Ahojte viem asi je to blba otazka a vopred sa ospravedlnujem..je mi blbe sa to vobec pytat ale neda mi to...s manzelom sa snazime o babatko.
Ide o to ze sa mi zda ze na to nemame casto chut...mozno je to aj vekom mame po tridsiatke alebo povinnostami neviem...raz som ja unavena potom on do toho mavam casto zapaly mocovych tak to len tomu pridava ...no celkovo mam pocit ze nejak nas pohlavny zivot je trochu biedny..nemyslim ze sme taky stary no predstavovala som si to trochu inak :/ v com moze byt problem?
Romiada pekne si to povedala 🙂 Ja osobne som toho názoru že z kvality života vyplýva aj ten sexuálny, snažím sa priateľovi byť oporou, byť pozitívna, neriešim pi**** atď. Taktiež v profesijnom živote sa nám obom darí a máme takú prácu že obaja si môžeme brať jeden deň v týždni homeoffice ( čo je pre nás vlastne troj dňový víkend). Keď som bola v bývalej práci a priateľ mal toho oveľa viac a len začínal, obaja sme boli v strese, minimum voľna a peňazí... Nešlo to. Mne sa vôbec nechcelo i keď sex zbožňujem, jemu sa často nepostavil... Teraz keď sme si to dali do poriadku, tak v pohode každý večer fungujeme a cez naše trojdňové víkendy v pohode viackrát. Takže v tomto ti len držim palce nech si dáš všetko dokopy a potom príde aj chuť do sexu 🙂
A myslím že zápaly močových ciest môžu byť z oslabenej imunity začo zase môže ten stres.
zápal močových ciest býva vraj aj potom ako sa nevycikáš po pohlavnom styku
https://primar.sme.sk/c/4117015/infekcia-zapal-...
na otázku si si odpovedala sama. To, čo vy nazývate sex, nie je to o milovaní, vášni.. je to iba o pokuse ako mať bábätko, čo je taktiež krásne, ale už len ako samozrejmosť, preto tá nechuť. Na milovanie by sa mal každý pozerať s láskou, preciťovať to vzrušenie.
Častý zápal močových ciest by som riešila s lekárom, alebo doplnila vitamínmi s brusnicami. Aki prevenciu by som si občas spravila urologický čaj. A samozrejme chrániť sa pred chladom, nebehať bosá, schovávať si kríže. Možno pôvodca zápalu je niekde inde, ja si dávam aj probiotikum do pošvy beliema skús to. Ja tiež takto trpím zápalmi.
Na druhom mieste, by som si sadla k stolu a porozprávala sa o tom, ako zlepšiť tú situáciu, aby milovanie nebolo len o túžbe o bábätko, ale i o spríjemnení života, dňa ...
Lebo po príchode dieťaťa, nie je už toľko času, ak teda nebudeš mať babatko, čo ti prespí noc i deň.
Pekný deň a držím palce,aby sa bábo podarilo, ale aj, aby sex nebol len o snažení ale aj o vášni.
Poznam aj ja viacero takych bab co plakali ze nevedia otehotniet a potom sme pri debate zistilu ze maju sex raz za dva tyzdne a aj menej. Tak to potom tazko. Moja babka dva roky nemohla otehotniet lebo dedo chodil na tyzdnovky a proste netrefili ten spravny den. Ja si plodne dni sledujem a otehotnela som na prvy sup trikrat, ale aj tak e mali sex kazdy den ked sme chceli babo. A tiez mame po 30 a moj muz po 40 a ziadne povinnosti mi neboli prednejsie.
Baby ,mešká mi menzes 1den ,chodím stále curat a bolia ma kríze , páli zaha čo pred tým som nemala ,môže to bit tehu?
Test som skúšala dnes no nie z ranného moču a bol nega.neni skoro?
Raz som videla rozhovor s jedným známym gynekológom, v ktorom radil, že pre počatie sa odporúča milovanie každý druhý deň.
Niečím si to skúste obvzlášniť aby vás to začalo zase baviť, aby ste sa na to tešili a nie si to len odbili ako povinnosť, kvôli dieťaťu
Mňa sex tiež prestal baviť, keď sme sa snažili- lebo to bola taká povinnosť a potom to nebol adrenalín🙂
Presne ako to tu baby písali, ozvláštnite si to, vyvezte sa niekde po prírody autom a skúste to tam 🙂 Proste vypadnite zo stereotypu..
Ja mám takisto problémy s mechúrom- po styku sa VŽDY vycikaj, aby si dostala preć baktérie, ktoré sa Ti dostali do močovej trubice.
Majte sex, keď máte chuť. Pred ovuláciou je dobré tak každý druhý - tretí deň.
ale radšej to berte spontánne, lebo to počítanie Vás stresuje takisto...
nejako mi nejde dokopy ten názov témy s tým čo si písala. ako často je úplne na vás, keď máte chuť a pokiaľ tá chuť nie je tak si ju treba spraviť. nie len sucho mať sex len preto, že musíte, to je asi to najhoršie
@danielkadandy povedala by som, že je to všetko tak dokopy. možno by bolo na mieste si zaplatiť nejaký pobyt aspoň na nejaký víkend a možno aj predĺžený aby ste si oddýchli a aby ste si užívali jeden druhého. možno to vám pomôže na splodenie potomka
@ujaju prave to je ten problem, ze ked sa snazime silou mocou o dieta tak zabudame na to krasne, na to ake to milovanie vie byt pekne, vasnive, neuzivame si to ako blizko sme s drahym a to je dost velka chyba. treba si to milovanie uzit nerobit to len preto, ze sa snazia o dietatko. su rozne moznosti ako si navodit atmosferu ako si aj ty napisala, ze spravit si chut. dat si spolocny kupel. veceru. kino. 🙂
Ja neviem prečo ale prechádza určitým obdobím kde nemám vôbec na to chuť možno je to že som často unavená ale možno že mávam potom problémy (mykozu) alebo ja neviem sme spolu už 8 rokov a mrzí ma to voči priatelovy no jednoducho sa mi do toho nechce 😥
@williamska1
@ujaju hej v podstate je to tak vsetko dokopy myslene..zaujimalo ma ze ako casto je normalne mat pohlavny styk..lebo sa mi zdalo ze ho mame malo a ci je vobec mozne takto otehotniet..ani ovulaciu si neviem presne odsledovat zas nechcem sklznut ani do velkeho pozorovania sa aby ma to viac nestresovalo radsej to nechat prirodzene...ale ked nam sa do toho casto nechce..manzel robi na smeny aj ja...niekedy mam chut ale nieje doma ..ked napr.je doma som unavena bud ja alebo on..no ked to mam zhrnut mozno raz v tyzdni mame ked je lepsi tyzden mozno trikrat...no neviem..mozno by som mala sportovat aby som mala viac energie alebo ja neviem
Mne doktor povedal ze by mal sex byt tak 2-3 krat do tyzdna. Povedal ze mozno je dobre nesledovat tie plodne dni a nemerat bazalku atd kedze to vela krat sposobuje zbytocny stres:( Spermia vydrzi v tele aj 5 dni hlavne ak je plodny hlien...
Pokial mate sex zriedkavo tak bohuzial treba sledovat plodne dni. Takze meriat poctivo bazalku a testovat sa ovulacnymi testami....
@meredith83 Ja som si nic nemerala len som vedela kedy mam plodne dni ale to treba mat pravidelny cyklus.😉
@evittam no vidis a ja nenam pravidelny cyklus aj tak presne viem kedy mam plodne dni. Ak sa vam podarilo trafit ten den aj ked ste mali takto sex je fajn, ale ked sa niekto ozaj o dieta snazi tak mat sex raz za dva mesiace je asi blud. Samozrejme ak nejde o nejake zdravotne komplikacie, ale mi tu piseme o dvoch zdravych ludoch.
@pininka No ved ano ale ja pisem o tom,ze sa to da a nie proste to riešiť ako tu citam stále dookola na MK-furt ako zajace a nic z toho (pardon za prirovnanie)....To je k čomu dobre? My sme obaja zdraví co sa tohto tyka, tam islo o iný zdravotný problém-nedalo sa moc fyzicky "blbnut"😁😉. My sme plánovali len sme necakali,ze to vyjde tak skoro a na prvy a jediny sup.
@danielkadandy otehotnieť môžeš aj keď máš sex 1xza život. Ak častejšie nemáte chuť, tak majte 1xza týždeň.
@evittam No ja mam PCOS ale ovulujem len nie vzdy vzdy v ten isty den v mesiaci tak ja si to meriam aby som tu ovulku potvrdila.. Ale tento mesiac som sa rozhodla zacat neskor ako obvykle... Je to lepsie pre moju pohodu...
@evittam to ako by som citala o nas 😉 my tiez tak sex asi raz dvakrat za mesiac (ja som mala narocne obdobie v praci,domov som chodila jak zlomena puška,nie ze by mi sex nevonal). Takze nas sex sa od unavy zredukoval len na "prevadzku cez plodne dni" (kedze som druhe chcela tak som sa dokopala, sledovala sa cez ovu testy) a krpca sme zarobili za 4-5mesiacov. Tak odvtedy si robim srandu ze maly vysiel na 5ty vrz 🤣 My sme v tom case mali sexu za 5mes.asi tolko ako ine pary za 2 tyzdne a maly tu beha s nami krasne zarobeny 😂 moj muz tvrdi ze na pekne, sikovne dieta si treba nazbierat kvalitnu municiu 🤣 Ale vyhukany bol riadne z toho ked som ostala teh.lebo necakal ze v nasom veku to pojde tak šup šup (ja 36,on 42)
@romiada super blahozelam 🙂 a to prve sa vam podarilo takto?
@danielkadandy to prve sa zadarilo cez menzes, necakane,neplanovane . Presne ako to tu niekto spominal ,1priebojna spermia ktora si pockala asi 4 dni na svoj osud a teraz beha po svete v podobe krasnej uz teraz 11rocnej kočky😂. Mavam dlhe kramy (10dni), dceru sme zarobili 9ty den cyklu, ovulaciu mavam 13ty den. Odvtedy si robim srandu ze mojmu muzovi len padnu trenky a som tehotna 😉
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@danielkadandy myslím že si si odpoveď napísala v poslednej vete t.j. predstavy sú iné ako realita. Áno je to presne ako si napísala: vekom, únavou, zápalmi, možno pocitom že sa snažíme o sex len kvôli bábätku. Nevravím, že sa s tým treba zmieriť. Otvorený rozhovor (o túžbach a pocitoch, o tom že Ti je z toho smutno ako to teraz je) s manželom by mohol byť dobrým indikátorom toho, ako to zvládnete keď to bábo ešte len naozaj príde. Lebo tam sa všetko to hore menované zväčša ešte násobí.