Aká je možnosť otehotnieť počas dojčenia?

zuzielocka1
11. feb 2020

Ahojte, mame s manzelom pocit, ze uz nastal cas na druhe dieta a teda som sa chcela spytat ako to je teraz ked este dojčím a nemam svoj cyklus, tj nemam ani menštruáciu. Je mozne ovulovat bez menštruácie? Resp. mate nejake dobre rady ako na to? 😀vdaka za odpovede

vulka
11. feb 2020

Samozrejme, že môžeš.

zuzielocka1
autor
11. feb 2020

@vulka chapem, ze mozem ovulovat ale potom predsa musi prist menstruacia, ak nedoslo k pocatiu. Mala ma uz 16mesiacov a dojčím na požiadanie, co je dost vela, cca 5x cez den a 5x v noci. Stale som nejaka prazdna 😀 chcela by som nejake rady ako na to bez toho, aby som malu musela odstavit

sonicka96
11. feb 2020

@zuzielocka1 Bohužiaľ ak otebotnieš a budeš ešte kojit tak budeš musieť malú odstaviť lebo by bábätko prichadzalo o vitamíny.

adamadent
11. feb 2020

@zuzielocka1 otehotnieť môžeš. To ze zatiaľ nemáš menštruáciu neznamená ze sa cyklus nastartuje až keď prestaneš kojiť. A dieťatko sa môže ale nemusi odstaviť samé keď budeš tehotná zmení sa chuť mliečka.

amelie2017
11. feb 2020

@sonicka96 blbost, kludne moze kojit dalej.
Otehotniet mozes aj bez menstruacie, lebo najprv je ovulacia az potom menstruacia. Ale ano, pre ulahcenie by bolo lepsie mat najprv cyklus a potom sa snazit.

gabulienka623
11. feb 2020

@sonicka96 prečo by musela odstaviť? O aké vitamíny by babo prišlo? Ja som dojčila takmer celé tehotenstvo a dieťaťu nič nechýbalo a je zdravá ako repa

veronikaszabova
11. feb 2020

@sonicka96 precitaj si nieco o tandemovom dojceni

ukulela
11. feb 2020

@zuzielocka1 najprv je ovulacia, potom ms. tak je jasne, ze pred prvou MS musis ovulovat - ale kedy to bude, to my nevieme, ja som pri prvom po 8, pri druhom po 9 mesiacoch od porodu dostala, prveho som kojila do 2 rokov a ms chodila ako hodinky, druheho stale kojim /1 a pol roka), ale ms je mierne nepravidelna - plus minus par dni, co nebyvalo zvykom ...
pomoct nastartovat cyklus by mohla alchemilka - caj . pohladaj, ci mozes popri kojeni.

zuzielocka1
autor
12. feb 2020

@ukulela
@veronikaszabova
@veronikaszabova
@adamadent
@gabulienka623
@amelie2017 Ahojte, dakujem za rady 🙂 dojcit stale chcem a chhcem to dotiahnut aj na tandemove dojcenie, i ked mozno by som mala obmedziť - mozno by sa cyklus rozbehol 🙂 ani nemam pocit, ze by sa to malo v blízkej dobe menit, ziadny pocit vlhká ani nic 😂 ako prazdna studňa a to som uz rok a pol po porode...hlavne sme chceli, aby nebol medzi detmi velky vekový rozdiel, preto som zisťovala, ci s tym mozem nejako pohnut 😔

ukulela
12. feb 2020

@zuzielocka1 skoc na gyndu, mozno ti pporadi ... mozno by stacila ta alchemilka, mozno ti supne daky vitamin. ja dojcim aj viac, ako ty, maly je pricucok strasny a neviem si s tym rady, resp ani nechcem to riesit. chce, potrebuje, dam ...a ms sa rozbehla.

h2
12. feb 2020

@zuzielocka1 Ahoj, ja nie som ani odborníčka, ani Ti neviem poradiť, ako otehotnieť. Ale moja sestra takto otehotnela s druhou dcérkou, prvú neodstavila, dojčila až do pôrodu, potom sa staršia odstavila sama, že nechá mliečko pre sestričku (ale môže to byť aj tým, že sa chuť mlieka zmenila).

sabca99
12. feb 2020

Kamoška tá nečakala, že otehotnie, keď ešte dojčila a stalo sa. Myslím, že najlepší nápad je opýtať sa tvojho gyn, že čo robiť, keď by ste chceli, čo ti povie odporučí 🙂

barusa29
26. dec 2021

@zuzielocka1 ahoj, prave riesim podobnu situaciu ako pred casom Ty - prosim Ta, pomohlo Ti nieco konkretne na navrat cyklu? Ci jedine obmedzit dojcenie? Vdaka 🙂

zuzielocka1
autor
27. dec 2021

@barusa29 ani som nijako neobmedzila a nejak sa vratil, asi tomu treba nechat cas…- dojčila som este prve mesiace v tejotenstve, ale potom ma to uz bolelo, tak sme odstavili

barusa29
28. dec 2021

@zuzielocka1 dakujem za odpoved 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre