Ako dlho vám trvalo otehotnieť? resp. je to naozaj tak, že keď ste sa prestali na to sústrediť a mali ste iné starosti to prišlo? my sa snažíme od februára, s tým, že v máji som mala biochemické. Bojím sa, či nie je niekde problém.. Viem, že to trvá niekomu aj niekoľko rokov, ale počula som, že po biochemickom by to malo ísť hneď - že je väčšia pravdepodobnosť. Tak sme sa aj snažili aj som mala pocit, že mám nejaké príznaky už a MS došla. Teraz som po MS a začala som si robiť OVU testy, doteraz som nerobila nič také ale skúšam ešte toto. aké máte vy skúsenosti?
13 rokov dokopy... áno, v ten mesiac mi povedal dr, že nemám ovuláciu a to som už bola tehotná
@katus2412 10 rokov na deň presne.. 🤦♀️ Ale máme za sebou niekoľko potratov, 4 neúspešné IUI, 2 KET-y (z oboch anjeli) a keď mi dr. Povedala že iná možnosť ako ďalšie IVF pre nás neexistuje, presne v ten mesiac som otehotnela. Na 10 výročie vzťahu s mojím MM ♥️ a áno pravda je že som na to ten mesiac nemyslela, pripravovala som sa na ďalšiu stimuláciu...
My sme sa nesnazili a mam tretie...tak asi na tom nieco pravdy je. :D
@katus2412 ja som nemala 10 rokov vzťahu žiadne nutkanie mať dieťa, potom zrazu to prišlo, ale tak poriadne, že keď som videla dieťatko na ulici, ktoré na mňa pozrelo, usmialo sa alebo mi nebodaj zakývalo, tak som mala pocit, že sa mi až chveje maternica a vaječníky 🤣 dovtedy som si deti ani len nevšimla.. pripadne ak som zachytila ich uprený pohľad na mňa, som im opätovala zvraštený pohľad, že "čo odo mňa akože chceš, kámo?" 🤣 takže sme si povedali ze ideme do toho, 3 mesiace sa nič nepodarilo (viem, že to nie je dlhá doba), no bola som každý mesiac nešťastná, keďže kamarátky sa všetky vystatovali ako sa im podarilo na prvý raz.. potom prišla jesenná vlna covidu, lockdowny, teda ten 4. mesiac som na to absolútne nemyslela a akurát vtedy som otehotnela 😀 (ale pravda je taká že som zrovna aj začala pravidelnejšie cvičiť a občas keď som si spomenula som velmi nepravidelne cvičila aj cviky z metódy Mojžíšovej - takže neviem, čo presne pomohlo)
2 mesiace, dvojičky, prvorodička
@katus2412 ahoj, no ja som trikrát otehotnela hneď na prvý pokus, no posledné dve tehu skončili potratom. Ale tak myslím, že zase taká dlhá doba to u teba nie je, keď si vlastne v máji bola tehu. Možno aj zrovna netrafite správne dni, skús tie ovu testy.
Mám kamošku čo prvé dieťa bolo na prvý šup, a o druhé sa pokúšali 9mesiacov. Aj napriek potvrdenej ovu sa im nedarilo.
@beata_k A to nie som žiadny materský typ a dlho sme s manželom nevedeli, či vôbec chceme deti...tak že necháme tomu nenútený voľný priebeh a nech rozhodne "ten hore".
Čo sa tu ženy každý mesiac modlia, aby menzes neprišiel, tak ja som sa modlila, aby prišiel...a vidíš 🤣
Asi týmto zdeptám všetky snažilky, ale toto je fakt môj príbeh...život nie je spravodlivý ☹
Prvé... Večer sme hodili reč za 14 dní buuuum II. Druhé... 2x biochemické a cca 8 mes snaženia.
@katus2412 po 2 resp 3 biochemickych..od augusta 2020, v aprili som otehu a som v 21tt. Prave vtedy som to uz necakala...mali sme ist uz na 3.konzultaciu do CAR ohľadom IVF.
Hned
U nas neplatilo, ze sa zadari, ked to budeme najmenej cakat. My sme tomu nechali dva roky volny priebeh, nestresovali sa, povedali sme si, ze ak sa zadari, tak sa zadari, budeme radi.. a nezadarilo.. po roku a tristvrte nam zacalo byt divne, ze za taky cas ani naznak tehotenstva.. isli sme do CAR a tam nam hned po prvych testoch odhalili pricinu.. problem na oboch stranach.. muz zla morfologia, ja PCOS.. tym chcem povedat, ze niekedy je navsteva odbornikov fakt prospesna.. vieme na, com sme a zmierili sme sa, ze bez lekarov to nepojde.. dnes sme mali prve umele, snazime sa inak vyse dvoch rokov.. vy sa snazite este velmi kratko, vacsina mojich kamaratiek otehotnela po x mesiacoch, nemam vo svojom okoli ziadnu, ktorej by sa to podarilo na prvy sup... takze sa nestresuj, uzivajte si a ak sa nezadari ani po roku, navstivte odbornika.. mozno tym predidete zbytocnym sklamaniam z kazdeho negativneho testu a mozete sa sustredit na riesenie problemu, ak nejaky bude...
My sme sa snažili rok. Manžel bol na spermiograme a ten bol výborný, ja som mala veľmi krátke cykly 21 dňové (duphaston nepomohol) a myslela som si, ze chyba je vo mne. Bola som na hormonálnom profile a vyšli mi trocha vyššie hodnoty štítnej žľazy a po nasadení liekov, v novom cykle sa nám podarilo na prvý krát 🙂 . Ako ja som si zo začiatku merala bazalnu telotu, sledovala sa ale nerobilo mi to dobre na psychiku, tak som prestala a iba si všetko užívala.
Rok
@katus2412 prvé v 35r na prvý sup, druhé v 41 cca 8mes....
A to ze sme už mali biochemické nie je dôkaz toho ze to ide? Ci aj na priekopy biochemickemu musel niekto postupovať IVF?
@katus2412 nám to napr. 1 krát vyšli spontálne v 10tt MA. potom 2x biochemicke následne 4x IUI, neskôr 2x úspešný KEt(vklad mrazeného embrya) -ktorý skoncil MA. A teraz prirodzene🙏 ono je to podmienené tým, že ako dlho sa nedarí+aká veľka je túžba po dieťati... ♥️ Ale k tvojej otázke - sama vidíš, že aj napriek tehotenstvu, aj naprie biochemickému 2x. Som,, musela'' podstupit IVF...
@katus2412 ahoj my sa snažíme od januára a ešte to neprišlo...medzi tým sme mali pár mesiacov takých že veľa starostí aj vybavovania neriešili sme to vôbec a stále to neprišlo mala som jeden mesiac taký že ma to veľmi trápilo lebo sme boli v karanténe človek sa doma ide zblázniť od nudy a len premýšľa premýšľa premýšľa a vytvára sa si scenáre v hlave aby nescvokol ale potom to prešlo nepatrím medzi tie čo tlačia na pílu asi po 3-4 mesiacoch prišla na mňa taká niečo ako ľahostajnosť vypustenie to úplne z hlavy že kašlem na všetko a keď to príde príde a stále nič ale aj tak nemám potrebu si robiť neustále tehu testy a tak proste sme si s partnerom povedali že si kúpime ten partnerský balíček inofolic a folandrol a pijem v prvej polke cyklu alchemilku a tak mi to pomáha aj v hlave že viem že už viac spraviť neviem a tak nejak som v kľude a vytešujem sa lebo viem že raz to príde....držím ti palčeky každá jedna si to zaslúži byť matkou ❤️
@katus2412 neviem, snažíme sa rok a nedarí sa
😴
@katus2412 mne moj gyn povedal, ze ked bolo biochemicke je to dokaz toho ze mozem otehotniet.Pri IVF castejsie dochadza k MA..pretoze v priprirodzenom otehotneni si vie priroda lepsie vybrat geneticky zdrave vajicko a spermiu. Co sa tyka IVF ani tie naj metody vyberu spermii nezarucia ze z toho bude geneticky zdrave embryjko 🙂
@miskamicha no geneticke testy už vytvoreného embrya ti dajú odpoveď hneď (do mesiaca) žiaľ je to tak, že niektoré ženy nedokážu prirodzene otehu, ani biochemické tehu u nich nie je možné... Takže pomoc prichádza cez IVF, žiaľ niektorým sa ani cez ivf nepodarí... :(
@mey8 to je jasne...len PGD sa hned nerobi a je to aj financne veeelmi narocne a to je ta nevyhoda ☹ len autorka sa pytala ci to znamena,ze ci moze otehu..ano je to jedna z moznoti,ze otehotniet moze. Ine je ked sa niekto snazi 1 rok a nic..a ine je ak za ten rok bolo aj 2x biochemko.
@miskamicha ani biochem tehu ti nezaručí že na ďalší mesiac, alebo do roka bude úspešné tehu. Ja sombpotratila prvý krát pred 6timibrokmi v 8-10tt(nám dosť lietali tie tt) potom 2x biochem. +4x IUI (bez náznaku o tehu) 1 IVF= 2 vklady embryja-úspešne no nakoniec skončilo MA, a 2 mesiace po poslednom kyrete to prišlo prirodzene.. Nám však ta cesta trvala 10 rokov... (verím, že tento krát už do náruče 🙏♥️♥️♥️) takže ani biochemko jej nedáva žiadnu záruku... Len toľko som chcela😘
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@katus2412 2,5 roka. Ale teda mám aj zdravotne problémy. Určite si odsleduj či máš ovulaciu, zisti kedy a potom sa snažte aby ste sa trafili. To je dolezite