Ahojte konickarky. S manzelom sa snazime uz vyse pol roka o dalsie dietatko. Doma mame uz 3rocnu dcerku a chceli by sme lre nu surodenca. Dcerka sa nam podarila na druhy pokus a teraz stale nic. Ste na tom niektora podobne? Pripadne, riesili ste to niekto s lekarom? Viem,ze vela ludi, vela inych dovodov, ale aj tak by ma zaujimalo, co vam poradili, alebo vam pomohlo
Veľmi rada by som poradila.. no nám sa to otehotnenie podarilo celkom rýchlo. Ale chcem to napísať, aby to povzbudilo aj vás. Ja som po prvom pôrode brala Desirett a keď sme chceli druhé bábo, vysadila som tabletky a potom som začala užívať Inofolic - neviem, či ste to skúšali aj vy? Po dvoch mesiacoch som už bola tehotná. Máme dvoch chlapčekov. Len to nevzdávajte a pozitívne sa nalaďte, prajem všetko dobré 🙂
@sunflower80 my mame doma 2 rocnu a tiez sa snazime-zatial kratko 2.mesiac.Prvy krat som otehotnela uplne hned.Neviem ci si merias teplotu?Mne sa po porode dost zmenil cyklus a to moze byt aj tym ze zeny ktore kojili maju zvyseny hormon prolaktin a to nam moze potom branit otehotniet...
@kalerabik1 teplotu si nemeriam, ale kojit, som kojila 15mesiacov, cize to uz je vyse roka a pol odkedy som posledny krat kojila. Drzim vam palce
@zuzinka234 ja som po prvom porode tabletky vobec nebrala a teraz som si zase nasadila Femibon. No pozrela som ten Inofolic a ten by mal pre mna asi teraz vacsi vyznam. Poradil ti ho tvoj lekar, alebo si si ho nasadila sama. Celkom ma to zaujalo.
@sunflower80 my na druhy pokus. Ale aj k malemu sme prisli nahodou z davania si pozor.
2kamoskam to trvalo cca 2 roky. Vacsine to vsak vysli velmi rychlo,zvacsa tu v okoli mame 2-2,5rocne rozdiely medzi detmi,co si tak vsimam.
Drzim paste.
No mne sa podarilo prvý krát otehotnieť so synom do pol roka. Horšie to už bolo s dcérkou. Po troch rokoch od syna som zostala tehotná, ale dopadlo to potratom. Potom dalšie skoro tri roky nič. Samozrejme som už behala po doktoroch, robili mi laparoskopiu. Záver bol taký že: je to tam samá zákruta, to bude zázrak ked otehotniete. Teda tak mi to povedal moj známy - lekár. A bác - za mesiac som bola tehotná 😉 To bol ten najúžasnejší pocit na svete. A doteraz hovorím dcérke, že ona ke moj zázrak. Teda že nie že sa ;podarila, ale že to bol zázrak. A ešte sa mi dokonca stalo niečo úplne neuveriteľné,o čom som raz počula z rozprávania kamarátky. Ja som vžfy každý mesiac čakala a dúfala, že sa to už podarilo, ale samozrejme vždy sa to skončilo sklamaním. Ale vtedy v tom marci som jednoducho VEDELA, že som tehotná. Ja som to cítila srdiečkom a test mi to potom už len potvrdil. Keby som to sama nezažila, tak neuverím. Bolo to fakt kúzelné. A ked som potom vedela, že je to dievčatko, nebolo šťastejšej maminky pod slnkom. Takže mám medz detmi rozdiel šesť a pol roka. Je to aj výhoda. Takže držím palce. 😉
Nam sa zatial nepodarilo, ale snazime sa iba 3 mesiac, uz som si zacala robit ovu testy. Pri synovi som to vobec neriesila, ten sa podaril hned. Drzim vam palce nech sa coskoro podari 🙂
dcerka ktora ma 3,5 sa nam podarila po pol roku ale nebrali sme do uvahy vobec ovulaciu ani nic, proste sme skusali ci nam to bude dopriate 🙂 a druhe babo, syncek na prvy pokus, resp na druhy ale prvykrat smeskusali az po ovu asi
Ahoj. Ja som babatko potratila. Velmi so chcela dalšie. A zadarilo sa po 10 mesiacoch.
@sunflower80 ahoj,my už máme doma 2,5r.syna A chceli by sme druhé no len už 2roky sa nedarí.v podstate sa snažíme od (po) prvej MS od pôrodu A stále nič.bola som na folikulometrii tam bol problém U mňa lebo sa mi netvorili vajíčka len prázdne obaly.ale už je to lepšie.lekarka povedala že má nebude dopovat hormonmi zatiaľ.tak skúšame ďalej.kupila som ovulačne testy nech viem kedy asi by sme mali "zabrať" 😄 tak uvidíme.
Prvy syn bez snazenia a planovania na prvy sup, druhy syn tiez na prvy sup - medzi 1. a 2. tehu mi ani menzes nedosiel no a teraz sa uz rok snazime o tretia a zatial nic. Mam rozhadzane cykly a to uz rok nekojim. Asi tomu budem musiet pomoct liekmi. Len netusim co brat. Pojdem k dr.
@sunflower80 Ahoj, aj ja ťa idem podporiť - obakrát veľmi rýchlo - prvé tehu 3.mesiac po vysadení HAK, druhé tehu dokonca 2.mesiac po vysadení HAK a na prvý a jediný pokus. Držím prsty. 😉
prvé na prvý šup, druhé po 8 mesiacoch a jednom potrate v 6.tt
Inofolic mi odporučila moja gynekologička, keď som bola na preventívke, a povedala som, že by sme čoskoro chceli druhé dieťatko. Užívala som ho 2 mesiace, možno trošku dlhšie, už neviem presne, ale otehotnieť sa nám výborne podarilo, aj tehotenstvo bolo super. Tak to vyskúšaj, odporúčam.
Na prvú šupu , aj prvé aj druhé 🙂
No nam sa obidve deti postastili hned v prvy mesiac skusania, druhy syncek dokonca pri jednom z dvoch stykov v danom mesiaci. Ale to som vedela, ze mam ovulaciu, takze sme isli ns istotu. A tiez som vtedy este kojila starsiu dcerku. Drzim palce nech sa vam cim skor zadari
Baby, dakujem za povzbudive slova a vsetkym nam drzim palce a budem rada ak si sem niekedy napiseme, podporime sa, pripadne si napiseme radostnu novinku.
Jeden rok. 🙂
@sunflower80 ahoj aj ja mam doma 2,5 rocneho syna ktory sa nam podaril asi na 4 krat. Ked mal rok a tristvrte sme zacali skusat a stale nic. Bola som z toho uz psychicky na dne lebo velmi som si priala surodenca pre maleho. A kazdy v okoli mal druhe rýchlejšie ako prve. Uz to je 9 mesiacov a tak mi to nedalo a objednala som nas k dr. U muža zistili horsi spermiogram takze teraz to riesime. Ale nechcem ta strasit. Drzim palce
@sunflower80 hned ako sme chceli, normalne som ostala prekvapena, elbo o prveho sme sa snazili pol roka a teraz sme boli predsa len o 5 rokov starsi a tak....takze som bola rpekvapena, ze to slo hned.....asi psychika 🙂
pol roka
Nám sa to podarilo hneď, keď sme si po šiestich rokoch povedali, že synčekovi je samému smutno.Dovtedy sme si len ,,dávali pozor,, , a keď sme sa rozhodli, že je čas na druhé, o necelý mesiac som už mala dve čiarky na tehu teste 😉
Prvý syn do dvoch mesiacov po vysadení a druhé hneď na prvý krát a boli z toho dvojičky☺☺☺
My sme sa snažili 2,5 roka. Mala som problem s menštruaciou,dva tri tyzdne zvykla meškať. Chodila som po vyšetreniach na štítnu žľazu,ale že je všetko v norme. Tak po nasadeni antikoncepcii som otehotnela spontanne,už sme to neriešili. Teraz po tehotenstve beriem tyroxin na štítnu žľazu a menzes mam presne na 28. den. Keby teraz chcem ďalsie,nie je problem
Nam sa prve babo zadarilo tak po dvoch-troch mesiacoch. Chceli sme len jedno. Mala ma teraz 16 mesiacov. Tak dva mesiace dozadu sme si vsimli, ze ma mala strasne rada deti, pekne sa s nimi hra a bol by zlocin nechat ju bez surodenca. Manzel velmi nechcel, ale nakoniec pristal na to, ze to nechame na prirodu. Hned ten mesiac som ostala tehotna. Osud to zariadil za nas. Neratala som plodne dni, ovulaciu ani nic. Ak sa ma stat, tak sa stane a ak nema, tak su aj ovu testy zbytocne. Drzim palce vsetkym mamickam, aby dali surodencov svojim drobcom.
@sunflower80 dá sa povedať že na prvý šup.. sama som bola prekvapená 😉
Baby, tak vcera som si kupila ten Inofolic. Necakam zazraky, ale som zvedava,ci nahodou nezauraduje 😉
Tak super, vyskúšajte, verím, že pomôže 🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
2 rok a nic