zacali sme sa sice snazit len nedavno ale aj tak cem aby sa to podarilo co najskor
tak otehotniet mozes jedine vtedy ked mas ovulaciu...zbytocne sa budes snazit pomimo nej...
svetlusska zbytocne to nie je, ved to je aj prijemne 😉 nie vsetky zeny vedia kedy maju ovulaciu a nie vsetky zeny ju maju statisticku! su zeny ktore maju ovulaciu v rovnakom case ako menzes, takze nie je na skodu mat cely mesiac obden plnohodnotne milovanie..drzim palce 🙂
čaj gynastan+ovulacne testy+alchemilka.... piť pravidelne, alchemilku nepit v case menzesu a ovulacne testy si zabezpecit 🙂 my sme sa snazili rok bez a ked som si ich zaobstarala a konecne sa snazila v ,,pravom case" vyslo nam to na prvy šup 🙂
Svetlusska :to je hlupost,ze otehotniet mozes iba keď mas ovulku.
Ja som otehotnela pomimo nej,uz na 5ty den po skonceni MS a aj pri MA to tak bolo.Mali sme sex kazdy 2hy den a vyslo to na 2hy mesiac.
prirovnanie, ze otehotniet sa da len v case ovulacie je ako ked nejaka mudra hlava povie, ze ked zena koji, nemoze otehotniet-prirodna antikoncepcia
Sranda
🙂🙂🙂🙂
@grundia musiš mi vysvetliť, ako sa da otehotnieť mimo ovulacie. Ovulacia je totiž uvolnenie vajička z vaječníka. Bez tohto uvelneneho vajička sa jednoducho otehotnieť nedá, lebo spermia by sa akosi nemala s čim spojiť. Ak si otehotnela 5 den po MS, tak to znamená, že si na piaty den po ms mala ovulaciu.
15kikuska1615 môžeš skusiť meranie bazalnej teploty, aby si zistila ako funguje tvoj cyklus, v ktoré dni mavaš ovulaciu, tak lahšie odhadneš, kedy sa snažiť, aby to vyšlo 😉
To by som aj ja rada vedéla po 7 rokoch cakania 😀
Normalne otehotnies aj mimo papierovej ovulacie preto, pretoze samotne milovanie moze ovulaciu vyvolat v iny cas... Ludske telicko zvycajne nefunguje ako hodinky...
vyskusaj ovu test napr donna
otehotnieť sa dá iba v plodných dňoch, inak to nejde. Problém je, že veľa žien si nevie plodné dni určiť a potom vyhlasujú, že otehotneli v neplodných dňoch. Plodné dni môžu začať už týždeň pred ovuláciou a trvajú ešte 2 dni po ovulke, záleží od životaschopnosti spremií a iných vplyvoch. Treba si to trochu naštudovať, nie je to nič zložité. K spojeniu môže prísť len v čase ovulky, ale spermia si dokáže na vajíčko počkať v ideálnom prípade aj týždeň, preto je možné otehotnieť aj pár dní po skončení MS. Ovuláciu môže mať žena kedykoľvek v cykle, je to u každej ženy individuálne.
Otehotnieť možno, ak je styk krátko pred a počas ovulácie. Aby spermie stihli prísť k vajíčku. Ovulácia nie je každý mesiac a nemusí byť ani v tom istom čase. Ovulácia, tak ako aj celý cyklus jemne variuje podľa toho, čo žena zažíva. Je rozdiel ako prebieha cyklus v strese a ako prebieha v kľude.
Odpoveď na otázku: častý sex.
podla mna je mozne otehotniet aj mimo ovu ja som toho zivým prikladom pretoze vdaka tomu som teraz v 32. tt. a vdaka tomu posunutiu sa nám aj termín porodu posunulu o týždeň neskor.
Sex kazdy 2-hy den na dozretie spermii v priblizne rovnaku hodinu cca napr o 20-21:00 ak to do 3 mesiacov nevide hladala by som pricinu aj inde ja som este brala Gynex ci pomohol alebo nie neviem ale mala som dobry pocit 😉 + kyselinu listovu a vytaminy urcene na dobu pre planovane rodicovstvo napr calibrum baby plan
@15kikuska16 - dobre by bolo, aby si vedela, kedy mas ovulaciu a plodne dni. skus preto bud bazalnu telplotu, alebo ajovulacne testy... a potom uz len pravidelny sex (kazdy druhy den, aby sa aj spermie dobre tvorili) ty si nasad inofolic, prip.kyselinu listovu a tiez dake vitaminy chlapovi mozes naordinovat (nastuduj tiez na nete, mne kolegaprisahal, ze ma deti vdaka koenzymu Q10, no netusim, ci ano ci nie 🙂🙂🙂 ja som pila alchemilkovy caj tiez, na upravu cyklu, ten sa pocas snazenia ale pije len do polovice cyklu.
no a potom po sexe uz len panvu a nohy hore 🙂 a cakat 🙂
inac, zeny, si trocha nastudujte bilogiu pred tym, ako vyhlasite, ze sa da otehotniet aj mimo ovulacie - ako - z ducha svateho???? ovulaciu MUSIS mat - do coho sa potom spermia zahryzne, do vajca na tvrdo????? je pravda, ze nemusi byt v strede cyklu, moze byt posunuta, no vajicko sa uvolnitmusi, bez neho mozete len cakat na bociana.
Juj trosku mi je smiesno uz 🙂 Baby ved to sa uci v 7 triede na ZS. Aby sa vajko uvolnilo, musi prasknut folikul a musi sa uvolnit dozrete vajko = musi prebehnut ovulacia. Ak ovulacia neprebehne = neuvolni sa vajicko = spermia nema co oplodnit!!!! To uz je ale zase druha vec, ze ovulacia moze u kazdej zeny prebehnut inokedy. Jednej na 5 den cyklu, druhej na 15 den cyklu, dalsej na 30 den cyklu....Ale bez ovulacie to JEDNODUCHO NEJDE 😀 Takze pokial si nerobis ovulacne testy, alebo nemerias bazalnu teplotu, tak je najlepsie mat sex kazdy 2-3 den 😉 Spermosky si na vajko dokazu v tele zeny pockat aj niekolko dni 😉
Ahojte. aka by mala byt bazalna teplota najidealnejsia na otehotnenie? bo s priatelom sa iuz snazime skoro 2 roky a stale nic. a neviem aka by mala byt :D dakujem za skoru odpoved
Musim sa smiat. No nie na otazke, ale na odpovediach 😀 Niektore baby su fakt "odbornicky". 😀 😀 A teraz k otazke. Hlavne si sex uzivaj a nestresuj sa meranim teploty a robenim ovulacnych testov, vacsinou to k nicomu nevedie. Nemysli na to a uzivajte si. Ak ste obaja zdravi, tak to pride raz-dva. Drzim palce.
Míľa autorka podobných tém je tu mnoho a odpoviem podobne ako v nich
NESNAZIT SA treba si užívať spoločne chvíle a ono to príde ak nebude nejaký problém
Mne to tak fungovalo prvé sme chceli no nesnažili bolo na prvý sup
pri malom sme mali sex skoro kazdy den a hned som otehotnela v prvy mesiac......pri druhom sme mali iba par dni pred ovu a tiez som hned otehotnela ..drzim palce 😉
Ahoj
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
my sme sa milovali kazdy druhy den a po mesiaci som ostala tehotna