Aké vitamíny vám pomohli pred otehotnením?

askim000
5. sep 2019

Cafte. Otazka priama. Vitaminy pred planovanym pocatim. Co vam ,,pomohlo,,?

kataka10
5. sep 2019

@askim000 Mne pomohol inozitol a kyselina listova. Je to obsiahnute v Inofolicu, ale ja som objednavala cisty inozitol z netu. Vyjde to lacnejsie.

evkamotka
5. sep 2019

Para orechy, jedol manzel. Maju velmi vysoky obsah selenu, ktory zlepsuje kvalitu spermii. A z orechov sa vstrebava lepsie nez z umeleho selenu. Podarilo sa nam na 1x. Prve dieta bez para na 7x

lucia851
5. sep 2019

Mne gynekolog odporucil Ladeevita vitaminy je tam vsetko

askim000
autor
5. sep 2019

@kataka10 Ako dlho ste uzivala?

kataka10
5. sep 2019

@askim000 2 roky som uzivala. Teraz som tehotna, takze som inozitol vysadila, ale kys. listovu uzivam nadalej.

askim000
autor
5. sep 2019

@kataka10 no 2 roky je pomerne dost Dlha doba, co by som ani k vitaminom neprisudila, ze ste otehotneli vdaka nim.

siska53
5. sep 2019

@askim000 nic..my sme nic specialne okrem.sexu nerobili. Ani sme nestihli
Pri druhom som sice zacala dva mesisce predtym, nez sme pocali, uzivat vitaminy pre budúce mamicky, ale myslim, ze aj bez toho by sme pocali.

evittam
5. sep 2019

@askim000 Ziadne umele vitaminy ti nezaručia ze otehotnies. Nakolko telo nevie spracovať umele vitaminy a väčšinu vylúči z tela von ako odpad. Zdrava, vyvážená strava a zivotny styl. Nikdy som nebrala žiadne umele vitaminy mam dve zdrave deti. Prvé skoro na prvy sup, druhé na prvy sup.
Pokial mas problémy s otehotnením treba riesit u gynekológa a spermiogram u muža. A po výsledkoch riešiť moznu liecbu.

kataka10
5. sep 2019

@askim000 Ja som mala medzi tym 2 spontanne potraty, takze preto 2 roky. Nakolko mi bolo diagnostikovane PCOS a mala som nepravidelny cyklus, inozitol mi pomohol upravit cyklus a aj ovulacia bola o dost intenzivnejsia.

bambina1
5. sep 2019

Dobrý večer mne pomohol na otehotnenie kyselina listova tablety ..

sandrahi
17. sep 2019

@evittam zarucit nezarucia, to je pravda, ale tak uskodit nemozu a pomoct vedia v niektorych pripadoch, viem o tom aj ja sama svoje 🙂
lebo casto v mnohych pripadoch je problem prave to ako zijeme, aky mame zivotny styl, ze nemame dost vitaminov a podobne 🙂

evittam
17. sep 2019

@sandrahi Nevidím dovod sa ako zdrava zena pchat niecim co vycuram.😉

sandrahi
17. sep 2019

@evittam rozumiem tomu, co pises, ale ja na vitaminy nedam dopustit kedze mne pomohli, vylucis to, co telo neprijme, co je navyse a podobne, ale to co potrebuje to si vezme 🙂
moj problem bol to, ze som mala problem s pestrou stravou, aby som tie vitaminy do seba dostala takouto formou :-/

evittam
17. sep 2019

@sandrahi Tak ved ako som uz napísala-zdrava žena ak nema problém s pestrou a vyváženou stravou nema prečo brat umelé doplnky. A to plati aj pre deti ci muzov.

peta2202
18. sep 2019

@bambina1 kyselina listova je moc fajn. Len problem moze byt, ak telo ma problem s jej vstrebanim. Tak tiez je dobre sa zamerat, ze v akej podobe aj tu kyselinu budeme uzivat 🙂
Ale jasne, ze aj ine vitaminy su podstatne! 🙂

askim000
autor
21. sep 2019

@bambina1 kolko pred otehotnenim ste to brali?

bambina1
21. sep 2019

@askim000 tak cca 2.mesiace pred aj skôr nepamatam si to presne

sandrahi
22. sep 2019

@askim000 kedze nevies kedy otehotnies tak je najlepsie zacat vitaminy a aj kyselinu listovu uzivat uz na zaciatku, pri snazeni sa o drobceka 🙂

peta2202
25. sep 2019

@bambina1 to kedy podla mna neni uplne potrebne riesit. Ked vie, ze sa snazia, ze uz by chceli babatko, tak vtedy je ten spravny cas zacat nieco taketo brat. Ja som v tom case, ked sme sa snazili zacala uzivat Femibion, lebo ten obsahuje vsetko, co telo potrebuje a co nasledne bude potrebovat aj dieta, ked v brusku zacne rast 🙂

bambina1
25. sep 2019

@peta2202 ano ani famibion nie je zly ja nevravim ze nie ale aj kyselina listova je fajn plus strava v strave su vitaminy ,vyziva ano vtedy treba začať užívať kyselinu listovu ked su pripraveny a chcú bábätko

sandrahi
30. sep 2019

@bambina1 strava je podstatna, len ked mame problem niektore, ze sme priebercive, ze nezjeme vsetko, tak tam je potom problem s tymi vitaminmi aby sme ich nejako dostali zo stravy 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre