Ako chápať tento cyklus?

monika765
17. máj 2022

Ahojte, prosím, pomôžte mi pochopiť môj cyklus..nič nedáva zmysel, bolo by fajn aby ste mi vy, profíčky, pomohli 🙏

Užívam inofolic combi premium (PCOS), od 16 do 25 duphaston.

1 DC 🩸
2 DC 🩸🩸
3 DC 🩸🩸🩸
4 DC 🩸
5 DC ✅ všetko ok
6 DC 🩸červené špinenie
7 DC 💥začínajúce bolesti podbruška
8 DC 🩸hnedé špinenie
9 DC 💥bolesti podbruška / silné ovu testy, ale negatívne/
10DC 💥bolesť pravého vaječníka
11DC 💥bolesť podbruška
12DC kŕč ráno, pocit nafúknutia
13DC ✅ všetko ok
14DC 💥kŕče ako pri MS
15DC 💥kŕče ako pri MS / silnejúci ovu test
16DC 💥celodenné kŕče ako pri MS / silnejší ovu test / duphaston
17DC💥celodenné kŕče ako pri MS / silnejší ovu test / duphaston / krémový výtok / extrémna únava

Nechcem si v ziadnom prípade namyslat, že som tehotná, no môže byt, že som nezachytila vrchol LH 9DC? V tom prípade by som mala byť dnes 8DPO. Nemyslim si, že silnejú testy kvôli ovulácii, pretože som 17 DC ale už druhý deň užívam duphaston, ktorý teoreticky blokuje ovuláciu.

Ako by ste vysvetlili silnejúce ovu testy?

Ďakujem všetkým za názory

monika765
autor
17. máj 2022
babushkaem
17. máj 2022

A aké máš dlhé cykly? Lebo podľa mna ti iba chcela začať ovulacia na konci, ale keďže si si dala duphaston, tak si si Ju zastavila 🤷🏻‍♀️

monika765
autor
17. máj 2022

@babushkaem tretí mesiac užívam duphaston, predtým som prestala užívať HAK, takže tam nebola ani ovulacia, ani menštruácia, vyvolaná bola agolutinom. Z Duphastonu teraz chodí pravidelne 29-30.

monika765
autor
17. máj 2022

@babushkaem ten posledný test je spred hodiny aktuálny

fairyprincess
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
monika765
autor
17. máj 2022

@fairyprincess na to som sa nepýtala a nie je to vôbec podstatné, mám to tam zaznačené pre gynekológa ako aj cely tento papier 🙃

ninka99865
17. máj 2022

Podľa mňa sa ovu ešte len chystala ale tým že si si dala duphaston sa aj dochystala. A to že máš s duphastonom 29 dňové cykly je ti bez ovulacie vieš načo.. treba si odsledovať ovu BT/ testami a až tak dávať duphaston

monika765
autor
17. máj 2022

@ninka99865 ďakujem, áno, rozmýšľam nad meraním BT ☹️ Nasadil mi gyndoš duphaston takto lebo pri prvom dieťati som mala preukázanú progesteronovu nedostatočnosť, tam ovulacia vždy prebehla a duphastonom sa len cely cyklus skrátil, ovulacia bola skôr tým pádom a udržalo sa to, ale asi od budúceho cyklu budem merať…

sandrahi
17. máj 2022

@fairyprincess zavidis 🙂

sono2
17. máj 2022

@monika765 ja tiež myslím že ovu vôbec nebola.
Lepšie ako robiť tieto testy je merať dole teplotu.
Ja mam hormóny ok a na určenie ovu mi bolo treba štyri testy.
Pri teplote vidíš krásne ako hormóny pracujú .
Toto je o ničom.
Ovu si nemala

monika765
autor
17. máj 2022

@sono2 ďakujem za názor, tak ešte jeden hlas na meranie teploty, ďakujem 😁 musím s tým začať budúci cyklus určite ☹️ Škoda, že to takto vyzerá. Ale som rada aspoň za to, že mi gynekológ dal domácu úlohu, si to takto značiť, lepiť, aby som vedela na čom som.

babushkaem
17. máj 2022

Ak chceš otehotnieť tak nasad duohaston až 3 dni po potvrdenej ovulácii 👍🏼

sense
17. máj 2022

Vyzera to akoby si nasadila progesteron skoro. Ja ked som ho brala som zacala dva dni pi pozitivnom teste. Aj jed teda ja som ho mala na predlzenie lutealbej fazy

monika765
autor
17. máj 2022

@sense nikdy som sa nezaujímala že prečo a ako gyndoš rozhodne/nasadí hormóny, je to jeho vec a “vybojovali” sme spolu moju dcéru avšak ako to tu píšete, máte určite pravdu 😩 vraj nikdy nebol problém s ovuláciou a tým, že mi skráti cyklus, podporí chýbajúci progesteron, ovulacia sa rozbehne logicky skôr…samozrejme mi vysvetľoval, ze zopár cyklov to potrvá kým sa to nejak nastaví, hlavne je brat progesteron každý mesiac rovnaký deň. Ach. Ďakujem za názor 🙏

babushkaem
17. máj 2022

@monika765 mne povedala doktorka, že brat na 16dc, ale až po potvrdenej ovulácii. Keď si ho nasadiš neskôr, nič tým nestratis, akurat sa ti o pár dni posunie cyklus. A teda treba dávať pozor aj na to, ak by si ostala tehotná, tak treba pokračovať a nevysadzat! Držím palce 🥳

sense
17. máj 2022

@monika765 tak mňa to zaujímalo práve preto ze ovulaciu som mala, niekoľkokrát potvrdenú aj lekárom ale fáza po ovulácii bola krátka a práve Progesteron ju predlzil, a tým sa aaj cyklus predlzil, s tým ze ak by som otehotnela mam pokracovat

ivangeline
17. máj 2022

Ja mam ovu omnoho neskor. Takze este nemusela byt. A poradila by som ti kontaktovat poradkynu Creighton metody.

monika765
autor
17. máj 2022

@babushkaem ďakujem 🥰🥰🥰

monika765
autor
17. máj 2022

@ivangeline kuknem, ďakujem 🙏😊

tessa2299
17. máj 2022

@monika765 podla mna sa az moc kontrolujes 🤣 a je podla mna chore, si zapisovat kazde pichnutie, vytok, pocity.
Ja viem, ze chces babo, ale trosku uber. Maximalne robievaj ovu testy 🙂 psychika je velky carodej a cim viac budes robit toto, tak prave vtedy to nepojde.

monika765
autor
18. máj 2022

@tessa2299 ďakujem za názor ale myslíš si, že tento zdrap papiera je kvôli obrovskemu chtíču po dieťati hej? 😂 vyššie som spomínala, že papier je pre gynekológa - ako každý mesiac, bola som 4 roky od pôrodu na antikoncepcii, nikto vlastne nevie ako mi funguje cyklus po pôrode s mojimi diagnózami, takze nie je to môj výmysel, ale “domáca úloha” pre gynekológa na každomesačné kontroly. A tie pichnutia spolu s výtokom a pocitmi dávajú gynekológovi ešte väčší zmysel komplexne…napr. vedela si, že ak má niekto silné PMS, môže za to nižšia hladina progesteronu? A úprimne, radšej mať takéhoto gynekológa, ako takého, ktorému poviem napr. že mám horšie PMS ako MS, tak mi odvetí že som žena a je to normálne. Nie, nie je to normálne. Ja som psychicky vyrovnaná so všetkým, pretože už jedno moje dieťa je zazrak popri diagnózach a idem do druhého s tým, že mi 5 rokov hovoria, že sa dieťa vôbec nemusi ani podariť…

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre