Ahojte baby už 3ti mesiac sa snažíme a už som zúfalá.... Prvé sa podarilo doslova na "šupu" nič sme neriešili proste sme si povedali chceme bábo a o mesiac som bola tehotná....tento krát je to iné už 3ti mesiac nič ..čo robíme zle ako často sa snažíte? Alebo čo vám pomohlo keď to dlhšie nešlo? 🤨
Ked este iba 3ti mesiac a uz si zufala, tak co maju povedat pary, ktore sa snazia roky a nejde to? 😐
To ze prve sa podarilo hned, znamena len, ze ste mali viac stastia. Chce to trochu trpezlivosti, menej to siliť a uvolnit sa.
@larinka552 ja si neviem ani predstaviť snažiť sa o dieťa roky. Obdivujem tie páry vážne ich obdivujem❤️ a držím každému jednému palce. Ale to neznamená že niesom nemôžem sklamaná každý mesiac keď mi príde menzes ...
@larinka552 a prosím ťa držím im palce ale neriešim iné páry ale svoj problém a pýtam sa na skúsenosti ak žiadne nemáš prosím nechaj priestor na komentovanie tým ktoré k tomu majú čo povedať. Diky.
Ok
@1mimka18 podla mna sa treba dnazit kazdy druhy-treti den. My sme takto otehotneli 3x za 1,5 roka. Raz po 6 mesiacoch, raz po 3 a potom po 5. Nidky sme to zial nedotiahli do uplneho konca... Ale mezufaj 3 mesiace nie su vela. Ked sa vam prve postastilo rychlo myslim si ze druhe na seba nenecha dlho cakat a do polroka sa zadari
Ked ti poviem, ze 3deti mame z 1 sexu za mesiac, tak mi uveris? To viem na 100%. Nieze by sme nechceli viac, ale v ten cas to inak neslo. My sme boli tak nastaveni, ze ked sa podari, tak ok, nic som nesledovala. Ja som ani necakala, ze sa podari a vzdy som si skor myslela, ze mi ms blbne kvoli stresu, alebo chorobe, dieta ma ani nenapadlo. Skuste skor tak, ze ked sa podari, tak bude dobre, a nie silou mocou pocitat, neuzivat si. Drzim palce 🍀
@1mimka18 mozno ked ti tu baby napisu svoje skusenosti, ako aa snazili roky tak budes menej zufala po 3 mesiacoch, lebo si uvedomis, ze riesis nezmysly. 3 mesiace je extremne kratka doba. Nehovoriac o tom ze uz 1 dieta mas.
My 11 rokov, asi 8x IVF, cca 10 000eur, 3 potraty, tesne pred 40tkou, bez ziadneho dietata predtym, takze stres o to vacsi.
A teraz si to porovnaj, ze naozaj nemas ziadny dovod stresovat.
Nam to trvalo rok 🙃 ale nebrali sme to nejako tragicky , sli sme do toho podari /nepodari, nebudeme sa stresovat. Potom som mesiac pila alchemilku na bolavu ms, a sup, podarilo sa, ale ci to pripisat alchemilke neviem 😅😅
My 3-5x tyzdenne, nejak som nesledovala ovulaciu, nechcela som sa dostat to toho, ze je stres, ze treba sex. Po roku a pol snazenia, som uz zacala sledovat, dalsi rok aj tak nic. Otehotnela som nakoniec na trojdnovej dovce bez maleho 🙂 tam sme mali sex vecer a na druhy den rano a vecer uz mi bolo vselijako a na druhotrimestralnom screeningu nam doktor oznacil ten den ako den oplodnenia :D my tiez prve hned, druhe takto, asi treba ist bez maleho niekam, nam stacilo 36 hodin nebyt rodcimi a byt len my dvaja :D
@1mimka18
tak prvé nám trvalo 1,5 roka. Nikdy som nič nepocitala, slahlo by ma. Ja som mala pri... nu nadriadenu. Počas takmer 2 rokov sa tam koli nej vystriedalo xy kolegýň. Vedenie o tom vedelo a vraj to riešia, ehmmm.
Dali výpoveď počas pnky. Bolo to naj rozhodnutie. Prestala som myslieť na dieta a začala robiť kurz na vychovavatelku do škôlky. Tesila som sa následne velmi na tu prácu. Dokonca počas kurzu ma vzali na august do letnej škôlky. Bolo to super. Tak som plánovala budúcnosť práce v skolke a skutočne svoju pozornosť zamerala na iné.
Muž dal chvíľu po mne vypoved tiez, veľa stresov, nezodpovednosť kolegovia atd.
Obaja sme boli v pohode zrazu a 1 mesiac po mojej a 2 po muzovej výpovedi som otehotnela. Uplne kludovy režim a hlavne nelipnutie na tehotenstve.
Chceli sme rýchlo aj druhé aaale - u MBA bolo vtedy kojenie ako antikoncepcia 😁 Akonáhle som kojila už len obed a večer, otehotnela som, no potratila. A o 2 mesiace neskôr otehotnela znova s hapyandom. A teda vtedy, keď som si povedala z určitých dôvodov, druhé teda nebude! No a pozri, klapalo.
Ono sa bmvzdy zadari, keď sa na na to nesustredujes alebo je doma nejaký priekak 😁 Teda keď tehotenstvo nue je zrovna zelane.
Orešany rátať, Vidis aký máš hlien, keď tak sleduj ten. Neviem koľko máš rokov, ja so prvé rodila v 36 - gynekológ mi povedal, ze som getiatricka prvorodicka a mam šancu 20% ze otehotniem 😂 Normalne ma naštval.
Ahoj, my sme tiez mali prveho hned a druhy trval 5 mesiacov. Zufala som nebola ani ovulacne testy som nerobila. My sme boli ok aj s 1. Paradoxne, ked som zacala hladat skolku, ze pojdem do prace, ked bude mat starsi 2 roky, tak som otehotnela. Mam tu spravu v petrzalskej skupine z 13.1.2014 a na Valentina mi vysiel test pozitivny. 😇 Ja mavam niekedy klasicky cyklus a niekedy dlhe cykly, kludne aj 40 dni, takze my sme hned po MS len tak vlazne a potom po 14. dni DC kazdy druhy den az do MS. Maly sa podaril na 26. alebo 28. DC, test na 35. den negativny, na 39. DC pozitivny v noci, lebo som uz nevedela vydrzat do rana.. Mala som aj take pichanie v maternici pred pozitivnym testom ako pri starsom.
Neviem, ci pomohlo, dolezite je sa snazit, ale zase nesilit, aby to bola povinnost. Alias muz to volal "galeje, zase plodit treba" 🤣 a pre mna najkrajsie mesiace, lebo mne vyhovuje kazdy den aj kludne. Ako vravi, maly sa podoba, lebo sa viac na nom narobil. Starsi ja skor do nasej rodiny, s muza ma minimum.
@majka99999 haha áno môj muž sa tiež smeje večer že ešte detičky treba robiť 😀 takze viem o čom píšes. Len je to už sklamanie na pár krát vždy mám nádej a nejak padne vždy .. a to sa snažíme hocikedy aj ovu testy robím
@joannita to čo sa stalo tebe mi je ľúto. Ale to ti nedáva právo vravieť čo sú nezmysli a čo dôležité veci. A to že máme dieťa nám nedáva právo chcieť druhé? Byt smutný keď to nejde? Nepríde ti to sebecké? Áno vysnívali sme si veľkú rodinu a veľmi túžime po ďalšom bábätku a ani veľa ľudí nemá žiadne veľa ľudí má zle osudy ale to nám neberie právo túžiť po dieťatku a byť sklamaný zo zlyhania však? Tak važ slová a radšej sa zdrž ďalšieho komentára
My sa snažíme cca polroka, zatiaľ bez úspechu. Tiež začínam byt mierne demotivovana. Každomesačne sklamanie, každomesačne negatívne testy… ale čo narobím, človek si myslel že to pôjde hop šup ale ono to tak asi nie je. Verím že sa nám čoskoro podarí 👏😏
@1mimka18 okrem iného vplýva na to aj vek. Mladší než pri prvom už nebudete, takže je pravdepodobné že to pôjde pomalšie
@1mimka18 ale ty si vibec nepochopila co pisem. Chciet druhe dieta je prirodzene. Nezmysel je to, ze stresujes po 3 mesiacoch, to mi pride absurdne. Keby po roku, tak poviem ok dajme tomu, ale ani to este nieje ziadna tragedia. Ale po 3 mesiacoch sa stresujes uplne ale ze uplne zbytocne.
@lenkakravcova tak ja nemám ani 30. Nebudem síce mladšia ale mám stále len 28
Ja rozumiem tvojmu sklamaniu. Pri prvej dcére nám to trvalo cca 6mesiacov, tiež som už po troch bola sklamaná, myslela som že to bude raz dva, keďže sme zvolili techniku sex každý druhý tretí deň, nič sa mi nechcelo sledovať, počítať...a to som ešte nevedela, čo nás čaká pri druhom, trvalo nám skoro tri roky, kým sme počali, nervy sme už mali v prdeli, už to celé zle vplývalo na vzťah, povedala som si dosť, zamerala som sa nato,že si pôjdem "budovať kariéru"...a v tom sa podarilo..
Možno by si sa mala sústrediť na niečo iné, aby to nebola top priorita... Ešte perlička nakoniec: po tomto dlhom snažení sme si mysleli, že deti mať nemôžeme resp obtiažne...tak sme si nedávali pozor, a nás najmenší poklad sa podaril z jediného sexu 🤣
Tiež sa prvé podarilo hneď a druhé po polroku. Tiež som začala uvažovať, či je všetko ok a chcela som to hneď, hneď a hneď. Napíšem ti, čo sa ti možno nebude páčiť - otehotnela som akurát vtedy, keď sme zvolnili - neriešila som, nesnažila som sa, nechala som to tak. Ten mesiac kvôli povinnostiam a odcestovaniu som bola s manželom tak 2 razy - a aj to som si myslela, že mimo plodných dní. Keď to má prísť, príde, zatiaľ odporúčam sa zamerať na niečo iné.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@1mimka18 no ked sulozis kazdy den, alebo aspon obden, sancu prirodzene viac zvysis, ako ked zasuniete iba pocas vypocitanej ovulacie, alebo hlienu 😉