6 mesiacov sa snažíme o bábätko a nedarí sa

uctovnicka
12. jan 2013

ahojte prosím vas môžete poradiť už pol roka sa snažíme o bábetko, pred dvoma mesiacmi som začala užívať femibion 800 a mám problém zistiť kedy mám plodné dní mohli by ste mi poradiť nieaké rady ako na to?

vejavika
12. jan 2013

To zase nie je taka dlha doba aby si mala pochybnosti,ale plodne dni vacsinou zacinaju na nejaky 12 den od zaciatku menzesu,do 16 dna,ale nemusi to tak byt,ak mas ale pochybnosti,zajdi ku gynekologovi na krv a daj si spravit hormonalny profil,budes spokojnejsia a hlavne mozes riesi problem,ak samozrejme nejaky je 😉

soldi
12. jan 2013

@uctovnicka ake dlhe mas cykly?

uctovnicka
autor
12. jan 2013

Mam nepravidelny Cyklus. niekedy to vychaza aj na 35 dnovi a viac

marcelatje
12. jan 2013

@uctovnicka skús ovulačné testy 😉

kucharikova
12. jan 2013

aj ja som brala pred tehu femibion800 ale len 1bal.aj gynekolog my dal duphaston,lebo som mala velmi nepravidelnu menstruaciu,brala som cca 3mes potom mi zacal robit sarapatu(mala som aj 2x za mesiac menzes)to bolo cez leto v roku 2011.na vianoce toho roku mi manzel objednal ovu test na viac pouziti,lenze mal dojst po novom roku,lenze to som uz zacala tusit ze somnou nieje vsetko ok a spravila test a tam boli krasne //.takze ten test mam nepouzity v skrini.aj psychyka vela robi,ver mi,ked sme sa snazili a milovali sme sa,len aby stoho vzniklo babo tak stoho nikdy nic nebolo a potom len sklamenia ked som neobjavila druhu ciarku.a v decembry sme sa milovavali bez toho,ci by malo stoho nieco vzniknuk,kedze sme sa chcely zacat snazit podla ovu testu co mal v january dojst.

alex999
12. jan 2013

presne môj prápad, cyklus nepravidelny aj 35 dnovi. 9 mesiacov som nemohla otehotnieť, ale to len preto že som si myslela že ovulaciu mam v strede cyklu, čo mi vychadzalo cca na 17 deň . Čo vôbec nebola pravda, kedže som skusila ovulačny test, zistila som že ovu mam už na 7 den po MS. kedy som sa ani nesnažila, pretože som mala ešte krvacanie. A čuduj sa svete na druhy mesiac som si to otestovala, a hned otehotnela. pri ďalšom tehu, som opäť testovala, ovu vyšla na 11 den po 1.dni MS. A treti krat, opäť. Som tehotná vďaka ovu testom, a hned na prvy šup. Takže zajdi do lekarne a kup ovu testy 😀

zuzuzu30
12. jan 2013

@uctovnicka ahoj,my tiez skusame uz zopar mesiacov,aj ked este nie uplne intenzivne. Zistila som ale,ze sme sa snazili zrejme mimo ovulacie.Ja som si objednala ovulacne testy cez net.Ked mi ukazalo 2 ciarky,tak sme skusali. Ale tie 2 ciarky ukazovalo aj viacero dni a az teraz som sa dozvedela,ze ovulacia je vlastne az na druhy den po poslednom pozitivnom ovu teste (ak som to zase nepolietla). Takze teraz som kupila drahsi,citlivejsi ovu test clear blue a tento mesiac porovnam oba testy,ze kedy vlasnte tu ovulaciu mam.Odporucala by som urcite zistit,kedy mas ovulaciu.Inak sa mozete aj nemusite trafit..

ketrin12
12. jan 2013

Ahojte babenky neberte to tak tragicky.Ja som na svojho synčeka čakal dlhých 7 rokov pri sexe naplno bez akjejkoľvek antikoncepcie a kondomov len som robila jediné myslela pozitívne a hovorila si malý určite príde ale nieje ešte správna doba a verte mi pomáha to pozitívne myslenie je nadovšetko....jasné boli dni kedy ma chytali depresie a záchvaty plaču pri pohľade na iné deti ale verte a bude a potom mi dajte vedieť....držím vám všetkým palce a mimochodom zdravotne sme boli obaja v poriadku. a nikdy som neriešila nejaku ovuláciu kde to má byť príde to.....

kamienka
20. jan 2013

6 mesiacov naozaj nie je vela, ale je mi jasne, ze ked clovek velmi tuzi po babatku, tak kazda dlsia menstruacia je trpkym sklamanim a nie vsetky sme take silne ako @ketrin12. My sme na tom boli podobne od decembra 2011 sme sa pol roka snazili a uz sme boli dost nestastni, lebo ja som si uz roky merala bazalnu teplotu a celkom presne som vedela kedy mam ovoluciu. Moj gynekolog ma vysmial, ze mi ziadne vysetrenia robit nebude, ze nam dava este rok cas a az potom zacneme pozvolna nieco riesit. Na chvilu som sa upokojila, ale kedze som uz za sebou mala jednu zlu skusenost (zamlcany potrat v novembri 2010) tak som si uvedomila, ze ja to psychicky nezvladnem cakat este cely rok... tak sme sa v maji objednali do CARu na zakladne vysetrenia s tym, ze po najblizsej menstruacii prideme. Prestali sme sa na to sustredit, chodili sme na turistiku do prirody cez vikendy a uzivali sme si jeden druheho, pouzivali sme taky ku spermiam priatelsky lubrigacny gel (Conceive gel), ale to si fakt netrufam povedat, ci pomohlo, a menstruacia uz neprisla 😉 a teraz som v 9. mesiaci tehotenstva. Vsetci mi to hovorili, nechcela som tomu verit, ale asi je to naozaj z velkej casti o psychickej pohode.
Na koniku toho o plodnych dnoch najdes urcite vela, ja som si este niekedy v roku 2007 kupila knihu od LPP a podla nej som sa naucila sledovat plodne dni aj ked my sme to dlho vyuzivali prave na vyhybanie sa pocatiu 😀 presne taku ako mam ja uz asi nemaju, ale tato vyzera podobne http://www.lpp.sk//index.php?cPath=2&products_i...
drzim palce

zuzuzu30
24. jan 2013

@kamienka velmi pekne si to napisala.v hlave je ten kluc pravdepodobne.aj ked je to tazke samozrejme,ale ked je par po zdravotnej stranke v poriadku asi uz fakt nic ine nepomoze,iba nechat to tak.to sa ale lahko hovori 🙂
gratulujem k babatku a nech vsetko dobre dopadne!

didi44
24. jan 2013

@uctovnicka ...skúste polohu od zadu...vtedy dochádza k oplodneniu žeby oveľa ľahšie ako pri inej klasickej polohe...po výrone semena si ľahni na ľavý bok a zostaň tak v kľude min. 15 min, aby ejakulát nevytiekol..odporúča sa tiež neísť po milovaní pod sprchu

tyli
29. jan 2013

@uctovnicka ak máš pocit, že by niečo nemalo byť v poriadku, tak choď na prehliadku k lekárovi a spomeň mu svoje obavy. povedz, že sa o bábätko snažíte už dlhšie aby ťa neodbil. Urobia ti hormonálny profil, folikulometriu.... a ak je všetko v poriadku, aspoň budeš kľudná. taktiež si môžeš kúpiť ovulačné testy. tie ti pomôžu zistiť kedy máš ovuláciu.
my už jedno dieťatko máme a snažíme sa o druhé bábätko už rok. takže podľa seba viem, že ak máš pocit, že niečo by nemuselo byť v poriadku, choď k lekárovi. vždy radšej skôr ako neskoro.
prajem nech sa vám čoskoro zadarí 🙂

dodkap
29. jan 2013

@uctovnicka sest mesiacov nie je dlha doba, este bud v klude. Ak by to trvalo rok, chod za lekarom. A na zistenie ovulacie ti posluzia ovulacne testy. Teoriu okolo toho si najdes lahko, je toho na nete hora.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre