Ako dlho trvá ovulácia?

terus00
28. apr 2015

Najskor to viete povedat asi tie, co si robite ovu testy, alebo je to u kazdej zeny inak? Kolko dni je zena plodna? Citala som ze len dvanast hodin v mesiaci, ale zda sa mi to malo.. Prve babo sa podarilo ani neviem kedy, druhe si chceme trochu naplanovat.

evittam
28. apr 2015

@terus00 Ahoj,kazda sme ina🙂 Mne lekar povedal,ze plodne dni su spravidla 10-16 den od zaciatku menstruacie,ak mas pravidelny cyklus. A nam to aj vyslo😉.Nikdy som si ziadne ovutesty nerobila.

terus00
autor
28. apr 2015

@evittam viem kedy ju mam, ale neviem ako dlho. V nedelu poobede som mala, alebo aspon mi zacala, ale muz bol v praci, tak sme sli na ,,to,, az v pondelok. Tak neveim ci nie neskoro. Muz robi kadejako, tak nie je doma vzdy ked by som potrebovala 😀

margarita
28. apr 2015

@terus00
ovulacia trva tusim 12-24hodin, ale kazda zena ju ma inokedy, dokonca aj ja mam niekedy na 14.den, niekedy na 16., na 18. a pod. priemerne mam cyklus 28 az 30 dnovy. a dokonca som mala aj anovulacny cyklus, bez ovu, a to neraz... 😉

ale plodna nie si len v den ovu, ale aj par dni pred a par dni po...obvykle to poznat podla zaciatku objavenia sa hlienu krcka maternice, a cca 3 dni po jeho zmiznuti sa da povedat, ze uz si neplodna...mne to v kombinacii s meranim bazalnej teploty krasne koresponduje, takze viem na den presne, ze TOTO uz je ovulacia, ale nikdy neviem, kedy v tom mesiaci to bude.

ved si nieco viac o tom nastuduj, lebo kazda sme ina, nie na kazdu sedia teorie a tabulky, najlepsie je si to par mesiacov tvrdo sledovat, ovu testy stoja majland, ak budes v kazdom cykle testovat aspon ten tyzden...podla mna zbytocne.

bonaqa2013
28. apr 2015

ja som počula že niekoľko hodín....

evittam
28. apr 2015

@terus00 Ja som si to len sledovala, a podarilo sa nam ten 15.den-na prvy a jediny krat,viem to presne.😉

margarita
28. apr 2015

Vaječná bunka je po ovulácii schopná oplodnenia len po krátky čas.
Spermie majú iba 12 - 18 hodín na to, aby oplodnili vaječnú bunku.
Potom už nemôže dôjsť k oplodneniu. Životnosť spermií je výrazne dlhšia.
Môžu v tele ženy prežiť a čakať na vaječnú bunku 3 - 5 dní.
Keď porovnávame tieto časové intervaly, môžeme skonštatovať, že žena je plodná približne 6 dní v cykle. To je 5 dní pred ovuláciou a deň samotnej ovulácie.

terus00
autor
28. apr 2015

@margarita vdaka, takze sa treba snazit pred a nie po...:-/

margarita
28. apr 2015

@terus00
no ked chces byt tehu, najvacsie sance su prave v den ovu alebo teda ten den pred, kedze vlastne ovu spolahlivo urcis az spatne, ze prebehla, tym ze sa na druhy den zmeni kvalita toho hlienu plus teda stupne teplota. na nete je kopa clankov, grafov, obrazkov,a aj tu su temy, kde zajdi a pomaly Ti este vyhodnotia skusene snazilky ze co a ako a kedy mas ovu 😀

ja som samouk, ale uplne uspesne som uz v zivote 6x otehu,a vzdy na prvy az druhy pokus 😀 a este kolko krat som neotehu na rovnakom principe, ked sme nemohli alebo mali nutenu pauzu....chce to len trpezlivost a cvik, skus si to nastudovat a sama sledovat, tie ovulacne testy potom mozes robit cielene len na potvrdenie Tvojho pocitu, ze ci ide fakt o ovu,a le pisala si, ze urcit to vies, takze pohoda 😉

drzim vam palce, nech to vyjde najlepsie podla vasich predstav.
🙂

terus00
autor
28. apr 2015

@margarita dakujem 🙂 dva ci tri dni ma pobolievalo brucho, tak som myslela ci uz aj ms nepride (len nedavno som prestala kojit tak mam este tak hocijak) ale potom bol ten ciry hlien, takze ovulka. No ak sa nepodarilo teraz, tak nabuduce musime sa snazit uz ked budem citit podbrusko.

dasa10
1. máj 2015

ahojte MS som mala 16.4.2015 trva zväčša 28-29 dní, prerušovaný sexík sme mali s MM 26.4 večer, 27večer, 28 večer, 29 ráno a 29 večer 2 x (medzitým bol na wc sa vycikať), 30 naobed a 1.5 rano .. aka je pravdepodovnosť že by som mohla otehotnieť ?

Od 28. som nejako vemi vzrušená, dlho sme sa nevideli a začal ma baviť moj orgazmus 😀 a Hlien by som hodnotila ako plodny až 29.4.

luta13
7. máj 2015

@terus00 my sme spolu poslednykrat mali styk 8.1.a ovulaciu podla ovutestov som mala 11.1-12.1...tzn., ze spermie pockali a dockali sa...urcite je fajn mat styk, ked mas plodny hlien a chut na sex...ja som teda mavala posledne 4mesiace pred otehotnenim velku chut na sex + bielkovy hlien, takze som vedela, ze ovu este len pride...a prisla asi do 4-5 dni od zacatia bielkoveho hlienu...ale myslim, ze u kazdej z nas je to individualne...treba sa sledovat...a milovat sa...my sme sa milovali aj 2-3 dni po sebe...a vyslo to...a aj myslim, ze ovutesty trosku pomohli...a prosila som Boha!...to mi pomohlo najviac...drzim palceky... 🙂

luta13
7. máj 2015

@dasa10 pekne si to rozpisala...tak to ste mali pestry tyzden...😉...no musis pockat, kym bude meskat mrcha...no ak ste mali stastie a sikovne spermie, myslim, ze by vam to mohlo vyjst...myslim, ze ste zachytili aj ovuden...ved uvidis...drzim palceky...🙂

terus00
autor
7. máj 2015

@luta13 no ja az taku velku chut nemavam. Teda aj ano, ale menej casto ako to bolo pred porodom. Mozno 1-2x do mesiaca mam fakt chut. Teraz som prvy krat planovala styk, na den ked som mala pocit ze mam ovulku, ale uz to nebolo cisto o milovani, myslela som hlavne na to, aby sa to podarilo. Ale beriem to zatial sportovo, ked nie tento mesiac, tak nabuduce.

luta13
15. máj 2015

@terus00 aj ja som mala v hlave plodenie a aby sa spermie udrzali...neda sa na to nemysliet, ked zena tuzi po babätku...aj mi bolo trosku luto manzela, ze od neho chcem "materialcek" na babätko...niekedy to bola len rychlovka, kedze nas syn je ako stihacka...tak drzim palce...😉

betka28
22. máj 2015

Ahoj, každá žena je iná, ťažko sa dá takto povedať, že koľko hodín trvá ženská ovulácia. Preto by som ti radšej odporúčala sledovať tvoj cyklus pomocou šikovného prístroja cyclotest. Presne ti ukáže info o tom, kedy a ako dlho trvajú tvoje plodné / neplodné dni. Jej používanie je veľmi jednoduché. Tiež používam, teraz len ako prirodzenú antikoncepciu a som nadmerne spokojná. Ináč moja kamoška otehotnela pomocou tohto prístroja. Údaje sú presné. Ani sa ďalej nemusíš rozmýšľať nad tým, že teraz možno mám ovulku, možno nie...tak poďme do toho.....ja som maximálne spokojná. Môžem iba odporúčať! Pekný deň 🙂

l3yla
22. máj 2015

Samotná ovulácia trvá 12-24hod. Avšak plodné dni máš cca 2 dní pred ovu a 2 po. Samozrejme každá žena je iná ,každá má iný cyklus.Musíš najskôr poznať svoj cyklus a odporúčam sa sledovať,pozorovať hlien či bolesti v podbrušku pri uvoľňovaní vajíčka. 😉

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre