_9 fuha, tak toto som ešte nevidela aby boli mimo tehotenstva takto pozit testy. Toľko dní. Ja mam tiež pozitívne dva dni. Ale toto je ozaj dlho. Každopádne by som sa snažila 🙂

lienka_9
9. feb 2021

@luciachh lenze ja som mala pichnutu injekciu OVITRELLE v piatok...a snažili sme sa každý večer piatok-sobota-nedela-pondelok...dnes by som si uz asi dala pauzu 😂

mariska1989
9. feb 2021

@lienka_9 dnes už sa nesnažte dajte pauzu a až zajtra ☺️ držím palce ✊

mariska1989
9. feb 2021

@emv zamalinko ..ja som bola napr spokojná z Číny tie bombovo ukazovali lepšie ako z lekárne 😀

nikuskaa20
11. feb 2021

Ahojte, prosím vás o radu.... Podľa kalendára by som mala mat v sobotu ovulaciu, robím si ovu testy, ale všetky sú zatiaľ negatívne, ani náznak že by ovu mala prísť. Asi pred 7 dňami bola druhá(prvá) čiarka slaba... Myslíte, že sa netreba

nikuskaa20
11. feb 2021

Spoliehať na menštruačný kalendar? Bola už ovu alebo ešte len príde? Som v 15DC

lienka_9
11. feb 2021

@nikuskaa20 urcite sa nespoliehaj na menštruačný kalendár...ja ho mam sice tiez v appke ale zapisujem si tam kedy bol styk a tak....ale nespolieham sa nato kedy mi ukaze ze mam ovulaciu

lienka_9
15. feb 2021

Ahojte baby, 11. deň od injekcie OVITRELLE... myslíte ze je to stale od OVITRELLE? Prikladam aj tehotenský robený z 9.2.(zeleny) to bolo 5 dní od pichnutia injekcie

emv
autor
15. feb 2021

@lienka_9 tuším do 10 dní od pichnutia ovitrelle sa nemá brať do úvahy tehotenský pozitívny test, ty si už 11 deň, čiže koľko pred očakávanou ms? Pretože mne prvé tehotenstvo ukázalo už 4 dní pred menštruáciou.

lienka_9
15. feb 2021

@emv ja mám dlhý cyklus..mala by som mat ešte 9 dní do MS...dnes som 22DC

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre