Ako dlho môže trvať ovulácia?

simonika173
6. sep 2010

Žienky,viem že sa tu stále dokola pýtam a možno aj otravujem.Ale potrebujem Vedieť váš názor,príp.prečítať si vaše skúsenosti.
Dňa 02.09 mi začala ovu. Po prečítaní niekoľkých článkov,som myslela,že trvá len tri dni.Dnes som si vzala ovu test-že skusím a ono tam je slabá čiarka.(sú tam dve) Ako to mám chápať? Niekde som čítala,že ovu test možno použiť ako tehu. Viete mi poradiť?

jankaknm
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anjelicek26
6. sep 2010

Nemas v tom trosku gulas? Ovulacia je prasknutie folikulu a uvolnenie vajicka, ktore je potom mozne oplodnit 12-24 hodin, potom sa jeho povrch uzavrie a uz nie je mozne preniknutie spermie, vajicko odumiera. Ovulacia ako taka prichadza s rastom LH hormonu a dozrievanim folikulu. Najvyssia hladina LH hormonu je 24 hodin pred prasknutim folikulu - je teda dobre zmeratelna ovulacnymi testami. Je mozne mat 2x poziviny test, ak meras 12 hodin po sebe, teda napr. rano a vecer. Pozitivny je test len vtedy, ked je kontrolna ciarka SILNEJSIA ako testovacia. Inak su tam tie ciarky skoro vzdy dve, dhlo pred a dlho po ovulacii. To neznamena pozitivny vysledok.

Ak mas pozitivny vysledok, najblizsie hodiny mozes ocakavat ovulaciu - napr. dnes rano negativny ovu testik, vecer pozitivny - znamena rano a vecer dalsi den snazilkovat a najlepsie to poistit aj dalsi den rano.

Aj keby sa ovu test dal pouzit ako tehu test (co u mna bol tehu pozitivny uz 11dpo a ovu aj v 9. tyzdni negativny, som si zo srandy spravila, ci je na tom nieco pravdy) - tak ti urcite tri dni po "predpokladanej" ovulacii nemoze byt pozitivny.

zuztek
6. sep 2010

niekto ma na ovu teste slabu ciarku takmer cely cyklus, lebo LH je v krvi stale, niekto ma prirodzene vyssie hladiny tak je viditelna slaba ciarka... a ano, niektore baby pouzivaju ovu testy na zistenie tehu, vtedy zvyknu ovu testy postupne tmavnut, avsak najspolahlivejsi je vtedy tehu test

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre