Aké máte skúsenosti s metódami prirodzeného otehotnenia?

ketrin225
23. mar 2022

Ahojte, chcela by som sa spýtať, aké máte skúsenosti s metódami prirodzeného otehotnenia ( napríklad sledovanie cyklu symptotermálnou metódou, cvičenie Mojžíšovej metódy, výživové doplnky,..) aj keď sa vám už dlhšie nedarí? O IVF nemám totiž záujem.
Samozrejme to treba podporiť vyšetreniami, no my na základe vyšetrení nemáme takmer žiaden problém. Moja doktorka neurobí nič iné len že ma pošle do IVF centra a ja o to nemám záujem. Dokonca mi odmietla urobiť hormonálny profil lebo jeden mi už v centre robili,no nebol kompletný a bol robený v strede cyklu.
Spojila som sa preto s Centrom nádeje a pomocí v Brne, ktoré mi pomáha s týmito prirodzenými cestami. Máte podobné skúsenosti s nepochopením u lekárov? Že keď nechcete otehotnieť v rámci IVF centra, nemajú pre vás riešenie a vôbec žiadne pochopenie? Našli ste spôsob, cestu, lepšieho lekára? Som žiaľ veľmi sklamaná..

ninka99865
23. mar 2022

@ketrin225 ahoj, ja ti poviem len toľko, že keď to môj lekár nechcel riešiť našla som si iného.. a ten to rieši. A to nie len gynekológa ale aj endokrinológičku.. takze skús pouvažovať nad zmenou, ja som gyn menila 2 x a teraz už viem že by som prešla aj cele mesto ak by boli treba. 🍀

stastna17
23. mar 2022

ano mam skusenost, sice som neodmietala ivf ale chceli sme najskor skusit cestou normalnou. Ja som mala mala problem, ze som nemala ovulaciu kazdy mesiac. Lekar na to dosiel, ze mi navrhol ze bude mi robit mesiac kazdy druhy den od 10teho dna v mesiaci az do ovulacie folikulometriu. Takze sme dosli na to , ze ovulaciu nemam neuvolnuju sa mi vajicka v tom je problem . Dal mi lieky na uvolnenie vajicok, a na druhy cyklus som cakala dvojicky. do vtedy sme sa rok a pol snazili neuspesne. Lekar sa velmi do toho angazoval. Ale problem bol u mna jasny. Mam kamosku , ktora bola s muzom od 20tky a do 40tky sa snazili aj skrz to brno co pises, kedze su silno veriaci nechceli ivf, boli obaja zdravi len oni dvaja by prirodzene dieta nepocali, ich vajicko a spermia boli nejak proti sebe a nevedeli by sa spojit. po 20tich rokoch isli na ivf a uz ma ich syn 7 rokov.

opi14
23. mar 2022

Ahoj, tiež nie som nadšená, že ideme na IVF. Veľmi som si priala aby sme sa tam nedostali, aby sme to nemuseli takto riešit. Ale skúšame už niekoľko rokov, z toho som unavená a nešťastná. Skúšali sme asi všetko. Ja viem, že ani IVF nezaručuje výsledok. Ale momentálne to vidím ako ďalšiu možnosť, ktorá nám môže pomôcť konečne uvidieť dve čiarky na teste a dočkať sa vytúženého bábätka.

nevenka
23. mar 2022

@ketrin225 skus sa skontaktovat s tymto lekarom...https://lekar.sk/lekar/mudr-ivan-wallenfels
Je to krestansky gynekolog a do IVF Ta tlacit nebude, zeny si ho chvalia. Ja som bola u neho raz, ale kvoli inemu problemu. Prijemny clovek.

ketrin225
autor
23. mar 2022

@stastna17 Ahoj, tak to je super že sa lekár tak angažoval, možno práve taká “maličkosť” od lekára stačí na to, aby sa problém vyriešil. Som rada, že tebe to pomohlo a ja som skor naklonená adopcii ak by to nešlo, len najprv by som rada skúsila dostupné možnosti 🙂

ketrin225
autor
23. mar 2022

@nevenka ahoj, o ňom viem, len sa k nemu dlho čaká a má plno. Ale veľmi o ňom uvažujem, aspoň na konzultáciu by som sa u neho objednala 🙂 ďakujem

ketrin225
autor
23. mar 2022

@opi14 ahoj, dúfam, že ti to vyjde, za to čo tam žena musí podstúpiť si každá zaslúži mať dieťa 🙂 ja skor vidím možnosť adopcie ako konečné riešenie, len zatiaľ skúsiť čo sa ešte dá

blaazi
23. mar 2022

@ketrin225 osobnú skúsenosť nemám, ak by som si mohla vybrať skúsila by som CrMS a NaProTECHNOLOGY®

dosahuje úspešnosť v liečbe neplodnosti až do 80% - výrazne viac, než je úspešnosť IVF,
môže byť úspešná i v liečbe neplodnosti u párov, ktoré absolvovali IVF,
má 40-50% mieru úspešnosti pri liečbe neplodnosti žien, ktoré majú viac ako 35 rokov,
len výnimočne vedie k viacpočetným tehotenstvám na rozdiel od IVF,
v tehotenstve znižuje pravdepodobnosť predčasného pôrodu a iných tehotenských komplikácií,
S NaPRO technológiou má žena možnosť po prvý krát sledovať, udržiavať a hodnotiť svoje zdravie.
je vedecká metóda, zhrnutá v 1 200-stranovej publikácii The Medical & Surgical Practice of NaPro-TECHNOLOGY.
To zahŕňa stavy ako:
neplodnosť
spontánny potrat
udržiavanie tehotenstva
nepravidelné cykly
hormonálne problémy
PMS
cysty na vaječníkoch
nezvyčajné krvácanie
následky stresu
Ak máte záujem naučiť sa používať CrMS, môžete využiť služby vyškolenej lektorky:

Mária Kuťková, FCP
Púchov
ria@vawav.com
0905 752834

yoxinka
23. mar 2022

@ketrin225
Kamoška nemohla otehotnieť 8 rokov, ale oni neriešili nič, brali to tak, ako to bolo. Ona veľmi deti chcela, ale nejako sa zmierila, žed keď nebudú, tak nebudú. Po 8rokoch spontánne otehotnela. Dnes majú 3 deti a hovorila, že keby si to môžu dovoliť, chceli by ďalšie. Neviem odkiaľ si, ale v BA bo Fyzioklinik sa venujú aj fyzioterapii v gynekológii a viem, že tam riešili ženy, ktoré nevedeli otehotnieť bez nejakých zjavných medicínskych príčin.

terry658
23. mar 2022

@ketrin225 existuje aj kniha Plodnosť, cykly a výživa kupovala som ju cez LPP liga par páru a v nrj sa píšu vitamíny, ktoré pomáhajú pri otehotneni.

janetinka27
23. mar 2022

ja chodim do popradu, mudr. polomska, je to naprotechnology. ja mam aj ine zdravotne problemy, plus dost zavazne gyn problemy. spolupracuje s lektorkami z naprotechnology, ktore vysvetlia celu metodu a sleduju pacientky, presne im nacasuju liecbu, odsleduju ovulaciu - prve mesiace je to sledovanie hlienu potvrdene krvnymi odbermi. predtym som chodila do centra, ale nechceli sme ivf a tam mi sice porobili krvne testy, ale cyklus ich vobec nezaujimal, praskli mi hocikedy vyvolavacku, aby zacali novy cyklus, aby som mohla brat clostylbegyt atd., co bolo otrasne. o mojom cykle nechceli absolutne nic pocut, skor ich to vyrusovalo.
v naprotechnology prave naopak, sleduje sa do detailov prirodzeny cyklus, zaznamenavaju sa vsetky prejavy a lektorka hocikedy zavola, vyhodnoti tabulku, poradi, povie, kedy ist na krv, kedy zacat uzivat progesteron, kedy co pichnut. konecne mam normalny cyklus.

heln
23. mar 2022

@ketrin225 ahoj, ja som prve potratila, potom sa mi nedarilo otehotniet, bola som na laparoskopii kde diagnostikovali endometriozu, potom nasledovala 6 mesacna liecba (pseudomenopauza) a hned po prvej menstruacii po liecbe som otehotnela. potom dalsich 9 rokov nic, ale nesnazila som sa, brala som to tak bud bude alebo nebude, a ked som uz mala 40, tak som si povedala, ok druhe dieta nebude, poplakala som si a zmierila sa s tym ze nebude a zrazu som otehotnela. teraz odstupom casu som si uvedomila, ale netvrdim, ze je to tym, ze som uzivala asi pol roka pred otehotnenim indol3, lebo ma dost bolievali prsia a mala som aj cysty, cysty zmizli, prsia prestali boliet, mozno sa mi upravili hormony.

ninka99865
23. mar 2022

@heln ahoj ten Indonal ma zaujal.. mávala si častejšie cysty a po ňom to prešlo? A užívala si aj niečo iné k tomu? Trápim sa s nimi veeeelmi casto..

ketrin225
autor
23. mar 2022

Zaujala má ta NaProTechnology a určite si o tých klinikách pozriem viac, hľadám presne ten kompromis medzi IVF a tým, že sa to prirodzene nedarí. Aj v CENAP-e v Brne to riešia liečbou a sledovaním cyklu a všetkými možnými podpornými metódami, aj fyzioterapiou, aby to prirodzene šlo. Len pre mňa veľmi škoda že to je tak ďaleko a môžem využívať len ich poradenstvo.
Ostala som strašne znechutená po tom ako sa dnes ku mne moja doktorka správala,úplne povýšenecky mi tvrdila že keď chcem niečo iné ako kliniku IVF Ktorú mi odporúčila, tak nech si to riešim s nimi. No s prepáčením nerobí nič len odošle inam. Aj hormonálny profil mi odmietla urobiť.
Tak ďakujem za vaše odpovede, povzbudilo ma to v ďalšej ceste, aby som sa nedala znechutiť neschopnou doktorkou ale hľadala iné riešenia 🙂

carduelis
23. mar 2022

@ketrin225 v Ba je nova lekarka Dr Gerova, ktora sa venuje Naprotechnology a cakacky u nej su cca mesiac, co je super

bluelittlehorse
9. máj 2022

@ketrin225 Ahoj, ako Ti odpisala carduelis, dr. Gerova je poklad, ordinuje v Obgyn v Trnavke a isla som k nej na konzultaciu ako alternativny nazor ku IVF. Venuje sa NaPro (zahrna CrMS), tusim vyssie dalsia kocka pisala, ze s cim to vsetkym pomaha, mozem len odporucit. Moje skusenosti: riesila som naraz s troma lekarmi, reprodukcnou imulologickou, dr. Gerovou a pani doktorkou z CAR. Kazda mala velky podiel na vysledku: imunologicka mi potlacila liekmi "zlu" imunitu (cytokiny), pani dr. v CAR mi odstranila polyp, no a dr. Gerova mi nasadila dietu a vitaminy a CrMS a velmi detailne vysetrenia a skumania pricin a vysledok je, ze som otehotnela prirodzene cca po pol roku navstev lekarov. Pikoska, je to moje prve tehotenstvo a mam 41,5 roka. Drzim palce!

ketrin225
autor
9. máj 2022

@bluelittlehorse ahoj, veľmi gratulujem 🙂 ja som tiez začala s NaPro ale v Žiline u dr. Wallenfelsa, zajtra idem na prvý odber a uvidim ako sa to vyvinie, snad to pomôže 🙂 páči sa mi myšlienka liečby a prirodzeného otehotnenia, som rada že sa to u teba podarilo 🙂

bluelittlehorse
10. máj 2022

@ketrin225 Ďakujem za gratuláciu! NaPro je zaujímavá metóda, CrMS Ťa núti byť účastná na vlastnej plodnosti, oprava, lepšie slovo je skôr vedomá. Určite veľa spraví aj psychika a čo všetko si ochotná urobiť, ale aby ten môj príspevok nebol až tak zidealizovaný napíšem ešte pre informáciu, že od Vianoc som držala relatívne prísnu diétu, najprv na odporúčanie od NaPro špecialistu (aj CrMS lektorky; cca 4 mesiace) a potom mesiac ešte prísnejšiu kvôli tým liekom na potlačenie imunity (prevencia nežiadúcich účinkov liekov; volá sa to protizápalová diéta). V podstate nejem žiadny lepok, mlieko, cukor, relatívne málo sacharidov, tuky iba odporúčané, je to naozaj relatívne náročné. Ale človek sa len diví, aké divy to s ním urobí. Niečo nejesť. Určite odporúčam nepodceňovať túto časť od NaPro špecialistu. Vitamíny takisto. Naozaj tá zmena životosprávy vie veľa urobiť. Takto retrospektívne sa mi ťažko analyzuje, že čo mi "pomohlo" k počatiu, je to určite kombinácia všetkého, čo som písala vyššie. Držím Ti palce, treba to celé brať ako cestu k bábätku. Plus ešte aj tá reprodukčná imunológia vie byť velice záludná, ak Ti ešte neskúšali robiť, možno by stálo za to skúsiť sa kuknúť aj na toto. Veľa zdaru!

adma11
31. dec 2023

Nemá niekto na predaj DHEA 25g os SWANSON?

bluelittlehorse
21. feb 2024

@adma11 Zdravim, ak je to aktualne, skuste si objednat na https://swansoneurope.com/

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre