Ahojte snažilky a šťastné maminy. Mám takú otázku. Pri poslednej gyn. prehliadke sa ma lekár pýtal, ako pokračujeme s plodením drobčeka. Vysvetlila som mu, ako na tom sme, že už cez rok sa snažíme a stále sa nám nedarí. Povedal mi, že ak sa nám to nepodarí, po novom roku mám prísť a porobí mi vyšetrenia. A moja otázka je: Aké vyšetrenia robili lekári Vám? Alebo máte tip na nejaké dôležité vyšetrenie, vďaka ktorému ste sa posunuli vpred so snažením? Dajte vedieť. Ďakujem... 🙂
@sono2 dakujem za odpoved. No a ako to v car prebiehalo? Kolko penazi si mame pripravit na vstupne vysetrenia? Ako dlho trva cely ten proces? 🙂
@vierocka888 čo ja viem, ja som to na Sk neabsolvovala, viem, že v princípe, platí vyšetrenia poisťovňa ako spermiogram, krv. Máš vôbec ovulaciu? Meria si bazalnu teplotu? Keď toto bude ok, vyšetrenie vajcovodov je myslím 140 cca.hycosy, pozri si to V cenníkoch. Potom, nejaké imunologicke vyšetrenia tiež preplaca poisťovňa, máš tam nejaký doplatok.
V každom prípade, skús si jeden cyklus merať teplotu a tvoj dr ti moze urobiť hormonálny profil, ak toto bude ok, aj spermiogram a budeš ovulovat, máš dostatok progesteronu, čiže dostatočnú lutali fázu A nezvyknes spinit jedine totálne spoľahlivé je laparoskopia. Tam ti pozrú všetko, je to také radikálne ale za týždeň si V pohode, pozrú vajcovody, orgány, proste všetko. A budes to mat zadarmo. Máš pravidelnú ms?
@sono2 MS mam ako hodinky, na den presne. Aj ovulujem, spermiogram mal manzel v poriadku. Nezvyknem spinit, ani nic. Som taka zmetena z toho. Som myslela ze zaklad je pravidelny cyklus a prd.... budem sa musiet donutit do toho merania lebo je to divne....
@vierocka888 no, tak to pravdepodobne bude hormonalny profil v poriadku. Odporúčala by som pozrieť tie vajcovody. Urobia to v každom car len by si mala mať výtery Ok, až ti niečo nezanesu do maternice. Čiže chlamydie, ureoplazmy, mykoplazmy, baktérie a ešte sa zvykne dať pred vyšetrením kúra na vkladanie a potom to robia po ms. Ja som bola tiež zúfalá a práve tam sa našla chyba, nikdy som si nemyslela, že môžem mať takýto problém. No a ak aj toto bude Ok odporúčam len tu kompletnú imunológiu a na problém sa príde. Ono ešte manžel môže mať napriek dobrému spg zlú morfologiu spermií alebo protilátky. To sa dá zistiť tiež.
@sono2 ano, hotmonalny profil bol ok, tak skusim riesit tie vajcovody aaa manzela. Dakujem za rady, aspon viem na co sa pripravit 🙂
@vierocka888 ja som na toto všetko musela prísť sama😕
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Asi by som neváhala a šla do car, tam to zoberú komplexne. Hormóny, priechodnost vajcovodov, poriadny spermiogram, imunológiu, hematológiu.
Ja som sa posunula až pri vyšetrení vajcovodov dovtedy som to mala podľa doktora v hlave.