5 ročný syn sa bojí búrky a dažďa

balunda
20. júl 2017

Poradte mi prosim vas mam 5rocneho syna a s jedneho dna na den mi prestal chodit von boji sa burky dazda a vetru. Toto bolo pred nejakym casom a teraz mi uz vobec nechce ist von on ked pozera cez okno na stromy a vidi ze len troska ze sa hybu ze pofukuje trosicka vietor ani za boha von. Poradte mi prosim ako mu mam pomoct.

jumama
20. júl 2017

Vysvetlovat a vysvetlovat. Nic ine asi nezaberie. Nech ti skusi svoj strach popisat, z coho prameni a skuste spolu s nim hladat co pomoze, aby sa nebal - napriklad nech zacne pozeravat predpoved pocasia, alebo si vsetko okolo pocasia pokukajte, knizky, na internete... Mozno sa zlakol burky, hromu? Nasa ma uz sice 7, ale tak okolo 5,5-6 rokov sa tiez zacala vselicoho mozneho bat. Od chrobakov po teroristov... Trosku sa uz odputavaju v tom veku od rodicov, osamostatnuju, vsak okolo tych 6 rokov pride skola a tam tej samostatnosti treba, aj by chceli uz vela veci robit sami a aj sa im to zda moc 🙂 Asi si uvedomuju viac svoju zranitelnost.

deti95060810
20. júl 2017

a ako chodíte do MŠ? A ani v MŠ nechodí von?

evinea
21. júl 2017

Tiez by zaujimalo ci chodi do skolky lebo tam by sa mal teoreticky tak osmelit, ked bude vidiet, ze aj ostatne deticky normalne bez strachu chodia von. Treba sa mu to len pokusat vysvetlit, ma 5 rockov takze by to mal pochopit a stale skusat, na chvilku s nim vybehnut aj ked sa bude bat a potom ist zase dnu. Musi si trosku zvyknut lebo za chvilu pojde do skoly a ked rano bude prsat tak co urobite?

uskrnica
21. júl 2017

To teda nie je bohvieco, lebo evinea ma pravdu, za chvilu pojde do skoly a tam moze nastat velky problem. Staci, ze bude na jesen rano trochu veterno a uz sa ti nebude chciet pohnut z domu. Skus mu pekne dohovorit ale zaroven s tym, budes musiet nanho aj trochu tlacit, alebo to skusit cez odmeny, hocijako len aby sa to aspon postupne zlepsovalo

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre