Ahojte, určite tu táto téma bola, ale nenašla som. Ako dlho po potrate MA alebo vlastne akomkoľvek takomto zákroku ste spali s partnerom bez ochrany a vlastne s tým, že ste neriešili resp.ste sa cielene snažili? A koľko trvalo kým ste boli zase v tom? Ďakujem 🙂
@lucckak my sme sa začali snazit hned po mesiaci
@lucckak ahoj, my sme sa po kyretazi posnažili hneď po prvej menštruácii, čo boli takmer 2 mesiace po kyrete. Hneď to aj vyšlo a mám teraz už vyše ročne, zdravé dieťatko 😊 musím však podotknúť, že na začiatku úspešného tehotenstva som mala slabšie krvácanie, či to malo nejaký súvis neviem. Aktuálne som opäť po kyrete, keďže sa nám zadaril súrodenec, ale žiaľ opäť MA. Tentokrát chceme počkať troska dlhsie, kým tomu dáme voľný priebeh. V nemocnici mi povedali, že máme čakať pol roka, ale ak veľmi chceme stačia aj tri menštruácie.
Ale hlavne držím ti palce, verím, že nabudúce bude všetko v poriadku!🙂
@lucckak
ahoj, stacil mi len dupaston a ked som uz prestala krvacat, normalne sme dungovali. Prestala som riesit uz otehotnenieva teda netatala som s tym. Skor som sa stotoznila uz s navratom do prace po materskej. Zacala pracovat na par hodin pokial sa maly aklimatizuje u opatrovatelky.
O mesiac som znova otehotnela. Tak ti drzim palce aby to aj u teba tak bolo 🙂
@lucckak ahoj, vyčistila som sa sama. Sex sme mali po dvoch cykloch a snažiť sme sa začali po treťom. Otehotnela som 4 mesiace po MA.
ahoj, tiez som mala MA a kyretaz v marci. cakam na prvy menzes, chceme sa hned potom snazit. Moj gynekolog odobril hned po prvej, v nemocnici gynekolog po troch mes.. citala som tiez toho hodne. Tie nazory sa roznia. Drzim palce 🙂
@lucckak podľa odporúčania lekára som počkala 1 cyklus, hneď další sme sa nechránili a hneď som ostala tehotná, bolo to bezproblémové zdravé tehotenstvo a už mám zdravého 2 ročného chlapčeka. Ja som ale nebola na zákroku, moje telo sa vyčistilo samé bez komplikácií..
@lucckak ja som po MA a kyrete cakala do prveho cyklu, kym sme vobec mali sex. Ale nesnazili sme sa cielene. Ja som snazenie uplne vypustila z hlavy. Po 4 mesiacoch sa nam zadarilo uplne nahodne, kedze som ani nevedela, kedy mam plodne dni, lebo od zakroku som mala riadne rozhadzane cykly. Syn bude mat 3 mesiace 🙂
Ja som sa po MA chvalabohu kyretazi vyhla, dostala som tabletku v Ruzinove. O nejake 3 tyzdne by som uz mala dostat prvy “ normalny” menzes a hned potom (ak budu vsetky vysetrenia v poriadku) sa uz planujeme zacat snazit opat.
@lucckak v Januári tohto roku som musela podstúpiť UTP v 23 tt kvôli VVCH synčeka. Naštastie som nemusela ísť na kyret. Už mam za sebou aj prvý menzes, moja gynekologička mi povedala na kontrole že sa môžeme začať snažiť. Ale s praiteľom sme začali spolu znova spávať hneď po skončený šestonedelia. Beriem kyselinu listovú čo mam na predpis, + pupalkový olej a teraz za pár dni by mi mal prísť zase menzes tak sa chystám nasadiť Alchemilku. A pevne verím že sa nám podarí čím skôr druhé.
otehotnela som na prvy pokus zial bolo z toho ma. cakala som asi 2cykly .. potom sme sa snazili 2roky a nic, az sme museli ist na ivf
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@lucckak Ahoj, ja som bola len minuly tyzden na kyretazi… tento tyzden ma caka kontrola a dufam len v to, ze lekarka mi odporuci snazit sa hned po prvej menstruacii a nie cakat pol roka, lebo to nezvladnem 😣 Ked som bola na skriningu, tak ma vysetroval mlady lekar a ten mi povedal, ze staci pockat do prvej menstruacie, ale som zvedava, co mi povie gynekologicla, ktora je stara skola 🙄…. a zaroven pijem alchimilkovy caj 3x denne, tak uz len v to dufam, ze pomoze 🙂