Ako funguje ovulácia?

4. okt 2024

Ahojte prosím Vás viete mi vysvetliť ako funguje ovulacia? Dnes som 14DC a mam mierne tahavy vytok priesvitný a slabý ružový vytok. To znamená, že už je ovulacia, je po ovulacii alebo ešte len príde? Alebo ako? Už som z toho jeleň. Už tam je vajicko alebo ešte len je ti znak, že tam poputuje. Ďakujem. Cyklus mam 28-30.

sweet20
4. okt 2024

Ak mas taky hlien tak skus aj ovulacne testy.. na nich musia byt ciarky rovnake a vtedy je ovulacia
... vyskusaj dnes urobit

autor
4. okt 2024

@sweet20 ale zaujíma skôr ako to prebieha, že čo je ovulacia ci je to ešte len cesta vajíčka alebo ci už tam vajicko je.

gejb
4. okt 2024

Nie je lepšie použiť google a naštudovať si to?
https://doktorpro.sk/blog/what-is-ovulation-and...

catherinah
4. okt 2024

Ovulácia je jedinečné OBDOBIE menštruačného cyklu, počas ktorého sa z vaječníka uvoľňuje dozreté vajíčko. To následne putuje do vajíčkovodu, kde môže byť oplodnené spermiou. V prípade, že sa pokúšate o bábätko, mali by ste sa poponáhľať. Najvyššie šance na oplodnenie máte od 12 do 24 hodín po ovulácii.

Keď máš ružový výtok, tak uz folikul pravdepodobne praskol.
Presne Ti to povie iba Dr. na ultrazvuku. Ani testy ani v ôk ani nič iné v danom momente NEPITVRDIA, ze ovulácia prebehla.

autor
4. okt 2024

@catherinah ďakujem a co znamená prosím, že praskol folikul?

zuzanaete
4. okt 2024

Praskuntie folikulu = moment uvolnenia vajicka.

domka222
4. okt 2024

Praskol folikul,vajíčko sa uvolnilo. A to vajíčko nečaká v maternici. Do maternice už príde buď oplodnené,alebo nie.

katie253
4. okt 2024

Spermie vydržia aj dva-tri dni, čiže sa môžete už snažiť.

autor
4. okt 2024

@katie253 a nie je to už neskoro? Véd ak mam dnes cely deň ruzovy vytok tak už je po ovulacii? Ja som z toho tupá😅

katie253
4. okt 2024

Mozno ešte nie je neskoro, to by ti povedal len doktor po vyšetreniach a ani on nevie presne určiť, ze práve teraz alebo o dve hodiny sa uvoľní vajíčko....to je na ovulácii tajomné, ze nevieš kedy presne sa udeje, ale príroda si to zariadila, čiže treba skúšať. Ja keď som mala takýto plodný ťahavý hlien tak som 3x otehotnela na prvý krát.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre