Aká je šanca na otehotnenie 12. deň cyklu?

4. apr 2022

Aká je šanca na otehotnenie 12 deň cyklu? Cykly mávam cca 30 dňové.

ladybug138
4. apr 2022

No, podla toho, kedy mas ovulaciu. Niekto ma skor, niekto neskor, ale vacsinou je to priblizne v strede cyklu.. ak nevies, tak si nakup ovulacne testy

autor
4. apr 2022

@ladybug138 Pravdepodobne okolo 15.-20. dňa cyklu

ladybug138
4. apr 2022

Spermie tam preziju isty cas, ale asi tak 2-3 dni, tak toto bolo asi skoro

joesvk
4. apr 2022

Keď to bolo 3 dni pred ovuláciou, nemala by si otehotnieť. Nebezpečnejšie sú 3 dni po ovulácii. Pred ovuláciou neprežijú spermie, vtedy žijú len pár hodín.

lasskonka
4. apr 2022

@joesvk uplne opacne..spermie preziju..vajicko po ovulacii je oplodnitelne tusim 24 h

autor
4. apr 2022

Ja to viem tak, že počas plodných dní keď sa telo pripravuje na ovulaciu, je ideálne prostredie aby spermie pár dní prežili a počkali tam kým sa uvoľní vajíčko. Vajíčko prežije len max 24h preto sa považuje za plodný deň po ovulácií len 1 deň. No možno sa mýlim.
Len neviem, koľko sú schopné prežiť spermie

joesvk
4. apr 2022

Niektorí vedci udávajú, že spermie môžu prežiť aj 10 dní v pošve. Ja hovorím, čo mi radil skúsený lekár.

autor
4. apr 2022

@joesvk Asi to závisí aj od pošvy a spermií

joesvk
4. apr 2022

A áno najvyššia šanca otehotnieť je prvý deň po ovulácii.

ilene22
5. apr 2022

@joesvk otehotniet 3 dni po ovulacii nie je mozne 🙂 skor 2-3 dni pred ovulaciou (sama som prikladom) a max 1 den po ovulacii

joesvk
5. apr 2022

@ilene22 Viem,asi som to len nesprávne popísala. Počítam s tým, že vhodný hlien môže byť niekoľko dní. A ja viem spoznať ovuláciu až spätne.

nevenka
5. apr 2022

@joesvk netaraj, ak je vhodne prostredie, tak prave pred ovulaciou je najvhodnejsie mat sex.
Tretie dieta mame presne tak, sex 12-ty den cyklu, ovulacia 14-ty den a je tu drobec 🙂

nana8989
5. apr 2022

Ja som otehotnela 2x tak, že sme mali sex 2 dni pred ovulaciou. Viem to úplne presne, pretože manžel chodil zo zahraničia domov len 1x do mesiaca, takže som si istá ktorý deň to bol 😂

joesvk
6. apr 2022

@nevenka Upresnila som to, vhodný hlien môže byť aj pred ovuláciou. Takže spermie tam môžu prežiť a počkať na vajíčko. A áno, jasné že vajíčko neprežije 3 dni po ovulácii, ale počítam s tým, že keď už má žena "ovulačné príznaky" - hlien, bolesti v podbrušku, či neviem ako vy viete, že máte práve ovuláciu, tak potom tie 3 dni si myslím, že sú najplodnejšie.

joesvk
6. apr 2022

@nana8989 Ja som obidve deti počala deň po ovulácii. A neviem si predstaviť, žeby som vedela, že presne o dva dni mám ovuláciu. Viem to určiť až spätne, podľa hlienu, ktorý bol ako vaječný bielok a potom zmizol a podľa toho, kedy príde menštruácia.

nana8989
6. apr 2022

@joesvk ja som nenapísala že som to vedela dopredu, ale spätne viem, ktorý deň bola ovulácia (podľa hlienu a bolesti) a viem ktorý deň som s mužom mala sex (keďže to bolo len 1x v tom mesiaci) takže vyrátať si to nie je ťažké 🙄

joesvk
6. apr 2022

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre