Zdravím žienky 🙋🏻♀️ S priateľom sa snažíme o bábätko vyše roka ☺️Mám nepravidelný menzes (už od mojho prvého menzesu ,ktorý som dostala v 12nastich) . Samozrejme bola som u gynekologičky na vyšetrenie ,výsledky boli dobre , len nejaký hormón tam robí problém ,už neviem teraz presne aký,mam ho menej ako by som mala mať 🙂 a tak mi predpísala DUPHASTON , povedala mi aby som ho začala užívať 16.deň cyklu , 2tablety denne (ráno,večer) a že keď doberiem balenie ,tak menzes by mal prísť do tych 2-3 dní.. Užívam ho 2 mesiace .. Po prvom balení mi prišiel menzes na 11 deň .. a teraz po druhom balení ,akurát čakam 8deň na menzes .. Strašne túžime po bábätku ,no nedarí sa a som z toho zúfala ,mam taky pocit ze to bude na dlho .. Aké skúsenosti s DUPHASTONOM máte vy ? Pomohlo vám niečo iné ? Ďakujem za každú odpoveď a radu 😊
A mas aj odsledovanu ovulaciu? To je velmi dolezite pri tomto lieku, lebo ak ho budes uzivat moc skoro, zablokuje ovulaciu...
Najprv si treba odsledovať ovulaciu. Ja ju mávam na 18. deň cyklu takže mne by ju v tomto prípade zablokovala a k dieťaťu by sme sa nedopracovali vôbec. Možno aj u teba bude tento problém
@timi790 ovulaciu ti ziadna appka nenaplanuje. ja beriem tiez progesteron a chodim kazdy mesiac na kontroly na potvrdenie ovulacie. progesteron nasadzujem potom po 3 dnoch a beriem 10 dni.
bez kontroly ovulacie moze duphaston znemoznovat otehotnenie
@timi790 presne ako baby pisu ovulacia v appke je len plus minus autobus kedy by aso mala byt. Musis si ju este odsledovat ovulacnymi testami. AZ po nej nasad duphaston inak ti ovulaciu zablokuje a mozete sa snazit do aleluja.
Brala som ho takto 7 mesiacov a viac mi uškodil než pomohol. Po skončení užívania Duphastonu som začala užívať Inofolic a Gynex a o 4 mesiace sa zadarilo. Držím palce 🤞🏼
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@timi790 ja ho beriem na problémy s cyklom tak ako píšeš...na 2-3 deň dostanem menzes.Mozno to u teba chvíľu bude trvať, kým to nabehne a možno zmení liečbu.Mne povedala, že mám brať liek ako antibiotiká cca v rovnakom čase