Aká je poovulačná bazálna teplota?

sylwi23
28. júl 2022

Zdravím chcem sa opýtať aká je bazálna teplota 2 dni po ovu? Ja som mala pred ňou hodnoty klasické 36,52, 36,62 potom to išlo na 36,93 pár dni pred a keď nastala bola 37,01 presne dva dni po sebe no dnes ma prekvapila tá teplota 36,20 .... (dosť nízka-tak nízku som snáď nikdy nemala...)Robila som si aj test v case ovu a bol určite pozitiv. dokonca ta testovacia bola silenjšia ako kontrolná... Je to normálne že po ovu teplota klesne a ak som tehu znova stúpne a ak nie som ostane na nízkych hodnotách? Alebo ak ste tehu máte ju len celú dobu úplne hore a žiadne poklesy dva dni po ovu nie sú?
Ak ma niekto informácie a skúsenosti budem rada za opdoveď.

sella38
28. júl 2022

Pri uhniezdovani vajicka teplota klesa, ale dva dni po ovu je skoro, alebo este nebola ovu, az teraz pri poklese, alebo je to nejaky vykyv alebo anovulak. Moznosti je kopec, ostava len cakat a sledovat teploty dalej.

kundiboo
28. júl 2022

@sylwi23 moja poovulačná je okolo 36,88 a viac

sylwi23
autor
28. júl 2022

ja som nemala ani ten hlien ako normálne mávam len takú tu bolesť a teplota sa vyšvihla.Môže byť anovulačný ak mi test riadne ukázal dve čiarky a jedna testovacia bola dokonca silnejšia? Ano ked som bola tehotna po ovu bola stale vysoka a pri uhniezdeni mierne klesla ale len mierne nie takto brutálne klesla zhruba vtedy ked aj malo byt uhniezdenie vajícka...Skončilo to potratom ale detičiek už máme dosť ešte jedno by sme chceli ale ešte potrebujeme čas...ja budem rada keď to teraz nebola ešte ovulka.Test a teplota to ukazuje. Nie je to tak že po ovulácii klesne výrazne teplota? Ale tušim len vtedy keď nie si tehu.

sylwi23
autor
28. júl 2022

mozno som zle merala mala som stres mne sa to nejak nezdá uvidim nasledujúce dni.. ALe tak nízky zoskok nepoznám. Pri anovulacke som to tak mala ale ked mi test toto ukazal a mala som tu bolest ako pri ovu tak si myslim ze ovu bola. Potom by tie testy nemali ani vyrabat ak sa clovek nemôze vôbec podla toho riadit...hmmm...

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre