6 rokov sa snažíme o dieťa. Potrebujem povzbudenie

monika12323
14. sep 2022

Ahojte , potrebujem trošku povzbudiť . Typ si mladá ,máš čas nepotrbujem. S manželom sa snažíme o dieťa ja (26r. on 33r.) je to pomaly 6 rokov. Čiže od mojej 20tky. Keby sme od prvej chvíle nechceli dieťa a zistím teraz , že mám problém tak od 26r plus 6r som niekde inde. Prvý krát sa nám aj podarilo prirodzenie , ale začala som krvácať a tak ma museli čistiť. Nie nič mi pri čistení nepoškodili. Po návštevách asistovaných centier rôznych sme sa teda odhodlali na ivf. Po tom celom procese sme mali dve embryá. Prvé mi vložili uchytilo sa , ale tiež som začala krvácať. Samozrejme lekári nezisťujú kvôli čomu , pokiaľ to nie je tretí vklad. Tak teda dobre , išla som na hematológiu jedno z vyšetrení tých x y ,ktoré som ešte nemala absolvované . Zlá zrážanlivosť krvi. Tak teda po čase druhý vklad s injekaciami fraxiparine a embyro sa ani neuchytilo. Verdikt lekárov , v daľšom cykle môžete ísť opäť na ivf . Jasné peniaze rastú na strome a moja fyzická a psychická sila na bode mrazu. Rodiť v 40tke určite nechcem. Rozmýšľala som , že ak si nasporíme , išli by sme opäť do toho celého procestu ivf , ale manžel o tom zatiaľ nechce počuť , kvoli tomu , čo som všetko musela preživať kým som si pichala injekcie. Potrebujem iba pozvbudenie , možno nejaké skúsenosti a rady , ktoré ste prežili niečo podobné a nakoniec ste sa dočkali. Ďakujem :*

tanyan
14. sep 2022

Mnohým párom sa podarilo vlastné dieťa po osvojení, keď opadol stres a tlak. Nechcela by si tie peniaze namiesto do ivf investovať do nejakého dieťaťa, ktorému chýba láska?

monika12323
autor
14. sep 2022

@tanyan to nie

luciador
14. sep 2022

@monika12323 My sme sa dočkali po dlhyyyyyyych 11-tich rokoch,no čo ti poviem.......🤪

monika12323
autor
14. sep 2022

@luciador chcela by som vašu trpezlivosť a silu. Každopádne sa tešim s vami a prajem Vám všetko dobré.

ivangeline
14. sep 2022

A manzel bol skontrolovany? Ja by som sa este zamerala viac na spoznanie svojho cyklu a netlacila na pilu. Popritom sa stale da setrit si na umele...

monika12323
autor
14. sep 2022

@ivangeline manžel je v poriadku

kiki68
14. sep 2022

@monika12323 mne sa podarilo donosit dieta v 35 rokoch. S prvym partnerom sme boli 7 rokov a tam to bolo potraty, mola, biochemicke. Este pred nim v 21 som mala biochemicke tehu. S muzom sa nam podarilo v 35 na prvy sup a aj donosit. Tak to nevzdavaj.

ada_alica
14. sep 2022

@monika12323 nám sa podarilo po 7 rokoch, mala 35 keď som porodila, doporučila by som akupunkturu....

gigie24
14. sep 2022

@monika12323 Ja som otehotnela po 14 rokoch, mala som 4 potraty. Otehotnela som ked som sa na to uz vykaslala a ma maleho nezbednika (aj za troch) 😊😊😊

simca06022011
14. sep 2022

A co ti povedali, preco sa vam nedarí? Nasli aj dovid ci len peniaze tahaju z vas? Lebo my sme tiez takto zacali v 20tke mojej a dcera sa podarila az v mojich 28... Moj by ale za umelé nepristal, cize to som ani neriešila. Proste som bola taka vynervovana ze sme sa na to vykaslali, testy som vyhodila, s tym ze deti proste mat nebudem, pracovali smr, cestovali, chodila som cvicit a bolo nakoniec neplánovane. Po poroode mi ina dr povedala ze mam PCO, co môj dr ani neriešil vobec, pre neho to ani nie je diagnóza a cyklus som mala ako tak ok "na pohľad", cize mna by to ani nenapadlo. U nas pomohlo moje vykaslat sa na to v kombinacii s tym, se môj chlap musel ostat doma ležať, lebo chrbat a hned na to si zlomil nohu a tak. Myslím ze aj stres u neho, malo spánku urobilo svoje.

monika12323
autor
14. sep 2022

@ada_alica a to je čo prosím?

monika12323
autor
14. sep 2022

@simca06022011 tiež mám vraj PCO pri čom mi moja gynekologička povedala v pondelok pri preventívnej prehliadke , že ona by vôbec nepovedala , že mam PCO

simca06022011
14. sep 2022

@monika12323 no tak to ti treba riesit,metformin ti dali? alebo nieco? to zvyknu nasadit hned.Pripadne laparoskopicky sa nieco riesi, cestou gynekologa... to mne ten moj ex gynekolog spominal.

ninka99865
14. sep 2022

repodukcnu Imuno máte spravenu?

katarinakatka57
14. sep 2022

@monika12323 my máme prvé dieta prirodzene,skoro na 1.šup. O 4 roky sme chceli dalsie...uz to nešlo. Pre nepriechodné vajcovody sme absolvovali ivf. 3x sa podarilo,no potratila som vzdy. Dalsi kolotoc vysetrení. Az na reprodukcnej imunologii mi zistili,ze mam vyssie nk bunky, a potom prisli na rad infuzie, lieky od hematologa preventivne, a tesime sa dnes uz skoro 3 rocnej dcerky. Telo sa neustále mení...tu sú super témy na ivf, velmi ochotné baby,vedia poradit,ake vysetrenia,kedy ako....finančne je to na nervy, my ked povieme, nasa drahá dcéra je to doslova, stála nás 5000 eur😃😃😃 este stale nemáme dokonceny dom,práve kvoli ivf....jasné, nemozno porovnávat dieta s peniazmi, ale to sú nenormálne peniaze, a casto som bola nahnevaná,frustrovaná, ze niekto urobi dieta zadarmo v pohodli postele, a my zato dávame tazke peniaze,a ani sa nedarí....nám sa dcera podarila po 4 rokoch, ale ivf sme mali len 1x, 4x vklad,mali sme mrazené embrya, len vklady sa skoncili zle. Ale napisem ti: zoznámila som sa s jednou babou v nemocke. Nemala vajcovody+problémy. Vzdy mala len 1 alebo 2 embryá. Boli aj v Brne 2x a nic. A teraz v lete, sa im ôsme ivf podarilo, a porodila nádherného chlapčeka😍
Len to nevzdávajte. Viem sama, ake je to tazke...presla som si aj ja roznymi fázami, plakala neskutocne veľa....veľmi,veľmi vám budem držať palce😊😊😊😊

monika12323
autor
14. sep 2022

@simca06022011 áno to som brala a aj laparoskopiu už mám za sebou

monika12323
autor
14. sep 2022
monika12323
autor
14. sep 2022

@katarinakatka57 ďakujem veľmi pekne :*

ninka99865
14. sep 2022

@katarinakatka57 a teda dcéra sa nakoniec podarila prirodzene ci ivf nejako som sa v tom stratila 😅

katarinakatka57
14. sep 2022

@monika12323 este ti napisem...velmi vela zálezí na doktoroch. Ja som chodila do gynfiv do nitry, na vklady do ba. Lekarov, teda hematologa, reprodukcnú imunologiu som absolvovala v nitre. Endokrinologa v novych zamkoch. Mne v gynfive pani doktorka Vondrákova neskutocne pomohla. Vybavila mi hematologa a to som bola "len" po drhom potrate. Vypocula si ma,ked som tam plakala. Ja na ani jedneho doktora, nemozem mat ani jedno krivé slovo. To mi tiez pomohlo, hlavne po psychickej stranke, ze ma "riešia" a nekašlú na to..

katarinakatka57
14. sep 2022

@ninka99865 po vklade. Štvrtý vklad bol úspešný. Dávali mi infuzie na reprodukcnej imunologii, plus od hematologa som mala preventivne lieky.

ninka99865
14. sep 2022

@katarinakatka57 a tie nk bunky sa zisťujú z krvi?

bolarazjedna
14. sep 2022

Z môjho pohľadu - našla sa príčina, zla zrážanlivosti krvi. Otehotnieť ste otehotnela už spontánne, čo je super! Ze to nevyšlo, pravdepodobne kvôli neliecenej poruchy zrážanlivosti. To, že sa druhé IVF nepodarilo napriek pichaniu fraxiku, ešte nič neznamená. Ani pri spontannom otehotneni sa neuchyti každé embryo, každe 3-4 tehotenstvo konci potratom v skorom štádiu, veľakrát o tom žena ani nevie, ale max ma biochemické tehotenstvo.... Čiže, hneď ako vám vyjde pozit test, treba začať pichať fraxiparine, a je veľká šanca na udržanie tehotenstva.

Pco je častá príčina neplodnosti. Super je, že existuje liečba - dieta, pravidelný šport a metformin.

Ja by som nehadzala flintu do žita.
A je mnoho párov, ktoré roky žili v tom, že dieťa môžu mať iba pomocou IVF, a potom ďalšie dieťa sa im narodilo spontánne. Nám podľa čerstvých výsledkov povedali v CAR, že s takými výsledkami IUI nemá význam, že treba rovno IVF. No a o 15 dní neskôr už som mala 2 čiarky na teste, počali sme spontánne. Takže zázraky sa dejú. Tiež poznám prípad, že žena po mnohých IUI, po 6 IVF, keď už aj lekári povedali, že má sa zmieriť s bezdetnostou, ostala tehotná úplne spontánne, a to už mala 40 rokov.

Je to veľmi takže veriť a dúfať. Ja som to riešila iba rok a pol. Neviem si predstaviť, 6 rokov túžiť po dieťati.... Prajem veľa síl!

katarinakatka57
14. sep 2022

@ninka99865 zistuju sa na reprodukcnej imunologie, z krvi. Ja som tam bola sama, tam vysetrovali len mna,kedze s manzelom sme spolocne dueta uz mali. Ale vacsinou sa chodi v paroch,a aj chlapa vysetruju.

ninka99865
14. sep 2022

@katarinakatka57 hej to viem, boli sme teraz nedávno ale riešili sa len protilátky a cytokiny.. nk bunky nie tak to by som už chcela kompletku..

veroniq85
14. sep 2022

Dala by som si do googlu reprodukcna imunologia a nieco si o tom precitala. Ale napr. CAR v ktorom sa bola ja robilo aj zakladne vysetrenia v tejto oblasti. Mne vyslo ze moje telo tvori embryotoxicke cytokiny. Jednoducho povedane ze mam nejaky premrsteny imunitny system a likviduje hned vsetky cudzorode latky cize aj embryo. I ked normalne by samozrejme nemal. Brala som kortikoidy na potlacenie imunity.

luccija
14. sep 2022

@monika12323 robili Ti aj laparku ci nemas endometriozu?Hormonalny profil?

patricia819
14. sep 2022

Nám sa tiež podarilo až po 9 rokoch umelým oplodnením, našťastie som sa dostala do rúk skvelému doktorovi, s ktorým sme to dobojovali až do úspechu, nakoľko mi pri LSK, HSK a chromopertubácii zistil nepriechodnosť oboch vajcovodov, tak som sa mohla čudovať prečo sa nedarí. Je to dlhá cesta, náročná aj po finančnej stránke, chce to psychickú pohodu a podporu od partnera... každopádne držím palce a riešila by som to, prečo sa embryjko neudrží. Čítala som aj o diagnóze pri ktorej žena nie je schopná dieťatko donosiť 😥 ja od otehotnenia užívam najskôr amelgen teraz progestanelle ako prevenciu, aby som donosila aj kvôli krčku.. ❤️

monika12323
autor
14. sep 2022

@veroniq85 tiez som brala prendison

monika12323
autor
14. sep 2022

@katarinakatka57 ake infuzie Po vklade ?

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre