9 mesiacov sa snažíme o bábätko a stále nič

dzanka72
20. nov 2015

Ahojte dievcata.. Mam 21 rokov, o mimco sa snazime 9 mesiacov a stale nic.. Bola som u doktorky, tvrdila, ze ovulaciu mavam, robila testy na stitnu zlazu, ta bola v poriadku a odporucila len nosifol.. a pijem alchemilkovy caj.. moja gynekologicka to dalej riesit nechce.... v lete na pohotovosti mi nasli 3cm cystu a 6 malych(2cm) a dva dni predtym som bola u nej a tvrdila , ze je vsetko v poriadku, tak teda neviem, ci sa na nu mozem spolahnut.. a nie raz ma odbila, ze nic mi nieje a nakoniec inde prisli na to, ze je..priatel ma uz po 30tke.. posielala som ho na spermiogram.. ale vzdy si nasiel vyhovorku, preco nemoze.. Prednedavnom sa mi priznal, ze sa vyhovara, lebo ma strach , ze by mohli najst nejaku chybu v nom... Ked uz sa odhodlal, tak mu doktori oznamili, ze u nas v meste sa spg nerobi.. sme z Popradu, neviete, kde najblizsie sa da ist na spg? Co by ste mne odporucili, na otehotnenie?

janickacrazy
20. nov 2015

@dzanka72 9 mesiacov nie je ešte taká dlhá doba, my sme sa snažili 10 mes. a potom sa podarilo, mne osobne pomohol Femibion, brala som ho 2 mes., aj nie si spokojná s gynekologičkou, tak ju skús vymeniť, moja sa mi snažila pomocť vždy a nie že nechce to dalej riešiť, to je čo za prístup? ja som tiež chcela muža poslať na spg, ale akurát sme to len plánovali a do toho som zistila, že som už tehu, takže tam nakoniec nemusel ísť 😀 držím place, aby sa vám podarilo otehotnieť 😉

dzanka72
autor
20. nov 2015

@janickacrazy viem, ze to nieje az taka dlha doba, ale ked mna uz tearz vytaca aj to, ze kamaratkam som oznamila , ze sa snazime, zacali sa aj oni a sup hned otehotneli... 😯 a od mojej gyn. som uz davno chcela odist, ale vraj u nej sa moze az koncom mesiaca, a ked som zacala robit krik, tak ma zavolala dnu, vysetrila a bola uplne mila, tak ma to preslo.. ;) ale silno o tom uz teraz uvazujem, ze odidem, lebo ona sa mi uz neraz vyjadrila, ze nieje zato, aby tak mlade "dievcata" mali deti.. no mila..tak ja dufam ze uz tento mesiac to dame, tak ako vy , ze nas ti doktori obidu 🙂

sardinka335
20. nov 2015

@dzanka72 Tvoja gynekologička nech nerieši kedy ty mas mať dieťa - ano, na dnešnu dobu je to skoro. Ale nikto tvoje dieťa ,,chovať,, nebude tak čo. Je to tvoja vec - ak mas dieťaťu čo ponuknuť ten zaklad ako je byvanie, praca, starate sa partner nesedí doma ,,hore ccicinou,, tak prečo dieťa nemať. Mnohé to odkladaju či uz z objektívnych pričim alebo subjektívnych kazdopadne ak by si mala aj nejake problémy tak radšej to zistiť teraz v tomto veku kedy je ešte koooopec času a rokov na riešenie pripadnych problémov ako za 10 rokov kedy je uz ovela tažšie niečo riešiť a hra sa tam aj o čas....u muža je to kvazi jedno ten je plody cely zivot ale zena nie. Určite sa porozpravajte o obavach ktore partner ma - ze by bolo dobre vedieť ako na tom ste, aj cysta moze byť problém pri otehotnení - preto sa nedaj učičikať tvojou gynekologičkou, aj ked nemusí byť zlá, ale ja by som sa poradila aj s iným lekarom...ako sa vraví ,,viac hláv, viac rozumu,, a uvidíš. Ved ide o teba, tvoje zdravie. 9 mesiacov nie je az taka dlha doba ale zvyčajne je tento čas postačujuci na otehotnenie, nam to trvalo 6 mesiacov prvé....proste je mozné ze ste sa ,,netrafili,, do plodných dní. Odporučam aj sledovať si cyklus, merať bazalnu teplotu a viesť si záznam - o tom najdeš kopu na nete o ,,prirodzenej metode,, aj tu na fore.

bobsent
20. nov 2015

9 mesiacov pohoda...mne to trvalo 8 rokov 😉
ale chápem ťa-každý mesiac čo sa nezadarí sa zdá ako rok. najhoršie boli prvé 3 roky.
vzhľadom na tvoj vek, a že nemáš žiadnu diagnózu čo by bola na prekážku(predpokladám, že aj chlap je ok, to žiaľ bez spermiogramu nejde) to už dlho trvať nebude 🙂
to že je po 30ke nevadí-muži sú schopní plodiť aj v 50ke.

majorosovalucia
20. nov 2015

@dzanka72 ahoj poviem ti nas pribeh, m sme sa snazili viac ako 2 roky,po dlhorocnom pouzivani antikoncepcie sa mi tak rozhadzal cyklus, ze hroza, rok som toto riesila,lekar mi dal duphaston na 4 mesiace co mi upravil MS ale pribrala som za 4 mesiace 12kg,sama voda sa mi zadrziavala v tele. Brala som to maj-august 2014, sice mi spravil cytologiu, hormonalny profil,ale bral to lazo plazo. Potom so od sept. mala zdravotne problemy s chrbticou,co skoncilo operaciou tento januar 2015. V sept. som prestala riesit hlave dieta a pod,lebo ti poviem ze to tak narusilo vztah,zmenil sa sexa apod. A priznam sa ze nemala som cas riesit uzu tuzbu po dietati,kedze moje zdravie bolo prednejsie. Po operacii v januari som zacala brat inofolic a kys.listovu a cuduj sa svete MS chodila jak hodinky. No a v aprili som otehotnela- no bolo to biochem.tehotenstvo /uz druhe/. Po naliehani spoluziaka gynekologa,nam odporucil ist uz do centra asis.reprodukcie,bez toho aby o tom gynekolog vedel,netrebalo ziadne odporucanie a pod. Tak sme isli/priatel na druhy spermiogram, jeden mu robil urolog/ v centre mu urobili znova, dopadol dobre. Mne brali krvne testy, vsetko mozne. Vysledky boli ze mam nejake mutacie v krvi,co sposobuju potraty. Ale co sa nestalo to ze dalsi cyklus som znova otehotnela,to uz som menila aj gynekologa a lekarka v CAR sa uprimne tesila. Novy gynekolog z vysledkov v CAr ma hned poslal este na reprodukcnu imunologiu, cievne a hematologiu. Potvrdili sa mutacie, takze chodim k hematologovi a picham si injekcie na riedenie krvi.
Nemusite sa nikomu spovedat,mozte ist do najblizsieho CAR bezplatnu konzultaciu, tam Vam urobia vsetky vysetrenia-platili sme iba spermiogram,ostatne preplaca poistovna,my sme sa doma dohodli ze ideme na vsetky vysetrenia aby sme vedeli na com sme. Ale poviem ti ono je to aj o psychike, ja som to prestala riesit a nesustredit sa na to,ono to pride ked necakas.
Opatruj sa a bude dobre.

dzanka72
autor
20. nov 2015

@sardinka335 niesme milionari, ale mame kde byvat( nebyvame u rodicov, ale sami), mame penazi tolko, kolko potrebujeme a mame sa radi.. a babo by nas oboch potesilo.. ja keby som mohla, tak ho mam uz v 18tke 🙂 ale cakala som na spravneho cloveka.. a tu gyn. urcite zmenim, lebo ona mi nepride, ze je uplne pri zmysloch... a s cystami mam problem uz dlhsie.. len vzdy sa mi dostala odpoved: oni prasknu pri menstruacii.. cize takto ..

dzanka72
autor
20. nov 2015

@bobsent oou.. 8 rokov? Asi by som sa zblaznila.. ta obdivujem, ze si to zvladla 🙂 ja osobne by som sa asi psychicky zrutila...

evittam
20. nov 2015

@dzanka72 No tak to veeľmi rýchlo zmeň gynekologičku - nakoľko cysta nielen, že môže byť problém pri otehotnení ale aj je.....To ti povie každý normálny lekár...Kamarátka bola na operácii a už jej potom nedávali moc veľkú šancu otehotnieť - nakoniec sa im to podarilo ale ona je aj omnoho staršia ako ty. A čo sa týka partnera, no tak tam by naozaj nebol na škodu spermiogram - čo sa už len bude báť - no tak prídu na čo majú prísť.....sme v 21.storočí - všetko sa dá riešiť. Neznamená, že ak bude mať horší spermiogram, že je "neschopný a menejcenný chlap"...Držím prsty. 😉
No a keď poriešiš tie cysty a ak máš pravidelný cyklus tak plodné dni sú cca každý 10.-16.deň od začatia ms....🙂

bosoriak
20. nov 2015

@dzanka72 Ono to je tak, ze 12 mesiacov nikto riesit nebude. Naozaj je to hranica, kedy by sa vobec malo zacat nieco riesit. Ste obaja mladi, bez zjavneho problemu, naco hned behat po lekaroch. Otehotnenie nie su preteky, pride vtedy, ked ma prist. Zatial by som na tvojom mieste zistila, kedy mas ovulaciu a az odkedy by som si bola ista terminom, az vtedy po roku by som riesila nejakeho lekara. A isto ze priatel je proti spermiogramu, ktoremu muzovi je to prijemne, ale je to vec, ktorou sa zacina vzdy ako prvou. Uz len zo sprosteho financneho hladiska, vsetky tie vysetrenia zeny stoja stokrat tolko, co vysetrenie jednej vzorky.

Takze by som to zhrnula, mate este cas.

A pre osobne psychicke zdravie odporucam co najskor sa prestat porovnavat s kamaratkami, co sa takychto osobnych veci tyka.
Vela stastia.

tana85
20. nov 2015

@dzanka72 chce to hlavne klud a nestresovat zbytocne. prva vec - ako ti lekarka zistila, ze ovulujes? ja som zevraj ovulovala tiez, potom mi konecne urobili v ramci hormonalneho profilu aj AMH a ten ukazal, ze mam pomaly nabeh na PCO a aj ked ovulujem, tak nie vzdy je vajicko celkom zrele, a tym padom to je zle. Nosifolom si pomozes, to neuskodi, ale Femibion nie, to su vitaminy, do toho ziadnu nadej nevkladaj. ja dakujem vesmiru za skveleho muza, ktory zo seba neorbil zbytocneho hrdinu a na spg isiel a aj na fragmentaciu DNA spermii (to robia napr. v CAR) a tam sme prisli na to, ze DNA je o dost zhorsena, a preto je rozumnejsie sa dat na asistovanu. takze je velmi nesprane hladat pricinu len v sebe, za posledne roky sa muzske spermie natolko zhorsili, ze muzsky faktor uz je castejsi dovod ked sa paru nedari. a s tymi kamaratkami ti uplne rozumiem - ja som to mojim aj priala, ale vzdy to zabolelo ked prisli nadsene, ze su tehotne a vlastne sa ani nesnazili, vobec nevedia co je ovulacia alebo kedy ju moja...drzim palce a nevesaj hlavu, vsetko ma svoj cas. u nas to trvalo 3 roky 😉

dzanka72
autor
20. nov 2015

@majorosovalucia inofolic som uzivala a rozhadzal mi cyklus.. ale tiez ako tak pozeram si si toho musela dost preskakat.. a ten lekar tiez taky pristup, akoby ho to otravovalo, ako aj tu moju.. ja sa snazim na to nemysliet.. ale podvedome myslim.. :/

veronika426
20. nov 2015

@dzanka72 trochu mi pripominas moj pribeh...my sme sa snazili tri roky s tym, ze som pravidelne chodila ku svojmu gyn.ako na klavir,vsetko bolo ok a moj chlap sa spermipgramu vyhybal ako sa len dalo,mal tri vymenne listky na vysetrenie, ale ani na jeden nesiel, stale mi vravel, ze to pride raz, samo, ze to je taky osud...rozvedla som sa s nim a momentalne mam uz dve deticky s terajsim manzelom, ktore nam vysli na prvy šup 😉 dufam, ze ten tvoj sa vysetrit dat pojde cim skor, aby ste mali svoje vytuzene babatko cim skor,drzim palceky

bobsent
20. nov 2015

@dzanka72 cha,keby to mne niekto povedal, že to toľko bude trvať zavesím sa na prvý strom.fakt.
a to som raz aj potratila.
zmierila som sa, že som neplodná (mám endometriózu) a naraz bum.
preto nevidím dôvod, prečo by 2 zdraví mladí ľudia ako ste vy nemali mať dieťa. ale pravdepodobnosť pri jednom nechránenom styku je 30% počatia, takže si to skús radšej vyrátať na čas ovulácie (aj keď ani to nie je 100%)-ako nájdeš všelikde na webe 😉
fakt málokedy je to tak že pár krát šup šup a je to. aj keď aj to sa stáva 😀
máš kopu času pred sebou, nestresuj sa zbytočne.
no aj ja som si myslela že sa zbláznim určite,ale naučila som sa žiť s neplodnosťou-ak sa to tak dá povedať.

dzanka72
autor
20. nov 2015

@evittam dakujem za rady 🙂 urcite to budem riesit s nejakym normalnym odbornikom.. a ms nemam pravidelnu.. posledne 4 mesiace ju mam rozhadzanu.. robim si obulacne testy.. tak hadam...

dzanka72
autor
20. nov 2015

@tana85 ahoj, mne robila usg a vravela, ze je tam nejake zlte teliesko a ze k ovulacii doslo.. neviem.. nevysvetlila.. nic k tomu viac nepovedala .. a tym kamaratkam nezavidim a doprajem, ale prislo mi to uz ako "rypanie" ze aha ja uz mam v brusku babo a ty nie.. ale ja verim, ze to bude vsetko fajn 🙂

dzanka72
autor
20. nov 2015

@veronika426 ja teda dufam, ze nebudem musiet " vymenit" chlapa :D a ze to vyjde s nim .. a k spg, myslim, ze kazdy chlap si mysli len to jedno, a to, ze v nom predca chyba byt nemoze.

dzanka72
autor
20. nov 2015

@bobsent ako tak citam, tak asi skoro kazdej sa podarilo otehotniet vtedy, ked sa zmierili s osudom, ze deticky mat nebudu.. a zrazu bum.. 🙂

tana85
20. nov 2015

@dzanka72 deticky mat budes, musis tomu verit...len pridu vtedy ked bude ich cas. tych vysetreni, ktore existuju a mozu odhalit kadeco, je vela a zatial sa tym nestresuj. mas 21 a zatial cas nestracas 🙂 uplne normalne je sa snazit aj rok. drzim palce

moonshine1
20. nov 2015
Používateľ moonshine1 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od moonshine1.

len tomu ver a budem drzat palce aby sa to vam co najskor podarilo

dzanka72
autor
20. nov 2015

@moonshine1 dakujeme 🙂

kitty88
20. nov 2015

@dzanka72 ja len k tej zmene gynekologicky - ono je to vsade, ze koncom mesiaca sa mozu menir lekari kvoli nahlasovaniu do zdrav. poistovne, kedze novy dr moze nahlasit noveho pacienta vzdy k prvemu dnu v mesiaci... Ale so zmenou urcite necakaj na posledny tyzden v mesiaci a ries skor, lebo sa ti stane to, co mne (nevedela som este, ako to chodi), isla som si poziadat o vyradenie a vypis z karty k staremu gyn, bolo nieco po 20-tom, povedali mi, ze si mam prist pre vypis o tyzden a to uz bol zaciatok dalsieho mesiaca, samozrejme tento datum bol aj na vypise, takze som musela cakat cely mesiac, kym sa budem moct prihlasit k novemu...
No a k tomu otehotneniu, drzim palce, nech sa coskoro podari, nevzdavaj to, 9 mesiacov este nie je tak vela, raz sa urcite podari, aj ked verim, ze to nie je lahke kazdy mesiac dufat a nakoniec byt sklamana, ked pride ms... Coskoro sa dockas stastia aj ty, drzim palce 🙂

dzanka72
autor
20. nov 2015

@kitty88 dakujem pekne za info 🙂

tjaden
21. nov 2015

@dzanka72 ahoj kamoške sa obed deti podarili presne po 11mes snažení

karamel
21. nov 2015

@dzanka72 rozhodne vyskusajte polohu odzadu, to vela snazilkam pomohlo 🙂

dzanka72
autor
21. nov 2015

@karamel skusime ;)

anika151
22. nov 2015

Ahoj my sme sa snazili o dieťatko 2.roky.Otehotnela som v 1.roku a potom v3.tyz.som potratila.Psichycky ma to polozilo keď som zistila že srdiečko plodiku nebilo.Potom som musela ist na vyčistenie aTam som len plakala,bola som nadne.Potom sme skúšali ale nedarilo sa nám potom nám pomohlo,ine prostredie lebo doma sme sa nevedeli uvolnit,cely rok sme skusali a potom ďakujem PanBozkovy tak sa mi podarilo otehotnieť a som šťastná . Prajem ti aby sa vám to podarilo.

schatzi18
28. jan 2016

Ahojte dievcata, nas pribeh: V juni 2014 som vysadila po 6 rokoch antikoncepciu. Moja prva menstruacia po vysadeni bola 15.6.2015, cely rok som nemenstruovala. Ta menstruacia bola natolko silna, ze som skoncila v nemocnici na infuzkach. Odvtedy mam menstruaciu kedy sa jej zachce, ale aj to len 4x za rok.
Mam problemy so stitnou zlazou, beriem Eferox 100mg. Boli sme uz aj v centre asistovanej reprodukcie a po vysetreni sme dostali vysledok, ze ja aj manzel sme absolutne zdravi a ze nevidia ziaden problem, preco sa nedari. Odvtedy ma moj gynekolog posiela na laparoskopiu. Lenze moja obvodna lekarka, ma od nej odhovara, vravi, ze je to zasah do tela a ze po nej zostanu v maternici jazvy a ze ona je absolutne proti tomu. Moj gynekolog mi nedal ziadne tabletky ani nic.
Vcera som bola na krvi, lebo som bola presvedcena, ze som tehotna, mala som vsetky priznaky, ale prave som telefonovala do ambulancie a vraj negativ ☹

Prosim poradte mi co mam robit, som uz zufala. Dakujem vam

worker_falcon
28. jan 2016

@schatzi18 okrem iného môžeš byť výstražným príkladom, aká je HA neškodná...

schatzi18
28. jan 2016

@worker_falcon Dakujem za povzbudzujuce slova, to je presne to, co chcem teraz pocut !!!!

janickacrazy
28. jan 2016

@schatzi18 akože trochu to nechápem, prečo ťa tvoj gynekolog posiela na laparoskopiu, ked si akože úplne zdravá? Ked máš menštruáciu len 4x do roka tak šanca na otehotnenie prirodzenou cestou je veľmi nízka, pretože asi nemáš ani ovuláciu. A v tom centre ti nič neporadili,ked si im povedala,že máš menzes len 4xdo roka? Mne osobne pomohol Femibion, možeš vyskúšať. Prípadne kúpele Lúčky.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre