Žienky,viem že sa tu stále dokola pýtam a možno aj otravujem.Ale potrebujem Vedieť váš názor,príp.prečítať si vaše skúsenosti.
Dňa 02.09 mi začala ovu. Po prečítaní niekoľkých článkov,som myslela,že trvá len tri dni.Dnes som si vzala ovu test-že skusím a ono tam je slabá čiarka.(sú tam dve) Ako to mám chápať? Niekde som čítala,že ovu test možno použiť ako tehu. Viete mi poradiť?
Nemas v tom trosku gulas? Ovulacia je prasknutie folikulu a uvolnenie vajicka, ktore je potom mozne oplodnit 12-24 hodin, potom sa jeho povrch uzavrie a uz nie je mozne preniknutie spermie, vajicko odumiera. Ovulacia ako taka prichadza s rastom LH hormonu a dozrievanim folikulu. Najvyssia hladina LH hormonu je 24 hodin pred prasknutim folikulu - je teda dobre zmeratelna ovulacnymi testami. Je mozne mat 2x poziviny test, ak meras 12 hodin po sebe, teda napr. rano a vecer. Pozitivny je test len vtedy, ked je kontrolna ciarka SILNEJSIA ako testovacia. Inak su tam tie ciarky skoro vzdy dve, dhlo pred a dlho po ovulacii. To neznamena pozitivny vysledok.
Ak mas pozitivny vysledok, najblizsie hodiny mozes ocakavat ovulaciu - napr. dnes rano negativny ovu testik, vecer pozitivny - znamena rano a vecer dalsi den snazilkovat a najlepsie to poistit aj dalsi den rano.
Aj keby sa ovu test dal pouzit ako tehu test (co u mna bol tehu pozitivny uz 11dpo a ovu aj v 9. tyzdni negativny, som si zo srandy spravila, ci je na tom nieco pravdy) - tak ti urcite tri dni po "predpokladanej" ovulacii nemoze byt pozitivny.
niekto ma na ovu teste slabu ciarku takmer cely cyklus, lebo LH je v krvi stale, niekto ma prirodzene vyssie hladiny tak je viditelna slaba ciarka... a ano, niektore baby pouzivaju ovu testy na zistenie tehu, vtedy zvyknu ovu testy postupne tmavnut, avsak najspolahlivejsi je vtedy tehu test
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.