Ahojte baby už som zufala snažime sa s priateľom už 4 r o babetko a som stoho už dosť zufala. Bola som aj u lekarky či náhodou nemam nieaky problem a pani dr. Povedala ze som v poriadku .Priatel bol tiez na kontrole na spermograme a tiez je v poriadku.Citala som ze stres a tuzba po dietatku moze sposobit to ze prave preto stale niesom tehotna... neviete nieake babske rady ?? Ak ano ptosim napiste mi inak za posledny rok som pribrala 12 kg moze byt aj to problem ?? Moja vaha je teras 67 a vysku mam 168 cm
@lukrecia1994 ahoj...nam trvalo 2.5 roka kym sa nam to znova podarilo, chodila som k liecitelovi a 2 tyzdne po ukonceni liecby som zostala tehotna..sice sme o dietatko prisli...lebo sa prestalo vyvijat a pojdeme urcite na vysetrenia...dievcata mi tu odporucaju reprodukcnu imunologiu...v nitre je dzurilla centrum...skus vygooglit...a ano...to, ze na to silno myslis tiez nepomaha...lebo si tym vytvaras stres..vaha si myslim nie je problem...ja vazim podstatne viac a aj som uz vo vyssom veku na tehu a dali sme to...
ahoj vyšku avahu máš dobru to tým ni eje je plno tučnejších žien a nemaju problem otehotnieť ani ja ni eosm štihla a nebola som nikdy ale my sme boli na IVF snažili sme sa 3,5 roka lenže roky plynu aj mne ajmužovi preto mse do toho šli a nei ked bduem mat 35 alebo viac to je tam slaba šanca alebo skor klesá velmi ta šanca ako do 30 roku života...
babské rady? tie som vyskušala všetky od držania noh hore cez cvičenie hormonalnej jogy pitia čajov inofolicu pozitivneho mylsenia atd a nič...
viem ako ti je a čo preživaš ale ako sa vravi je pravda že to robi ta velkááá tužba a stým spojený stres-podarilo sa? už som tehoná? kedy budm???? prečo nie osm ??atd ano každý ti povie-nemylsi nato! ale to su tie ženy čo to nezažili čo je to snažit sa tolko rokov....
skusili ste centrum asist.reprodukcie? napr stimulaciu liekmi a planovaný styk? alebo IUI? a potom ak nič IVF... ak nie skus sa obratit na nich 4 roky je dlhá doba
My sme sa s muzom snazili vyse roka a tiez som to pripisovala psychike lebo sme velmi chceli babatko.nakoniec mi jedna znama odporucila vyskusat milovanie pocas menzesu.mavala som menzes tak 5-6dni tak na 4. Den sme to skusili ked uz bol menzes slabsi a na prvy sup sa nam zadarilo.ja som mala vtedy plodne dni ocividne🙂 treba vyskusat vsetko alebo ist k inemu lekarovi na podrobnejsie vysetrenie
ahoj, prepáč že sa nad tým pozastavujem, je 1994 rok tvojho narodenia? chceš bábätko od 17tich? v každom prípade držím palce, nech sa ti to podarí čím skôr. ja som mala moje dieťatko v 31... a teda ľutujem, že tak neskoro... 🙂 takže neodsudzujem, len zvedavosť..🙂
skúšala si ovulačné testy?
Si vyssia ako ja a teda obezne sa necitim, takze v tom to nebude.. Mavas ovulku? Resp. Slefujes to? Uz som pocula aj o zene ktora mala ,,plodne dni,, iba niekolko hodin v mesiaci - cca 4, takze ak si si to uz odsledovala si na dobrej ceste. Skus jest viac zdravo. Ak fajcis nefajci, ak pijes nepi a popripade si daj urobit komplet preventivku ci si ok. Tiez partner..
Pravdepodobne bude v niecom problem u teba Lukrecia1994 pokial ma partner v poriadku spermiogram. Samozrejme mozu to byt hlavne tie hormony a ked si za poslednu dobu tolko pribrala aj to na to moze nejako navazovat. My sme sa tiez snazili 3 roky dokonca som bola aj na operacii laparoskopii kde mi bolo povedane ze do pol roka by som mala bez problemov otehotniet a nestalo sa tak. Az som sa raz dostala k jednemu panovi ktory sa zaobera alternativnou medicinou a pomohli mi hlavne produkty Dr.Nona ktore mi on odporucil. Po stryroch mesiacoch uzivania pripravkov som otehotnela 🙂 a uz mam momentalne 10 mesacnu dcerku. Od vtedy lekarom neverim, ziadne lieky z lekarne nekupujem a snazim sa zdravo stravovat, pripravky uzivame niektore nadalej, mala je zdravucka - nebola este ani raz chora, ziadne teploty nikdy nemala, ziadne koliky, radost mat take dieta 🙂 Pretoze ,, najprv musi byt matka v poriadku a potom bude aj dietatko".
@zuzana76 ahoj bola som len u gynekologa :/ moc lekarom neverim ..a pisala si ze to moze byt viacero pricin hmm asi pred rokom cca pkus minus sa mi urobila uzlinka na krku na lavej strane nemeni sa nezvecuje sa len vtedy ked som chora bezne chripka atd.... moze to byt sposobene z nieakym zapalom lenze lenze to je komplikovane zijem momentalne v zahranici a lekari su tu uplne onicom na vsetko sa caka aj pol roka na zapal pluc davaju paracetamol cize nwm ...co robyt
pozri do skupín, myslím že je tu skupina maminiek s podobným problémom. skôr ti budú vedieť poradiť.
hej pozerala som, je tam zopár skupín.... Takže daj si - zoznam skupín a potom tehotenstvo. A pridaj sa do niektorej skupiny. Môžeš aj do viacerých.... hádam pomôžu...
@bonaqa2013 dakujem vyskusam
Ahojte my s manželom sme sa prirodzene snažili 2roky......potom som začala chodiť gyn.na meranie folykula a aj tak nič ....... od minulého roka chodíme do Martina kde sme boli na 3 insemináciách kt. boli neúspešné tak sme sa rozhodli že podstúpime IVF ...... od decembra som si pichala injekcie minulý mesiac som mala odobratie vajíčok a po úspešnom oplodnení mi jedno embryo vložili ...... teraz som 14.deň po ET no začala som najskôr špiniť a dnes už aj krv ako keby som mala menzes.......zajtra mám krv tak silno verím,že to bude pozitívne 🙂
Ahoj ja si tiez myslim ze to bude tou psychikou 🙂. skus tajing, ci ako sa to vola, u nas v Petrzke je niekde asi nejaky kurz, minuly tyzden mi uz druha kamoska ospevovala, ze bola na tom kurze a uz je konecne po 3 rokoch tehotna 🙂. Skus pogooglit, mozno najdes aj nejake cviky, malo by to byt nejake relaxacne dychacie ci take cosi. Ja som najprv myslela ze chodia na nejake bojove umenie :D
aha opravujem, nasla som v mailoch taojin sa to spravne vola 🙂
@mikadooo no tak to 1.IVF mam nevyslo tak idem este na vysetrenia lebo som mala opuch maternice a naplanovat dalsi transfer.....to cvicenie mi nejak pomoze?
@miminka013 vraj to všeobecne pomáha, neviem detaily, ani som nebola na tom, len najprv jedna kamoška nadšená ze konečne tehotná bez nejakej väčšej námahy a teraz ta druha. Opýtam sa o čom to presne bolo to cvičenie 🙂.
@miminka013 ahoj neviem ci ti to pomoze, ale toto mi poslala. niekde to nasla na ich webke. cauko
CVIČENIE TAOJIN - PRE SNAŽILKY je cvičenie zamerané na ženy – budúce maminky, ktoré sa chcú čo najdôkladnejšie pripraviť na otehotnenie po fyzickej ako i duševnej stránke. Niekedy sa môže stať, že dušička dieťatka si „dáva načas“, preto sa na cvičeniach pripravujeme na jej príchod aj pomocou dýchacích techník a vnútorného úsmevu.
Fyzické cviky sú hlavne zamerané na prečistenie a posilnenie panvového dna, drieku, obličiek, vnútorných svalov a šliach, a na celkovú harmonizáciu ženských orgánov. Nastáva úprava menštruačného cyklu, a uvoľnia sa i prípadné bolesti.
Pomocou dýchacích techník sa uvoľní psychika a napätie, stres a hlavne strach.
Môj príbeh:
http://zuzanadziacka.sk/ebook-zadarmo/
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@lukrecia1994 ktory doktor povedal, ze si v poriadku? len gynekolog? na akých vysetreniach si bola? treba ist aj na hematologiu, endokrinologiu, atd... moze to byt nejaky nezisteny zapal, hypofunkcia stitnej zlazy, alebo cokolvek ine.