Ako dlho ste sa snažili bez lekára?

3kolka
1. sep 2012

Po akej dlhej dobe snaženia sa o bábo ste to začali riešiť s lekárom?Ja si myslím že už by som mala no nech nevyzerám ako blbec tak radšej sa pýtam 🙂

cmulinko
1. sep 2012

chod k lekarovi na beznu prehliadku a spomen mu,ze sa snazite o babo,ale zatial sa nedari....vysetri ta ,opyta sa ta na par otazok a urcite sa bude snazit ti pomoct pripadne zacat riesit tvoj problem ak vobec nejaky problem je.Si velmi mlada zena a mas uz 1 dieta....takze moc velky problem by tam nemal byt. 🙂 a urcite po navsteve lekara sa aj sama upokojis a to na skodu urcite nebude. 🙂

anjelicek26
1. sep 2012

Preventivnu prehliadku, krv, stery, ultrazvuk by kazda zena mala absolvovat uz pred snazilkovanim. Tam by sa tie najzavaznejsie problemy uz odhalili. Ak by sa napriek tomu rok nedarilo, treba to riesit dalsimi testami.

sympa1
1. sep 2012

po 3/4 roku sa zadarilo

katren
1. sep 2012

3 a pol roka......odvtedy som tehu kazdy rok 😀

domuska11
1. sep 2012

my sme isli po 10 mesiacoch na vysetrenie..prvy bol spermiogram a hned tam sa ukazalo, ze kde je chyba :(( nedaj sa odradit slovami, ze mas cas, alebo, ze je to kratka doba a podobne...lekari ta zacnu riesit po 9 mesiacoch neuspesneho snazenia...ale urcite by som to neodkladala, nic za to nedas..ked budete ok- odlahne ti a ked nie, tak sa to zacne riesit a liecit..drzim place..

janie80
1. sep 2012

My sme to zacali riesit cez lekarov, ked sa nezadarilo ani 8 mesiacov po potrate. A potom trvalo este dalsich 9 mesiacov, kym som otehotnela.... 😔
Urcite by som sla na preventivu, spomenula to lekarovi a pytala sa, co dalej, aky navrhuje postup on, pripadne, kedy to podla neho treba zacat riesit. A podla toho by som sa rozhodla... 😕 drzim palce... 😉

lucka1987
2. sep 2012

ked som sla po pol roku snazenia sa na gyndu na preventivu, tak som spomenula, ze sa snazime o babo.. doki mi vysvetlil / aj ked teda vedela som o co ide / co a kedy je ovulacia a podobne. nasadil mi duphaston. a bolo... o dalsieho pol roka som dosla.... stale sa nam endarilo / rok / mm siel na vysetrenie, vsetko bolo ok, a tak sme si s doktorom stabovili, ze este tomu dame do vianoc cas..... vtedy by tomu boli dva roky.... no v septembri som otehu prvy krat ...

cenculinka
2. sep 2012

my sme sa snazili pol roka, potom som ostala tehu, zial potratila som. od potratu sme sa snazili rok a nic, tak sme boli vo februari po mrche v KE v centre asistovanej reprodukcie, kde mm spravili spermiogram a mne zacali sledovat hormonalny profil, no kym sme sa pustili do liecby, uz som mrchu nedostala 🙂 lekarka mi vtedy sama povedala, ze reci typu mas cas a podobne su hlupost, lebo ak dvaja ludia ziju aktivnym nechranenym sexualnym zivotom a do roka nesplodia dieta, treba to riesit. a vela zohrava aj stres a psychika 🙂 ja som chodila do prace, stres, tuzba po dietati, no vo februari som isla na PN, zacali sme chodit do centra a teda aj moja psychika sa zmenila, bola som v klude a mala som pocit, ze ved lekari to uz riesia tak je to v pohode a tehu prislo "same od seba" 😀

l_e_n_o_c_k_a
2. sep 2012

po polroku snazenia som bola u lekara na preventivke... urobil krvne testy a ostatne vysetrenia, chodila som na folikulometriu, (merala som aj bazalnu teplotu) po zdravotnej stranke som bola v poriadku... manzelovi odporucil absolvovat spermiogram - boli sme v centre asistovanej reprodukcie Helios v Martine - tam sa zistilo ze manzel má 99,5% spermii abnormalnych, nasadili mu vitaminoterapiu - po 3 mesiacoch bol na kontrolnom spg, vysledok lepsí 98,5% spermii abnormalnych a odporucili nam IVF, no doktorka sa priklanala najprv k IUI. Ked sme sa dozvedeli vysledky druheho spermiogramu, tak som bola tehotna... podarilo sa nam to prirodzenou cestou, o necele 3 tyzdne som mala absolvovat IUI. Terat som v 26.tt.
Myslim si, ze by ste mali zajst za odbornikom, nech vysetri teba aj partnera... a budete vediet na com ste...

mia42
2. sep 2012

My sme sa s priateľom snažili 9 mesiacov. Najhoršie na tom je očakávanie a sklamanie z negatívnych tehotenských testov. Po 8 mesiacoch som sa rozhodla vnútorne, že dosť bolo trápenia, keď to má prísť tak to príde a rozhodli sme sa kúpiť si psíka. No a na ďalší mesiac po prípravách a výbere rasy som zistila, že namiesto psíka k nám pribudne náš vytúžený babuliak, ktorý bol až do 3 mesiaca zatajený 🙂
Psychika narobí svoje. Jasné že treba dať na názor odborníkov, možno je naozaj problém zdravotný, ale určite pomáha odpútať sa od toho veľkého chcenia a uvidíš... Držím palce a hlavne pozitívne myslieť!!!

kikuska9981
2. sep 2012

AHOJTE,volám sa kika a som tu nová,aj ja chcem prispiet,,my sa s priatelom tiež snažíme o mimi,snažíme sa približne 5 mesiacov a nič,chodím na preventívnu pravidelne a moja dr mi povedala,že na vyšetrenia sa posiela až po roku snaženia.....som absolvovala priefuky minulý rok a stále nič........teraz ideme na spermiogram,tak uvidíme......ale je to fakt tažké,že niektorý doktori to nevedia pochopit,že ako sa človek trápi,mne sa zdá,že je to v psychike,ale povedzte hlave aby na to nerozmýšlala,chce to len čas.........budem rada,ked mi niaka odpíše alebo si nájdem niaku kamarátku toutou cestou.rozhodla som sa,že si zadovážim niake zvieratko aby som na to nemyslela....je tažké,ked váš priatel plače a vy ho vidíte ako sa kvoli tomu trápi,bol tu aj názor,čo ma potešil,ked sa človek snaží naplno a nejde to.keby to aj dr pochopili,ak nebudem tehu do decembra tak pojdem na vyšetrenia,lebo som oklamala dr,že sme spolu už viac nie ako sme....mrzelo ma to,ale nič by to nespravila,tak ideme tento mesiac na spermiogram a uvidíme....držte palce,aj ja Vám držím,,,odpíšte mi niekto prosím ahojtééééééééééééééé

abbey1
2. sep 2012

My sme na 3. dieťa čakali a snažili sa viac ako 5 rokov. Zbehla by som na bežnú prehliadku ku gynekológovi, ale keďže už dieťa máte, je snáď malá šanca, že niečo nebude OK. Deti si to proste niekedy vedia načasovať. 😉

zlatat
2. sep 2012

my sa o 3.dieťatko snažíme 4,5 roka - 3 roky sa nám nedarilo otehotnieť, potom sa nám to síce podarilo 3x ale vždy neúspešne - takže máme už 3 anjelikov. 😢 Ale ešte to nevzdávame

afrika
2. sep 2012

bez dr sme sa snažili pol roka a s dr sa snažíme piaty rok, máme za sebou 5 potratov a 6 anjeličkov 😔

jancapp
2. sep 2012

My sme sa snažili 10 mesiacov a keď som bola na preventívne, tak som sa doktora opýtala aký je postup a povedal, že keď sa snažíme a zatiaľ bez úspechu, tak urobíme spermiogram aby sme vylúčili manžela, že je chyba v ňom, to sa nepotvrdilo, tak že urobíme folikulometriu, no a tam zistil, že mám malé folikuly, takže od septembra mi nasadil clostiyl, tak uvidíme, či pomôže 🙂
Držím všetkým palce

monika15
2. sep 2012

@3kolka pozri ak sa vam nedari a nahodou nechces dlhsie cakat ;)
tak mozes spomenut na prehliadke ze uz par mesiacov sa snazite a nic ;);)

lussinda22
12. sep 2012

ahojte no my sa uz snazime 16 mesiacov co si myslim, ze je dost dlha doba a stale nic ☹ som z toho uz nestastna a partner tiez asi sa na to moc sustredime. no ale nesustred sa na to, ked okolo vas behaju same mamicky ci buduce mamicky 😢 o 2tyzdne idem na preventivku a porozpravam sa s gyne. neviem ci moze byt problem aj u mna nakolko uz mam jedno 6 rocne dietatko, ale nemam ho s terajsim partnerom. vie mi niekto poradit ci ho poslat na spermiogram? a ako mu to taktne naznacit, ze je najvyssi cas ist? lebo ked sme sa o tom bavili povedal, ze ak do roka nic pojde na testy a uz je to dlhsie a je ticho o tom.

js122
17. sep 2012

čaute baby...my sa snažíme už 4 mesiace a zatiaľ neúspešne.... už z toho začínam byť smutná... všade, kde sa obzriem vidím len samé tehu brušká a kočíky.... a to nehovorím o otravných otázkach rodiny.... a čo im povedať? že dokelu my by sme aj chceli, ale nejde to... no katastrofa... chystám sa objednať na prehliadku a preberiem to s lekárom.. som rada, že v tom nie som sama...🙂

patka1979
20. sep 2012

ahojte som tu nova mi sa o babo pokusame tri roky a stale nic.Tiez som spominala dr ze by som este chcela babo nasadil mi DUPHASTON pretoze mi menzes prisla kedy sa jej zachcelo mala som nepravidelnu menstruaciu tento mesiac som si uz myslela ze uz by aj mohlo byt lebo mi meskali a po tyzdni prislo velikanske sklamanie ked dorazila menzes uz som s toho na nervy tento rok uz mame v rodine stvrte babo co sa narodilo a ja stale pozeram a tisko zavidim mojim tehotnym sestrenicam..☹

lusla28
27. sep 2012

Ahojte 🙂 som tu nova a rada by som pokecala ,mozno nam budee lepsie ... 😎
tak jedna dobravec je že človek nieje na svete sam čo sa trapi no pre kazdu zenu je ten jej problem asi najvecsi .
my sa snazime tiez uz 5mesiacov no zaial bezuspesne .... je to naprd kezdy mesiac to iste meranie ,ovulka ,snaha a sklamanie 😝
niekedy mam pocit ze sa z toho raz zblaznim ,vsade naokolo same deticky ,kociariky a hlupe otazky ludi kedy? co nedari sa ? no nezabite ich 😀
doky by mi asi teraz este nic nedal ,je to kratka doba (takze zatial ho neriesim) .... no premna je uz ako dlha nocna mora 😔 Rozmyslam ako sa to niekomu moze podarit na prvy sup 😒 ci nato nieje neaky tajny receptik 😅 ale nie srandujem 😵
Niektore sa asi musime potrapit a tie co sa im na sup podarilo tak si to nevedia vazit a strazit svoje slova 😠
Ja papam gynx ,kdesi som saa docitala ze je to dost dobre a niekomu pomohol na otehotnenie no papam uz 3 flascicku a zatial nic sa nedeje akurat mi to pekne upravilo mrsku kedze si uz chodila ako chcela odkedy sa snazime ,no asi sa zlakla 😀 ale teraz je to ok .Mam akurat po ovulke bazalnu mam rano 36,8 akurat co ma trapi je ze mam aj telesnu teplotu zvisenu 37,2 neviem ci je to tou ovulaciou alebo ci co ...len tak namatkovo som si zmeriala a sup ho tam uz meriam 3 den a stale zvisena 🙄 nevietemi niekto poradit cim to je ? ovulkou alebo to bude choroba ? 😖

aduskatt
27. sep 2012

5,5 roka

andy03
27. sep 2012

nam sa prve zadarilo hned na prvy sup, ale po dvoch mesiacoch som potratila..lekar ma vysetril a povedal ze nevidi ziadny problem a ze po prvej mm sa mozeme pokusat dalej...po 4 mesiacoch som sla na kontrolu a aj spomenula lekarovi ze sa nedari stale a on ze ked to slo najskor hned a teraz nic tak tomu trosku pomozeme 😀 😀 😀 😀 a napisal mi Duphaston a hned tyzden po ovu som sa citila ako upchaty zachod a uz vedela ktora bije 😅 😅

peta_petruska
27. sep 2012

my sme čakali 5 rokov, podľa lekára sme obaja boli v poriadku
nechcela som riešiť ani insemináciu a ani umelé oplodnenie
nakoniec sme sa rozhodli, že teda dieťa mať nebudeme a neskôr, ak sa budeme na to cítiť, tak si adoptujeme a rozhodla som sa zmeniť prácu
no a do mesiaca som bola tehotná 🙂

janielka2
27. sep 2012

my sa snazime uz 9 mesiacov a neuspesne :( ked som bola v juni na preventivke mala som vsetko v poriadku, ale buduci tyzden chcem ist k doktorovi nech vieme na com sme, manzel musi ist asi na spermiogram a potom uvidime

biancal
27. sep 2012

my sme sa snažili od augusta minulého roka, a v júni tento rok sa nám pošťastilo 🙂 čiže 11mesiacov.. brala som iba kyselinu listovú voľnopredajnú Folic Acid od Jamieson-u 🙂 držím palce nech sa čím skôr zadarí

bubinko83
27. sep 2012

my sme sa nesnažili vobec a napriek tomu som tehotna 😀

happymarriage
28. sep 2012

Ahojte dievcata, ja som tu nova, gratulujem vsetkym tehulkam a drzim palce nam, ktore sa stale snazime 🙂
Chcela by som sa spytat, ako zvladate to snazenie po psychickej stranke, pretoze my s manzelom sa snazime od decembra 2011 (je pravda, ze sme nepocitali velmi plodne dni), ale v januari 2012 (2. mesiac snazenia) sa nam podarilo, ale v 6tt som bola na kyretazi, nakolko zistili, ze malicke sa nevyvinulo ) -:, vraj som prekonala mononukleozu (dlho som sa z toho spamatavala) a potom sme museli cakat tri mesiace a tak sa opat snazime od juna 2012, t.j. teraz je to stvrty cyklus a stale nic, mam 4 dni do menzesu a test negativny a ani necitim tehot. priznaky, len prsia a brucho ako na menzes, teplota nie je zvysena ☹ Mna to velmi psychicky ubija a hlavne tyzden pred menstruaciou, ked ma zacnu boliet prsia a brucho, zacnem byt placliva, nervozna v praci aj na manzela, nemam sa chut s nim bavit a len placem a nic ma nebavi, potom ked sa dostavi menstruacia, este placem tak jeden den a potom to prejde, som opat stastna, tesim sa na dalsi cyklus, ze hadam to konecne vyjde a az do ovulky mam dobru naladu a potom po ovulke opat to iste, ze upadam do zlej nalady. Dost vela sa sledujem, pretoze si pamatam pocity z prveho tehotenstva ( unava, zavraty a nafuknute brucho) a ak tieto pocity nemam a len ma bolia prsia, ako pred menzesom, zmenim sa na uplne ineho cloveka, len sa lutujem a bojim, ze sa nam to nepodari nikdy. Navyse manzel mal za posledne 4 mesiace sluzobne cesty, z ktorych vzdy nejaky den bol v case mojich plodnych dni a bude tak mat aj buduci mesiac, ja som z toho zuriva. Od toho dalsieho slubil, ze si zariadi, aby bol doma stale, pocas vsetkych moznych plodnych dni. Navyse ked mam druhu fazu cyklu (po ovulke) obvinujem manzela, ze sme tehotenstvo odkladali a teraz sa nam nedari a tiez, ze ma pravdepodobne zly SPG, nakolko vela bicykluje. Objednala som nas do centra asist. reprodukcie na konzultaciu, viem sice, ze sa snazime kratko, ale nezvladam to psychicky, manzel pojde na SPG a mozno sa ukludnim. Inac preventivky u gynekologa mavam dobre. Mrzi ma to aj koli manzelovi, ale ten potrat moju beznadej este znasobuje, zrejme som sa s nim este nevysporiadala. Citala som, ze je dobre ist do centra asist. repr. nielen, ked sa dlho snazite, ale aj ked vam snazenie robi psychicke problemy, ja rozhodne nechcem cakat rok, lebo cas v takychto pripadoch bezi velmi rychlo a nechcem ho stracat. Mate niektora podobne pocity? Ako sa s nimi vysporiadavate? Dakujem za kazdu radu 🙂

magnolie123
4. okt 2012

dievčatá ahojte, chcem sa spýtať,o bábatko sa snažíme tak cca 8 mesiacov, ale tak nepravidelne skor, prvé intenzívnejšie, teraz menej.....chcem sa spýtať, podľa doktorky som ok ovuláciu mám, síce menzes mám 3 dni, ale prvý, druhý den silný, potom menej, pravidelný cyklus.....mala som 12 rokov antikoncepciu, rok nemám...cca, myslím, že také základné veci sú ok.....ale už som v takom strese, keďže všetky moje kamarátky, známe majú deti, čakajú, či sú tehotné, ak neotehotniem do konca roka, už sa asi zbláznim...veľa známych mi radí, že aby som šla na prefuk vaječníkov atť, poradte mi, čo by som mohla podniknúť tak pre kľud, či je všetko ok, určite umelé oplodnenie, nechcem riešiť zatiaľ, mám 32 rokov........neviem či priateľ má ísť na spermiogram, či môžem žiadať doktorku o nejaké vyšetrenia hormonálneho profilu, či prefuk vajcovodov,neviem........nechcem ale veľmi tlačiť na pílu, pretože priateľ má jemne dupkom vlasy. už........rôzne stery som si dala robiť...všetko by malo byť ok.ďakujem za radu

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre