Baby, obraciam sa s vami s tým, že rok a 4 mesiace sa nám vôbec nedarí otehotnieť strašne túžime po bábätku, no priateľ že až vraj do konca roka sa nám nepodarí tak vraj pôjdeme k doktorovi, no ja už nechcem čakať viem mám len 22 rokov ale podľa mňa vyše roka je už dosť mám štítnu žľazu, s toho pár kíl navyše ale snažím sa neprejedat a podobné veci, snažím sa ani na to nemyslieť že sa nám nedarí ale veľmi sa bojím a neviem ako mám priateľovi vysvetliť nech ideme lekárom obaja pretože on povedal, že mám ísť najskôr ja a potom pôjde on 😐
Nuz, pravdepodobne bude chciet lekar aj jeho vysetrenie. Takze najprv pojde odvazna zena a vrati sa s papierom pre muza. A on potom uz bude musiet ist 😉
Je to blba tema a duplom pre muza. To je ako spochybnovanie jeho sameho. Velmi silna zalezitost.
Ak sa bojis nechapem preco nejdes k doktorke.ja uz jedno mam ale druhe sme nemohli vobec.dala som sa vysetrit prislo sa na problem a cakame.takze ak manzel nechce ist chod ty a budes aspon o polovicu kludnejsia
@mimi223 máš problémy so štítnou žľazou?
A to je vyborne ze mate stitnu zlazu. Ale asi ste mysleli problemy s nou.
Tu si treba uvedomit jednu vec. Ak zena nie je zdrava, prva odchadza reprodukcia. Lebo to nepotrebuje nutne k zivotu a nie je buhvico v chorobnom stave otehotniet. Niekedy sa to aj prejavi nepravidelnymi cyklami, nejakymi PMS a podobne.
Ked sa to uz prejavuje na hormonoch stitnej zlazy, situacia je vaznejsia.
Podla mna by ste sa mali celkovo zamysliet nad svojim telom, stravou, zivotospravou.
Mate este dost casu podla veku. Dajte sa dokopy, vyliecte sa. Ja by som nechcela otehotniet v takom stave. Cele tehotenstvo a potom dojcenie je velmi uzko suvosiace so stitnou zlazou. Je to velka zataz, najlepsie startovat v plnom zdravi.
Mate v strave dostatok jodu? Pojedate morske riasy, morske ryby? Uzivate Kelp? Vedeli ste, ze jod je potrebny nielen pre stitnu zlazu ale aj pre vajecniky a prsia?
@snehuuulienka áno od 3 rokov mám zníženú funkciu
pokojne choď k lekárke, vezme ti krv a možno sa niečo dozvieš, potom pôjde priateľ... aj my sme takto išli, každý muž je taký, že sa tam nehrnie, keď nemusí :D necíť sa preto zle... povedz lekárke, že sa už dlhšie snažíte a isto ti povie, ako ďalej postupovať 🙂 a určite sa nestrachuj 🙂
Nám sa prvé podarilo hneď na prvý sup ale po 3 rokoch sme chceli ďalšie to už sa nedarilo nakoľko som uz mala 34 r. Doktor mi každý mesiac napísal kedy mam prísť pichol mi injekciu na úpravu cyklu a poznačil dní kedy to mame vyskúšať... Po 4 mesiacoch sa to podarilo...
@lucincek30 tie injekcie boli bezplatné?
@mimi223 predstav si nás, čo nám pomaly ťahá na tridsať a máme rovnaký problém :D neboj sa, žiadna žena nečaká, že sa to nebude dariť... ja tiež bývam zúfalá, ale ničomu to aj tak nepomôže :/ ja radím ísť k lekárovi čím skôr, aspoň budeš vedieť v čom je problém a načo sa zamerať, možno bude treba len nejaké vitamíny 🙂 ale aj ty budeš potom spokojnejšia, keď budeš mať pocit, že robíš všetko, čo môžeš 🙂
@mamulik10 nenutim ho on sám niekoľko krát povedal že on je na chybe a to bez toho aby som mu niečo vyčítala nič som mu nevyčítala len povedala že po roku až sa nepodarí by bolo ísť fajn obaja k lekárovi aby sme mali istotu no pôjdem prvá ja a uvidí sa.. snažím sa na to nemyslieť no vždy keď mi príde MS tak pár dní som rozladena no snažím sa hlavu vypĺňať inými myšlienkami
@mimi223 hlavný problém môže byť kľudne aj tá štítna žľaza u teba
@mimi223 ano
Urcite zacnite riesit lekarov. Kym vsetko obehas, prejdu aj dva roky
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Hm, ja by som to az tak tragicky nevidela, ale ak nechces cakat do konca roka, tak chod ty hned teraz k lekarovi a ak dopadne vsetko dobre, tak nech ide aj priatel..